gabi bee scrie:la MER se lucreaza doar cu familii puternice insa stim din practica , ca doar cca 70% din stupii unei stupine sunt tari ! cum facem sa iernam doar familii super fara sa diminuam efectivul stupinei ? dar daca mai vrem sa si inmultim pt noi sau pt vanzare ? pot matcile noastre carpatine sa sustina familiile in acest sistem sau avem nevoie de BK sau ligustica ? este potrivit pt clima de la noi ?
sunt doar cateva intrebari pe care m-i le pun si cred ca nu numai eu ! numai bine !
ves.lucian.zabrani scrie:nu am organizat nimic !!! au organizat ele , albinele cum au dorit ele !!!
dupa ce am stors de la floarea soarelui a ramas stupul pe 3 corpuri !!! am mai stimulat in august si am facut tratamentele !!!
atat si nimic mai mult !!!
![]()
![]()
Adi Hodis scrie:Dupa cum arata stupul, rezervele defapt ... cred ca ai avut cules f. bun si nu necesita stimulare.
Bine ai facut ca ai lasat trei caturi, ca numai cu doua, aveai cuibul blocat si albine mai putine.
Iti amintesti ce ziceam cand ti-am aratat stupii aia MER ? ... si anume ca, daca au un cules de intretinere bun, tu mai trebuie sa faci tratamentele, sa urmaresti cantarul si intervii cu sirop, doar daca dispare culesul. Iar la verificarea rezervelor pt. iernat ... ramai mirat de rezultate.
M-ai crezut atunci Lucian ?.
Si iaca-asa ... fara complectare in august, fara complecate acum ... nu o sa umbli nici cu turte la iarna ... poti sa stai la gura sobei. Vorba ceea ... vara se stupareste.
Succese mai departe !.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori