Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde vasilefi » 08 Oct 2013, 09:09

am citit ca unii apicultori pun sub stupii cu fund gol un cat gol pentru a-i proteja mai bine de curentii de aer.
cand se pune, dupa ultimul tratament AV?
am luat anul acesta cativa stupi 1/1 cu fund deschis si as incerca sa mai pun un cat sub ei sa-i protejez de curent
vasilefi

Mesajde pin » 08 Oct 2013, 09:59

Dupa ultima extractie
pin

Mesajde vasilefi » 08 Oct 2013, 10:10

multumesc.
deci acum nu-i mai pot pune... :(
vasilefi

Mesajde Mircea_63 » 08 Oct 2013, 10:21

vasilefi scrie:multumesc.

De ce nu-i mai poti pune??? N-ai facut inca ultima extractie? :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde liviutzbogos » 08 Oct 2013, 10:21

vasilefi scrie:multumesc.

Poti sa-i pui omule bun ca doar pentru iarna ii pui acolo. Incepand cu ultima extractie poti sa pui magazia acolo. De ce? Pentru ca numai bine albinele vor si cara mierea ramasa in ramele magaziei. In felul asta faci si ceva completari, pastrezi si fagurii in siguranta toata iarna, feresti si familia de curentii de aer.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 08 Oct 2013, 10:23

Mircea_63 scrie:De ce nu-i mai poti pune??? N-ai facut inca ultima extractie? :lol:

Omu' s-a gandit ca a ratat momentul :) De-acu' la anu'. Glumim si noi dar acum pe bune, lucrati si cu capul putin, nu numai cu bratele.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde doru c. » 08 Oct 2013, 12:15

Sanatate!!
Am achizitionat niste stupi in care vreau sa iernez cate 2 roiuri.Acum sunt la vopsit cu ulei de in si apoi vopsea....Vreau sa-i dau in interior cu o solutie pe baza de propolis pentru a disparea mirosul de lemn si vopsea....Cine stie cum se prepara acea solutie???MULTUMESC!!!
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde pin » 08 Oct 2013, 12:46

doru c. scrie:Sanatate!!
Am achizitionat niste stupi in care vreau sa iernez cate 2 roiuri.Acum sunt la vopsit cu ulei de in si apoi vopsea....Vreau sa-i dau in interior cu o solutie pe baza de propolis pentru a disparea mirosul de lemn si vopsea....Cine stie cum se prepara acea solutie???MULTUMESC!!!

Albinele
pin

Mesajde doru c. » 08 Oct 2013, 13:19

pin scrie:

Albinele

:lol: :lol: :lol: Buna asta!!!!.....si totusi...????
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde duma » 08 Oct 2013, 13:23

doru c. scrie:
pin scrie:

Albinele

:lol: :lol: :lol: Buna asta!!!!.....si totusi...????

Eu am stropit cu apa sfintita si am spus o rugaciune la fiecare lada , restul mila Domnului si a " albinelor "
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde pin » 08 Oct 2013, 14:47

Nu e chiar gluma. Lasa-i asa si o sa observi in timp ca albinele chiar propolizeaza lemnul pe interior.
pin

Mesajde redoo » 08 Oct 2013, 18:10

Salve!! Iarna trecuta am pus turta pe la jumatatea lui febroarie,iarna care sta sa vina o sa nasca sotia si o sa fie mai problematic cu mersul la stupii aa ca e freo problema daca la inceputul lui decembrie pun o turta de apifonda la stupi? A mai facut cineva asa? Am doi roi de care nu sunt multumit total care
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde liviutzbogos » 08 Oct 2013, 18:14

duma scrie:
doru c. scrie: :lol: :lol: :lol: Buna asta!!!!.....si totusi...????

Eu am stropit cu apa sfintita si am spus o rugaciune la fiecare lada , restul mila Domnului si a " albinelor "

Asta e si mai buna :D Duma, tu ai fi bun de ajutor de popa...te bagi? :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 08 Oct 2013, 18:41

omnul " liviu .... dupa liceenta si atestat ma adresez cu " domn parinte " . De la 12 la 17 ani am stat in strana la bunici la tara, am dat de gagici si de bere si ma dat popa afara ! :lol: . Circumstantele si imprejurarile m-au facut penticostal Libertin , sotia si socrii fiind penticostali am mers ajutor de Pastor !
P.S.Ortodox m-am nascut , ortodox mor ! Dar vin sa te ajut . Si chiar asa fac la fiecare lada !!!!!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde CORNEL V. » 08 Oct 2013, 19:14

redoo scrie:Salve!! Iarna trecuta am pus turta pe la jumatatea lui febroarie,iarna care sta sa vina o sa nasca sotia si o sa fie mai problematic cu mersul la stupii aa ca e freo problema daca la inceputul lui decembrie pun o turta de apifonda la stupi? A mai facut cineva asa? Am doi roi de care nu sunt multumit total care

N-are nimic,Mariene,poti sa le pui in pungi din alea la role si stau pana au albinele nevoie de ele
CORNEL V.

Mesajde doru c. » 09 Oct 2013, 00:14

CORNEL V. scrie:
redoo scrie:Salve!! Iarna trecuta am pus turta pe la jumatatea lui febroarie,iarna care sta sa vina o sa nasca sotia si o sa fie mai problematic cu mersul la stupii aa ca e freo problema daca la inceputul lui decembrie pun o turta de apifonda la stupi? A mai facut cineva asa? Am doi roi de care nu sunt multumit total care

N-are nimic,Mariene,poti sa le pui in pungi din alea la role si stau pana au albinele nevoie de ele

Cum nu are nimic....????
Si toate polemicile de pe forum vis-a vis de adaugare turtelor prea devreme??? Parca era bine sa le punem dupa un zbor de curatire....Ca pe noi ne mananca palma si nu putem "dormi" de grija albinelor,deschidem capacele si la -grade C,sa vedem ce oricum de multe ori nu stim sa interpretam,ca nu stim sa apreciem rezervele si consumul pe timp de iarna....dar punem turte"preventiv"...ca incercam sa dormim noi linistiti,iar albina se chinuie sa supravietuiasca si sa se apere si de mediul inconjurator si de noi....
SPOR!!!
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR