Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pretul corect al unei familii de albine in 2013

Mesajde cristi_vidican » 30 Iun 2013, 16:20

Depinde ce măsuri vor fi finanțate de anul viitor. Dacă banii vor veni, e normal ca prețul să crească.
Oricum, tot mierea va face bani și peste 10 ani.
Vai de cei care nu știu să facă miere! Și sunt foarte mulți cu turmele de stupi, care anul acesta n-au scos mare lucru.
Rapița - stupi slabi
Salcâmul - stupi slabi, plus vremea, plus altele.
Teiul - diaree și depopulare
FS - strângem rezervele pentru anul viitor cu stupi slabi = completări cu F40.
Tragem linia și ne rugăm de nevastă să ne lase să ne împrumutăm de la ciorap.

Dar, cine a avut stupi, la rapiță a scos peste 10 kg pe familie. Salcâmul, dacă s-a mai și mișcat puțin, a scos peste 15 kg. La tei a fost mai greu anu acesta, dar cine a avut stupii tari a strâns ceva.
La FS, în condițiile unui cules prelungit, dacă stupii sunt pregătiți, se face producție bună.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde proapis13 » 30 Iun 2013, 17:23

IonutMioveni scrie:Avand in vedere anuntul ministrului agriculturii de acum cateva zile ....si faptul ca nu se mai finanteaza masura 141 sa vedem incotro va merge toata treaba cu apicultura.... :lol:
Sunt destui cei care practica apicultura doar pentru a avea niste cutii la numar in ograda proprie si a lua cei 1500 de euro.

Daca tu doar atat ai inteles din ce a spus ministrul,e treba ta
Raspindacii de astfel de info nu prea isi cer scuze daca spusele lor nu se adeveresc
Lasa-i pe aia in pace ca de aia e nevoie anul asta in toamna
Majoritatea au luat deja banii de 3 ori si mai vor si urmatoarele 2 transe
Stupii si roiurile tot sus o sa fie ca pret anul asta si probabil si la anul
Cine nu a facut bani pe miere anul asta are tot timpul sa si-i faca din roi
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alexx » 30 Iun 2013, 20:24

IonutMioveni scrie:Avand in vedere anuntul ministrului agriculturii de acum cateva zile ....si faptul ca nu se mai finanteaza masura 141 sa vedem incotro va merge toata treaba cu apicultura.... :lol:
Sunt destui cei care practica apicultura doar pentru a avea niste cutii la numar in ograda proprie si a lua cei 1500 de euro.

Stai linistit ca nu sunt asa multi mai nou agricultorii sunt obligati sa duca stupi la culturi daca vor sa comercializeze samanta
alexx

Mesajde octav88 » 30 Iun 2013, 22:26

alexx scrie:

Stai linistit ca nu sunt asa multi mai nou agricultorii sunt obligati sa duca stupi la culturi daca vor sa comercializeze samanta

Unde la noi?
octav88

Mesajde alexx » 01 Iul 2013, 22:02

octav88 scrie:
alexx scrie:

Unde la noi?

da la noi deja am vazut o societate care incheia contracte cu apicultori asta in dolj
alexx

Mesajde valigorj » 20 Oct 2013, 14:01

la ce se referea nea ministru asta mai concret.nu se vor mai face alte 141 probabil,cele in derulare nu cred ca nu o sa mai fie finantate sau cine stie ce bomba de desteptaciune o fi explodat in scafirlia lu dom ministru.consider naspa afirmatia ca la cei cu 141 stupii sint mai mult goi si la alte masuri pleaca albinele prin rotatie in concediu ca nu mai au loc in stupi.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde vasea57 » 20 Oct 2013, 19:13

sincer eu sunt un beneficiar al masuri 141 si tot sincer nu am nr de stupi care ar trebui sa ii am imi lipsesc 2 si da am stupi care vor ierna pe 7 rame si tot sincer va spun ca am facut masura pt bani deoarece stupii ii aveam dar nu ma gandeam sa evoluez asa de mult dar am zis ca hai sa fie, nu aveam in plan sa ajung la 75 de stupi niciodata dar asta e o sa fac investitii dar ce e inportant nu pe bani mei ce pe bani europeni daca e bine sau nu sa-mi spuneti . eu mi am luat stupi din pasiune dar din cauza serviciului nu puteam sa ma inmultesc dar acuma o sa imi fac timp deci nu mai judecati pe cei care au accesat fonduri europene ca uni dintre dumneavoastra au facut bani pe spatele lor si pe urma ii judecati eu dadeam o lege sa accesati toti fonduri
greu e doamne la-n ceput da razbat eu pan 'laurma
vasea57

Mesajde teinegru64 » 20 Oct 2013, 19:51

Ma bucur sa vad ca sunt si multumiti de 141.cu siguranta esti unul dintre destinatarii acestor fonduri.Daca ...sau nu...iar dau cu bata in balta.....Spune ce serviciu ai sa iti spun ce masura ai accesat :lol:
Cum sa obligi pe cineva...Eu si Filip vom fi ultimii care vom muri pe stupi fara sa acceptam asa ceva. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde vasea57 » 23 Oct 2013, 09:55

mai bine lasa sa ia alti de prin alte tari bani ca noi suntem prea chiaburi sa beneficiem de fonduri ca nu stim ce sa facem cu ei
greu e doamne la-n ceput da razbat eu pan 'laurma
vasea57

Mesajde proapis13 » 23 Oct 2013, 10:43

Hai sa va zic eu un pret/fam de albine pt 2014 - 100 euro/fam de albina cu lada cu tot :!:
Am primit o oferta pt primavara lui 2014 de nerefuzat,sora unui prieten lichideaza stupina din Austria si vinde tot
Doreste sa aduca stupii in Romania in urma decesului cumnatului sau o parte pt vinzare si o parte pt accesarea de fonduri europene
Oricum am cateva familii moca deoarece le dau camioneta sa le aduca in tara
Deocamdata nu am info despre ce model de lazi este vba si nici despre rasa;o sa aflu mai multe dupa sarbatorile de iarna cind vine de acolo
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde teinegru64 » 23 Oct 2013, 12:53

Multi ani am regretat ca prin "94 am refuzat o oferta pentru Austria sau Elvetia.Acum ma bucur ca vand familii de albine in tara mea(fara lazi) :)
teinegru64

Mesajde delorin I » 23 Oct 2013, 12:59

proapis13 scrie:Hai sa va zic eu un pret/fam de albine pt 2014 - 100 euro/fam de albina cu lada cu tot :!:
Am primit o oferta pt primavara lui 2014 de nerefuzat,sora unui prieten lichideaza stupina din Austria si vinde tot
Doreste sa aduca stupii in Romania in urma decesului cumnatului sau o parte pt vinzare si o parte pt accesarea de fonduri europene
Deocamdata nu am info despre ce model de lazi este vba si nici despre rasa;o sa aflu mai multe dupa sarbatorile de iarna cind vine de acolo
salve

off topic

Cum se pot cara albine peste granita? Banuiesc ca trebuie tot felul de analize sa le misti dintr- o parte in alta? Ce bine ar fi sa plecam in pastoral la lavanda in Franta :lol: Stam acolo vreo 10 ani ca sa renteze drumul, sau plecam intr-un pastoral pas cu pas in care producem in diverse locuri ale Europei, BIOOO, :) vindem productia, si mergem mai departe. De fapt e o idee cum sa bantui prin toata Europa sa faci si bani...etc !
P. S.
Adica le am trimis hoti, le-am trimis tigani, i-am lasat fara lebede. E vremea daca nu am fost in stare sa mergem cu ciomagul peste ei in timp, SA MERGEM CU ALBINELE! :)) Daca am ramas fara fabrici, de ce nu am produce direct la cumparator? E drept nu am pus in calcul CCD!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde teinegru64 » 23 Oct 2013, 13:15

Suntem cetateni UE .Cu certificat sanitar veterinar de la medicul veterinar din localitatea de domiciliu te poti deplasa.
Drum bun.
teinegru64

Mesajde State » 13 Noi 2013, 02:08

Lumea se inghesuie sa cumpere miere romaneasca si noi vrem sa facem miere pe alte meleaguri. :D
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde alexx » 29 Noi 2013, 15:44

proapis13 scrie:Hai sa va zic eu un pret/fam de albine pt 2014 - 100 euro/fam de albina cu lada cu tot :!:

Si in perspectiva mea tot asta e pretul indeferent de masurile acordate de UE
alexx

Mesajde Edi D. » 01 Ian 2014, 13:56

Apicultor e ala de produce miere,stie meserie, stie ce sa faca cu o familie de albine si la finalul anului are ceva profit indiferent de fonduri UE...
Din pacate din cauza catorva API fond-isti(nici o legatura cu APIFONDA,care ajuta la stuparit) o sa sufere in viitor majoritatea apicultorilor romani.Sunt oameni care au luat fonduri pentru sute de stupi si care nu au legatura cu subiectul.
O sa fie tratati la fel si cei corecti si cei incorecti...dar din fericire cei corecti,cei pasionati de albine si nu de fonduri vor trece peste asta si vor continua aceasta nobila indeletnicire...
Vreau sa nu am regrete...iar la final sa pot spune: "Multumesc Tie Doamne pentru tot ce am primit in viata asta!!!". Si atat...
Edi D.

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE