Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde Florin Dobre » 21 Oct 2013, 21:42

Nu ma bag mosule. Eu sunt de parere ca El este peste tot si in toate. Nu cred ca trebuie cautat la capatul pamantului. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 21 Oct 2013, 21:44

liviutzbogos scrie:Zici ca e din Alien vs Predator, zici ca acu' - acu' iasa o hidosenie de-ti tresar ficatii in tine :lol: Ptiu! ucigo toaca :D

Eu ce-am zis? Stiu ca-mi sar colegii in cap dar pe mine chiar ma fascineaza lupul asta. Este un rapitor perfect. :)
Daca ar fi produs ceva bani, il bagau toti in cutii si-l iubeau. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde liviutzbogos » 21 Oct 2013, 21:49

gica.mosu scrie:Acum ceva OFFFF-Topic-am 2 intrebari pt -toti :
1 La cite semne de circuatie esti obligat sa opresti(3)...care sunt????
2- se zice ca multi crestini merg in pelerinaj si cauta preoti - protopopi,calugari,pastori....care au HAR si nu numai ...DE-CEEEE :?:

P.S-Pt raspuns corect la a doua intrebare...Bag un premiu special-3 zilee la Tg-Ocna(ajutooor) la extras mierea de salcim(inclusiv baie in bazin cu apa sarata)cu plata la plecaree :lol:

1. STOP; trecerea la nivel cu calea ferata si mai unul :D
2. Dupa cum a zis si parintele Closcut mai sus, har au toti preotii, ca unii nu il lucreaza e alta treaba. Acu de ce cautam noi preoti "cu har"? Ca avem impresia ca (virgula) cu cat ii mai pustnic preotul ala sau mai stiu eu cum, cu atat Dumnezeu ne ajuta mai tare si, cel mai important, cu atat ne scuteste pe noi de o munca. Ei, nu chiar asa. La orice preot ai merge, si cel mai betiv si curvar preot, daca te-o spovedit si te-o impartasit, iar TU ai fost cu gandul curat si sufletul catre Dumnezeu, rasplata e aceeasi, sau chiar mai mare. Pelerinajul asta tine de tine si de cat de staruitor esti tu, la efortul pe care tu il depui in urcusul catre Dumnezeu, nu popa la care mergi.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde gica.mosu » 23 Oct 2013, 21:35

liviutzbogos scrie:
gica.mosu scrie:Acum ceva OFFFF-Topic-am 2 intrebari pt -toti :
1 La cite semne de circuatie esti obligat sa opresti(3)...care sunt????
2- se zice ca multi crestini merg in pelerinaj si cauta preoti - protopopi,calugari,pastori....care au HAR si nu numai ...DE-CEEEE :?:

P.S-Pt raspuns corect la a doua intrebare...Bag un premiu special-3 zilee la Tg-Ocna(ajutooor) la extras mierea de salcim(inclusiv baie in bazin cu apa sarata)cu plata la plecaree :lol:

1. STOP; trecerea la nivel cu calea ferata si mai unul :D
2. Dupa cum a zis si parintele Closcut mai sus, har au toti preotii, ca unii nu il lucreaza e alta treaba. Acu de ce cautam noi preoti "cu har"? Ca avem impresia ca (virgula) cu cat ii mai pustnic preotul ala sau mai stiu eu cum, cu atat Dumnezeu ne ajuta mai tare si, cel mai important, cu atat ne scuteste pe noi de o munca. Ei, nu chiar asa. La orice preot ai merge, si cel mai betiv si curvar preot, daca te-o spovedit si te-o impartasit, iar TU ai fost cu gandul curat si sufletul catre Dumnezeu, rasplata e aceeasi, sau chiar mai mare. Pelerinajul asta tine de tine si de cat de staruitor esti tu, la efortul pe care tu il depui in urcusul catre Dumnezeu, nu popa la care mergi.

Liviu,este adevarat ce spui....si eu sunt un om credincios....Aceasta intrebare mi-a fost pusa de cineva(profesor) care are in familie 2 preoti(e o glumitaaa)...si totui de ce au harul????.....LA intr de circulatie doar doua le stiu majoritate ....mai e unul????
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 23 Oct 2013, 23:34

Mosule, vezi ca te duci la Felix si risti sa ramai fara carnet, apoi esti rasplatit cu statul langa baba dumitale toata ziua. :lol:

Hai sa te ajut si eu sa nu pierzi carnetul:
-mai opresti la semnul agentului de circulatie
-la semafor cand se aprinde becul de sus.
Eu mai opresc cand imi face semn masina ca nu mai are benzina. :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde gica.mosu » 24 Oct 2013, 06:50

Mircea_63 scrie:Mosule, vezi ca te duci la Felix si risti sa ramai fara carnet, apoi esti rasplatit cu statul langa baba dumitale toata ziua. :lol:

Hai sa te ajut si eu sa nu pierzi carnetul:
-mai opresti la semnul agentului de circulatie
-la semafor cand se aprinde becul de sus.
Eu mai opresc cand imi face semn masina ca nu mai are benzina. :roll:

Multumesc....dar cu asa ajutor sigur devin pieton :idea: Sa va dau eu o minaaaa....E vorba de un punct de trecereeee -CAREEEE :?:
Am pus ac intrbare la multi inclusiv instuctori sc de soferi siii-pauza!!!!Mirceooo mai ai o variantaaa-suna un prieten :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 24 Oct 2013, 08:54

Trecerea de pietoni, daca ai pietoni...la frontiera...daca face o blonda buna cu mana si esti singur :lol:
Ai grija de carnet mosule! ;)
Mircea_63

Mesajde liviutzbogos » 24 Oct 2013, 08:55

gica.mosu scrie:
Multumesc....dar cu asa ajutor sigur devin pieton :idea: Sa va dau eu o minaaaa....E vorba de un punct de trecereeee -CAREEEE :?:
Am pus ac intrbare la multi inclusiv instuctori sc de soferi siii-pauza!!!!Mirceooo mai ai o variantaaa-suna un prieten :lol:

Punctul de trecere a frontierei? Ca, am spus si mai sus, mai opresti si la trecerea la nivel cu calea ferata.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde Florin Dobre » 24 Oct 2013, 09:07

Ar mai fi un semn la care e obligatoriu sa opresti. O blonda superba care sta la ocazie. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 24 Oct 2013, 09:17

Vad ca va relaxati pe teme rutiere :lol:
Ce avem noi aici???
E bine cum procedeaza colegul si daca da/nu de ce ??
Ati incercat vreunul experimentul??
salve :D
Fişiere ataşate
13888_1388800538020098_1451071622_n.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 24 Oct 2013, 09:21

Rame la lins.
Daca exista un cules de intretinere, cred ca merge.
Eu n-am incercat niciodata, doar accidental. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ovidiu_78 » 24 Oct 2013, 09:31

rame la lins...daca e cules in natura nici nu se ating de ele...iar daca nu e....pai se cam declanseaza un furtisag misto :D deci colegul nu procedeaza bine...de incerat chiar asa nu....dar am pus niste rame cu miere de tei dupa stors in apropierea stupilor...si nici nu s-au atins de ele...erau calare pe trifoi alb ce am prin curte
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ro_geo » 24 Oct 2013, 14:05

Eu cred ca vrea sa bage la topit faguri dar se mai gaseste cate ceva prin ei asa ca a lasat albinele sa ii curete
Ai grija ce iti doresti... ca ti se poate indeplini !!!
ro_geo

Mesajde pin » 24 Oct 2013, 15:20

Sunt 2-3 faguri noi nouti (cei deschisi la culoare). De ce i-ar baga la topit?
pin

Mesajde Mircea_63 » 24 Oct 2013, 16:50

Ramele respective sunt pastrate necorespunzator si au prins mucegai sau gaselnita. Omul le-a scos atat la aerisit cat si cu speranta ca i-le curata albinele.

Daca a procedat bine? Pe de-o parte nu baga rama cu mucegai sau gaselnita in stup. Pe de alta parte exista temerea ca declanseaza un furtisag. Dupa cum arata natura in jur, probabil este in plin cules si riscul de furtisag este minim.

Nu stiu daca i-le curata de gaselnita in afara stupului. :(
Mircea_63

Mesajde joohny » 24 Oct 2013, 17:57

Va salut.Sint rame la lins.Cam asa procedez zi eu insa nu folosesc atitea rame deodata.Aceasta metoda o folosesc dupa culesul de la floarea soarelui,mai exact dupa 15 august.Aceasta metoda de curatire a ramelor de miere in septembrie nu necesita nici-un risc la furtisag.Parerea mea.D-le PROAPIS 13,de ce nu a-ti raspuns la intrebarea d-tra anterioara?Sanatate.
joohny

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR