liviutzbogos scrie: Dar chestia cu 3 in 1 fara sa se bata am mai auzito... mai ales ca le parfumez si cu tuica.
M-am gandit sa le unific pe toate odata ca sa scap si eu de treaba asta si sa le scap si ele mai repede de stres. Azi o unificare, maine-poimaine alta unificare pe capul lor...prea le zapacesc. In fine, oi vedea eu cum fac. Maine nu cred ca apuc dar vineri neaparat trebuie executata treaba
"Chestia" cu 3/1 ai mai auzit-o. De la mine
Asadar...se pune o matca in cutie (care matca vrea sfintia ta sa ramana ).
Se scutura rapid albinele de pe toate ramele de la cei trei roi intr-o singura lada.
Se aseaza ramele in cutie. Cu aceasta ocazie, cele care nu corespund pot ramane in afara stupului. la reformat/etc.
Se aseaza cutia cu matca deasupra, pe rame. Dupa 24 de ore se elibereaza direct, fara alte masuri de precautie.
Totul pe "repede-inainte" !!!
Nu parfum, nu ziar, nu tuica !!! Garanteaz reusita daca se respecta toate cele scrise intocmai !
ps; boala incepatorului... nu face astazi ca... nu-i sigur, nu face maine ca... n-are timp, ar face poimaine cu siguranta... insa tocmai de poimaine poate incep ploile sau se raceste vremea. Si uite-asa, mai face... planuri.