Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde liviutzbogos » 25 Oct 2013, 20:51

Florin Dobre scrie:
liviutzbogos scrie:I-ai si tu ca la gradi, cate doi, cate doi :lol:

E complicat. Am 5 roi pe 3 rame...stransi maxim; papa bun. Treaba e ca sunt intre familii pe 6 si 7 rame. Daca erau vecini ii rezolvam rapid. Nu m-a dus capul. Mai rumeg. :)

Si daca unifici si ajungi la 9 rame e mult? Eu, asta ce l-am unificat azi, e pe 11 deocamdata. Poate mai scot cel mult una. Mie mentorul meu, daca pot sa-i spun asa, mi-a spus ca el sub 5 rame nu ierneaza. Si cred ca stie el de ce.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde Florin Dobre » 25 Oct 2013, 20:58

O familie iernata pe 9 rame...
Am vazut o familie iernata pe 10 rame anul asta pe la pomii fructiferi. I-a pus direct catul.
Am si eu unul pe 8 rame...e boboc. In rest 7-6-5 rame. Apoi cca. 25 % din stupina pe 4 si 3 rame.
La astia 25 % ma tot framant cum sa fac. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alt stupar » 25 Oct 2013, 22:38

liviutzbogos scrie:Si oare ailanta matca nu vine la vecinasa sa o-ntrebe de sanatate?

Liviu... unde Doamne-iarta-ma am scris ca matca de-o pastrezi "de rezerva" trebuie sa ramana in stup ?
Nu puteai si tu sa mai adaugi in cutiutza aia cinci albine, ceva papa si s-o pui la pastrare in casa, la caldurica ???
In stup TREBUIA sa ramana una bucata matca. Cand faci o prajitura, respecti retzeta ca altfel iasa ghiveci !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde liviutzbogos » 25 Oct 2013, 22:42

alt stupar scrie:
liviutzbogos scrie:Si oare ailanta matca nu vine la vecinasa sa o-ntrebe de sanatate?

Liviu... unde Doamne-iarta-ma am scris ca matca de-o pastrezi "de rezerva" trebuie sa ramana in stup ?
Nu puteai si tu sa mai adaugi in cutiutza aia cinci albine, ceva papa si s-o pui la pastrare in casa, la caldurica ???

Deabea am prins una s-o bag in cutiuta, daramite si pe alealante doua si sa mai bag si albine pe langa ele :oops: Da' ce-am facut eu azi ii bine sau am gafat-o un pic? :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Closcutz » 25 Oct 2013, 23:13

Vad ca ai luat decizia hai sa dam mana cu mana... Hai sa iti lansez o provocare(sa vad dc am timp sa vin cu probe). Iti pozez 3 roiuri pe 4 rame si sunt in stare sa pun si pariu ca voi produce mai mult u ele decat tu cu familia de 11. Imi asum riscul ca fiind asa micuti sa dea coltul si n loc de 3 in primavara sa ramana 2 sau unu si atunci imi va fi greu sa tin pasul cu familia ta. Dar pina sa ii dea coltul vreunu eu fac pe Michiduta in paispe sa nu se intample asta. Ce zici de provocare? 8-)
Closcutz

Mesajde paul » 25 Oct 2013, 23:13

Florin Dobre scrie:E complicat. Am 5 roi pe 3 rame...stransi maxim; papa bun. Treaba e ca sunt intre familii pe 6 si 7 rame. Daca erau vecini ii rezolvam rapid. Nu m-a dus capul. Mai rumeg. :)

Eu zic, nu dau cu paru'... muta stupii aia pe 6 si 7 rame pe o alta locatie in stupina, adu roiurile in locul lor si ii vei ierna pe totia pe 4 si 5 rame. Depopularea unora, norocu' altora ! De fapt se cheama ... echilibrare ! :roll:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 25 Oct 2013, 23:15

liviutzbogos scrie: Am avut o profesoara in liceu...de-ti plangeai de mila. Si batrana, si urata, si putin...ma-ntelegeti. Cum sa inveti la ea de drag? :lol:

Liviule, vorbeste cu alt_stupar sa-ti trimita o poza! Sa stii cum stai. :lol: :lol: :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 25 Oct 2013, 23:58

Mircea_63 scrie:
liviutzbogos scrie: Am avut o profesoara in liceu...de-ti plangeai de mila. Si batrana, si urata, si putin...ma-ntelegeti. Cum sa inveti la ea de drag? :lol:

Liviule, vorbeste cu alt_stupar sa-ti trimita o poza! Sa stii cum stai. :lol: :lol: :lol:

Mircea, in seara asta iti arde de goange...
profesoara din liceu...alt stupar :lol:
Ultima oară modificat de Florin Dobre pe 26 Oct 2013, 00:00, modificat 1 dată în total.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 26 Oct 2013, 00:00

paul scrie:Eu zic, nu dau cu paru'... muta stupii aia pe 6 si 7 rame pe o alta locatie in stupina, adu roiurile in locul lor si ii vei ierna pe totia pe 4 si 5 rame. Depopularea unora, norocu' altora ! De fapt se cheama ... echilibrare ! :roll:

M-am gandit si la asta Paul. Nu vreau sa slabesc ce e tare.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde liviutzbogos » 26 Oct 2013, 13:26

Mircea_63 scrie:

Adica...nu inteleg :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Mircea_63 » 26 Oct 2013, 15:07

O gluma explicata n`are farmec.
De 2-3 pagini iti explica alt_stupar ce sa faci cu roisorii aia trei. Poti spune ca e mentorul tau.
Romana n-ai invatat ca era profa batrana si urata. Intre mentor si profesor nu e mare diferenta.
Vezi intai cat de tanar si frumos e alt_stupar si daca-ti place , poate se va prinde de tine ceva, daca nu, ramane ca si cu Romana. In cazul asta cauti un alt mentor, eventual unul cam asa:

Imagine
Nu de alta, dar sa nu bata omul tastele degeaba. :lol:

Liviule, eu tot ma intreb mah, daca la Romana nu puteai invata ca era profa batrana si urata, oare cat de macho tre` sa fie profii aia de la Teologie ca sa inveti cu atata pasiune? :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 26 Oct 2013, 15:14

Mircea_63 scrie:Romana n-ai invatat ca era profa batrana si urata.

Io ma duc sa-mi ..... las venele lungi .
modigliani

Mesajde liviutzbogos » 26 Oct 2013, 20:14

Mircea_63 scrie: Liviule, eu tot ma intreb mah, daca la Romana nu puteai invata ca era profa batrana si urata, oare cat de macho tre` sa fie profii aia de la Teologie ca sa inveti cu atata pasiune? :?

Ce sa zic...aici parca invat de drag :D Aveam in anul I de facultate o profesoara, tot de romana... Am mers la vre-o 3 cursuri, doar de dragul ei :mrgreen: dar tot nu a putut invinge lenea studentului :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde modigliani » 26 Oct 2013, 20:23

Gata , mah ! E clar , am imbatranit ..... M-au depasit vremurile , toate s-au schimbat . Numa' iaca ce insinueaza Liviutz , ca acum s-ar invata limba romana cam prin facultate .

Bai , pe bune , astia si-au batut joc de minister . Prafu' s-a ales din organizarea de altadata a Ministerului Invatamantului .......

Liviutz , aveati la facultate lectii d-alea cu "Ana are mere" , "mama are pere" ?
modigliani

Mesajde liviutzbogos » 26 Oct 2013, 20:50

modigliani scrie:Gata , mah ! E clar , am imbatranit ..... M-au depasit vremurile , toate s-au schimbat . Numa' iaca ce insinueaza Liviutz , ca acum s-ar invata limba romana cam prin facultate .

Bai , pe bune , astia si-au batut joc de minister . Prafu' s-a ales din organizarea de altadata a Ministerului Invatamantului .......

Liviutz , aveati la facultate lectii d-alea cu "Ana are mere" , "mama are pere" ?

Aveam, aveam... :roll:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde modigliani » 26 Oct 2013, 20:52

liviutzbogos scrie:Aveam, aveam... :roll:

.... Vad .
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?