alt stupar scrie:In ton cu sezonul... lucrari de sezon![]()
In ton cu... titlul topicului, propun o argumentatie pentru o lucrare care se face ( sau nu se face) in aceasta perioada, raportata la un efectiv pe care eu il consider ca prag de plecare cand vorbim de "industial" >300 colonii.
Asadar, ce inseamna si (daca se foloseste) cum si cu ce se face "impachetarea" a ~ 300 de stupi ?
Cat timp este necesar pentru a pregati materialele dedicate ?
Cat tip este necesar pentru a le introduce in lazi ?
Cum si unde vom depozita acele "materiale" la primavara, dupa ce nu mai sunt necesare in stupi ?
Am marea rugaminte ca, indiferent de marimea stupinei pe care o detinem inacest moment, sa expunem pe mai departe DOAR o proiectie despre cum am aplica lucrarea respectiva la nr. minim de colonii mai sus-amintit.
care are stupii din polisturen sau poliuretan mere la tratament la Sovata sau Moneeasa,ca nu e nevoie sant gata impachetati din nascare!
mizeria pe care o fac albinele nu ar fi o problema daca nu ar fi condensul,umezeala, mucegaiul!o solutie ar fi iernarea in fundul gol(fundul stupului nu faceti alte incercari)
s-a intamplat sa nu am timp primavara sa ranesc fundul stupului pana s-a incalzit bine si au cam facut-o albinele,au inceput sa sparga crusta de ceara si cadavre cu tarnacoapele lor si le-au scos pe urdinis afara!