paul scrie:duma scrie:jenica67 scrie:. Eu am inaltimea de 1,90.
Hai mah, ca doar Ginuta Pistol nu-i asa inalta.
Stai liniștit ca pentru Ginutza fac un scăunel sa ajungă mai sus!
paul scrie:duma scrie:jenica67 scrie:. Eu am inaltimea de 1,90.
Hai mah, ca doar Ginuta Pistol nu-i asa inalta.
Florin Dobre scrie:paul scrie:Hai mah, ca doar Ginuta Pistol nu-i asa inalta.
Pai de aia face suportul inalt...sa dea bine cu Ginuța pe suport.
un OM scrie:Lasandu-o la o parte pe Ginuta, deh este om insurat, sa ii uram "La multi ani" lu neica Mitrea![]()
!
Closcutz scrie:Polistirenul extrudat nu prea il rod, decat la capete dar nesemnificativ. Dintr-o placa normala ies patru diafragme intregi si 3 jumatati(ca sa ai randament maxim si sa nu arunci nimic. Consider ca folia cu bule nu-si are rostul pentru ca va tine un condens de numa-numa. Diafragme de genul sa folosesti numai la cei mai lesinati. Lasi partea dinspre urdinis si din spatele lui fara impachetaj ca altfel e sauna in stup. La primavara lazile trebuie spalate cu apa cu soda ca vor avea mucegai in diferite stadii.
marian ivan scrie:Am un prieten aici in zona Argesului care anul trecut a procedat la fel cum vrei tu sa faci si rezultatul a fost - DEZASTRU.
In stupii cu fund anti varoa mucegai mai putin dar era, iar in stupii normali mucegai ca in pestera...
A fost motivul pt care anul acesta am optat si eu pt varianta clasica de impachetare si am renuntat la gandul cu polistiren.
Spor la treaba.
FLORINELU scrie:Duma,eu folosesc o izolatie din polistiren extrudat pe care o pun in cealalta parte a cuibului,adica la perete,pentru a mentine o temperatura mai ridicata acolo,astfel ca albinele isi fac cuibul acolo si incep ponta prima data pe ramele 2, 3 si 4 .folosesc metoda aceasta de ani buni si sant foarte multumit de rezultat. si eu sustin sus si tare ca infofolirea stupilor cu tot felul de polistirene,folii si alte alea nu numai ca nu ajuta,ci din contra dauneaza si nu numai din cauza umezelii. daca aici in Banat ii infofolim atat,atunci cei de la Suceava ce fac? le baga incalzire? apoi daca sant asa echipati cand ii desfaci primavara crezi ca le place? ele se organizeaza acolo in functie de cum de cum merge vremea si se descurca foarte bine.
duma scrie:Salutare Florinelu ! Sper ca decizia care o iau weekend-ul urmator sa fie buna ...si anume : de la stanga spre dreapta cum m-am obisnuit sa organizez cuiburile sa pun la perete o diafragma de polistiren ( 3 cm ) si la dreapta cuibului unde se termina ramele sa pun inca una si in spatiul ramas in urma reducerii cuibului s-al umplu cu ziare din reclamele de la bloc care umple zilnic cutiile postale, peste rame sa vin cu o folie si in podisorul hranitor sa pun acele materiale
postate pe pagina mea dar nu in numar mare ( 3 maxim 4 fasii ) . Eu sper ca aceasta izolare sa fie buna , si sa reduca consumul de hrana excesiv pe , perioada de iernare . Daca ai sfaturi le ascult in continuare !
liviutzbogos scrie:Jackpot...am dat lovituraE rapita, e multa, e a noastra
Asta e la Giarmata? Si toata parcela incercuita cu rosu e rapita?
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator