Closcutz scrie:Dle Rotaru eram foarte curios sa vad ce ati patimit din partea ,,marelui inventator". Am vizionat filmuletul dvs si am tras ceva concluzii. Ma mira faptul ca din intalnirea nefericita ati ajuns sa aveti atata incredere si sa-i dati pe mina destui bani, fara garantii palpabile. A profitat de faptul ca ati avut ceva bani pusi deoparte si de dorinta dumneavoastra de a face o afacere, cat de mult a putut. Va compatimesc pentru toata tarasenia. Cat despre lada minune, cred ca nu prea are legatura cu productiile record, nici macar cu productiile bune deoarec nu o vad practica pentru pastoral si nici pentru lucrul cu multe familii. Sper ca macar vatra de stationar sa fie buna sa va asigure macar doua culesuri de productie.
Ce am patimit?!...pai destul de multe. In primul rand neindeplinirea angajamentului pe care si-l luase privind consultanta si livrarea materialului biologic promis. Paguba materiala si morala prin simpla prezenta a sa la locatia in care ma aflu cu stupina. Denigrari si injurii la adresa mea prin inscrisuri si publicatii pe internet (care au fost salvate si pregatite pentru un nou dosar in instanta care incepe acum sa se instrumenteze), la diverse institutii ale statului cat si la locul de munca si nu in ultimul rand stoparea derularii proiectului pentru fonduri europene pe care il demarasem prin forte si resurse proprii.
Eu am crescut intr-un mediu in care am invatat ca trebuie sa acord minimul de incredere oricarei persoane pana la proba contrarie. La mine s-a dezvoltat un pic mai mult acest sentiment si pana acum am avut parte numai de oameni de calitate. Legat de lada...pentru toata lumea ar trebui sa fie foarte clar ca nu lada produce miere sau alte produse apicole...lada este doar un obiect de care se foloseste stuparul sa mulga tot ce poate de pe albina. Ca o anumita lada sau un anumit instrumentar apicol iti poate usura munca asta e alta poveste...depinde de alegerea fiecarui stupar. Am intalnit stupari care preferau ME-ul altii care preferau orizontalul iar argumentele fiecaruia erau ca asa simt ei ca lucreaza mai bine pe sistemele respective, evident fiecare incercand sa aduca cat mai multe argumente care au determinat mentinerea pe sistemul folosit. Productii se obtin, dar repet, nu depind de lada...
Cat despre baza melifera pot spune ca nu ma plang...voi incerca sa arat in niste filme viitoare cum fac eu miere, cum obtin materialul biologic de calitate, ce albina am si cum folosesc aceasta lada in paralel cu alt tip de lada...