Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: remorca apicola

Mesajde ionel07196555 » 11 Noi 2013, 20:39

ovidiu_78 scrie:
mihailazar scrie:....

iar ce zice colegul despre noul cod rutier ce s-a modificat anul acesta,e adevarat,deci pot trage si un trailer cu cat B...numai sa nu depasesc 4250kg total

sanatate

TE rog citeste monitoru oficial pana la sfirsit si gasesti acolo o precizare despre cum poti sa ajungi la 4250 Kg
Azi nici la scoala de soferi nu stiau de acel paragraf dar sa ma ajute sa optin acea hirtie
ionel07196555

Mesajde mihailazar » 11 Noi 2013, 20:59

Fals, da. Insa: O remorca mai mare de 750kg dintr-un ansamblu de peste 3,5t se poate conduce cu B numai dupa absolvirea unui curs de formare. Costuri scolarizare intre 5 si 7 sute de lei in functie de scoala; este un fel de atestat care probabil, va trebui reannoit odata cu preschimbarea permisului. Costuri scolarizare obtinere cat BE 5 sute lei, permis valabil 10 ani si nu mai umbli cu tidula in plus dupa tine. Am vrut numai sa dau o sugestie, nu sa induc in eroare . Cu respect
mihailazar

Mesajde mihailazar » 11 Noi 2013, 21:16

Deci, o remorca mai mare de 750kg nu poate fi tractata legal numai cu permisul valabil pt. cat. B, indiferent de caracteristicile vehiculului tragator. Chiar daca MTMA a ansamblului este mai mica de 3500kg.
mihailazar

Mesajde Closcutz » 12 Noi 2013, 00:30

f) categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;
g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg;

Textul de lege e ,,clar ca lumina zilei" :) Parca ar fi fost facut cu sticla de vodca prin preajma :mrgreen:
Closcutz

Mesajde apimat » 12 Noi 2013, 00:44

ionel07196555 scrie:Azi nici la scoala de soferi nu stiau de acel paragraf dar sa ma ajute sa optin acea hirtie

mai e un pic si intram in 2014. ce scoala o mai fi si asta? pai ei ce predau la legislatie rutiera?
mihailazar scrie:O remorca mai mare de 750kg dintr-un ansamblu de peste 3,5t se poate conduce cu B numai dupa absolvirea unui curs de formare. Costuri scolarizare intre 5 si 7 sute de lei in functie de scoala; este un fel de atestat care probabil, va trebui reannoit odata cu preschimbarea permisului. Costuri scolarizare obtinere cat BE 5 sute lei, permis valabil 10 ani si nu mai umbli cu tidula in plus dupa tine.

n-am habar de preturi dar mi se pare aberant sa coste mai mult decit cat E. daca intr-adevar aveti dreptate sigur ca e convenabil sa-ti iei E-ul.
Petre Țuțea: "Statul acesta îi apără pe străini de noi. Ca-n colonii."
apimat

Mesajde apimat » 12 Noi 2013, 00:47

Closcutz scrie:f) categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;
g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg;

Textul de lege e ,,clar ca lumina zilei" :) Parca ar fi fost facut cu sticla de vodca prin preajma :mrgreen:

nu vad sa fie ceva neclar.
apimat

Mesajde Closcutz » 12 Noi 2013, 00:55

Dle Apimat daca punctul 2 si 3 nu se bat cap in cap la prima vedere inseamna ca citim altceva. Din punctul meu de vedere textul este ambiguu. Iar problema aceasta nu am sesizat-o doar eu. Interpretati dvs: Este corect, dupa noul cod, sa tractez cu permis cat b o rulota de 1200 de kg masa maxim autorizata daca posed autoturism cu masa maxim autorizata de 2165 si capacitate de tractare de 1700kg cu dispozitiv de franare?
Closcutz

Mesajde Closcutz » 12 Noi 2013, 01:15

Punctul doi declara ca remorca nu poate depasi 750 de kg iar punctul 3 umfla cifra de masa maxima pina la 4250 spunand ca remorca poate sa depaseasca 750 de kg( fara sa spuna de dispozitiv de franare, de vreun atestat sau altceva). Daca ar fi spus la pct 3 suma maselor 4250 si remorca sa nu depaseasca 750 de kg era clar( de ex autoutilitara cu masa maxima de 3500 kg + 750 kg remorca).
Closcutz

Mesajde apimat » 12 Noi 2013, 01:27

punctele 2 si 3 se completeaza reciproc.
in cazul dumneavoastra se poate daca rulota are dispozitiv de frinare propriu (probabil ca are).va incadrati la punctul 3, dar aici ajungem la ce spunea colegul mihai lazar si anume costurile atestatului, care (din informatiile furnizate de dumnealui) nu se justifica.
ps. -despre dispozitive de frinare nu se pomeneste fiindca nu este necesar. ele sint trecute in cartile tehnice.
-de atestat se spune la art. 24.1 pct 3
apimat

Mesajde apimat » 12 Noi 2013, 01:35

acum, citind mai atent art 24.1 imi dau seama ca se refera doar la situatia in care ansamblul depaseste 3500 de kg ceea ce nu e cazul dumneavoastra. asa ca nu va trebuie atestat, puteti conduce ansamblul doar cu cat. B.
apimat

Mesajde Closcutz » 12 Noi 2013, 01:45

Dle Apimat trebuie sa recunosc faptul ca stapiniti codul foarte bine. Felicitari si totodata multumiri pentru interventii! :D
Closcutz

Mesajde mihailazar » 12 Noi 2013, 10:56

Da, colegul nostru are dreptate, se poate conduce cu B fara alta anexa orice vehicul din cat B plus o remorca ce poate depasi 750kg, cu conditia ca MTMA a ansamblului sa nu treaca de 3500kg. Totusi eu am optat pentru obtinerea unei categorii superioare deoarece transport pe remorca o incarcatura mai mare decat cea omologata( stim ca stupii pot ajunge si la 70kg si uneori suntem nevoiti sa-i transportam asa). Consider ca a tracta 3 tone dupa un turism poate atrage atentia politistului care , la randul lui, poate solicita cantarul daca i se pare ceva suspect . In cazul acesta detinerea unei categorii superioare de permis,confera mai multa legalitate, iar depasirea greutatii se poate rezolva mai usor cu doua borcane de miere. Acesta este punctul meu de vedere, si am procedat in consecinta.
mihailazar

Mesajde Badea Alin » 12 Noi 2013, 22:32

mihailazar scrie:Da, colegul nostru are dreptate, se poate conduce cu B fara alta anexa orice vehicul din cat B plus o remorca ce poate depasi 750kg, cu conditia ca MTMA a ansamblului sa nu treaca de 3500kg. Totusi eu am optat pentru obtinerea unei categorii superioare deoarece transport pe remorca o incarcatura mai mare decat cea omologata( stim ca stupii pot ajunge si la 70kg si uneori suntem nevoiti sa-i transportam asa). Consider ca a tracta 3 tone dupa un turism poate atrage atentia politistului care , la randul lui, poate solicita cantarul daca i se pare ceva suspect . In cazul acesta detinerea unei categorii superioare de permis,confera mai multa legalitate, iar depasirea greutatii se poate rezolva mai usor cu doua borcane de miere. Acesta este punctul meu de vedere, si am procedat in consecinta.

cat v-a costat E-ul?
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde mihailazar » 12 Noi 2013, 23:06

Taxa de scolarizare 500 lei, plus costuri colaterale total: 900lei.
mihailazar

Mesajde yulian » 14 Noi 2013, 16:56

Carnetul ca si carnetul, dar mai trebuie si atestatul?? Eu am BE, dar nu puteam conduce nimic peste asamblul de 3500kg fara atestat, adica marfuri generale etc...sau s-a scos aceasta prevedere? Acum daca autovehiculul tragator este de categoria B si am o remorca pana in 3500kg este suficient BE?

Multumesc.
yulian

Mesajde mihailazar » 14 Noi 2013, 20:58

Conform Art.66(1)-Sectiunea a doua din Codul Rutier,atestatul profesional este obligatoriu pentru autovehiculele de transp marfa de peste 3,5 t. Deci nu si pentru ansamblurile de vehicule. Dealtfel am intrebat cativa profesori de legislatie rutiera despre asta si mi-au confirmat ca nu este necesar atestatul. Daca tragatorul depaseste 3,5 t e nevoie si de atastat , tahograf, etc. Cel mai sigur ar fi un raspuns scris de la brigada de Politie rutiera
mihailazar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE