Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tratament Antivaroua cu Tacktic

Mesajde Geaklone » 27 Sep 2013, 12:26

geangu scrie:recomand gazul lampant in locul uleiului de parafina, arde mult mai bine.

Corect. Arde GARNITURILE mult mai bine. Pe verificate.
Geaklone

Mesajde geangu » 27 Sep 2013, 13:10

singurul risc este autoaprinderea, dar daca lucrati cu grija este ok.
geangu

Mesajde mechenici » 12 Noi 2013, 13:29

Salut.am primit un sfat de a folosi taktic simplu 1cm de taktic pe un șervețel -ce sfat îmi dați?
mechenici

Mesajde MIHALACHE » 12 Noi 2013, 20:32

Anul acesta am folosit Taktic si ulei de floarea soarelui 25ml Taktic 250ml ulei impregnat an benzi de carton 25mm latime cu 20-25cm lungime agatate antre rame am fost multumit de rezultat cred ca si alti au folosit asfel acest produs este simplu si ieftin se poate folosi fara a anchide albinele cu fund AV sau plin cred ca folosind taktic nediluat ai sa omori albinele si punandul pe servetel o sa fie ros foarte repede si scos afara daca nu moare.
MIHALACHE

Mesajde bio » 12 Noi 2013, 20:43

geangu scrie:singurul risc este autoaprinderea, dar daca lucrati cu grija este ok.

..mai lungiti teava la "vaporizator"....atashati inca un segment de 20-30 cm la partea din fata.

Si eu datorita "balconashelor" care le am la urdinish mai aveam probleme cu autoaprinderea.

Am prelungit cu ~ 27 cm si am rezolvat intr-un fel problema.
bio

Mesajde lucky5strike » 15 Noi 2013, 22:18

Eu vaporizatorul il folosesc de vreo 4 ani. Merge si cu petrol lampant. Cu cadenta de o pufaiala la 7 secunde, totul merge snur.

Ce am mai observat, cand folosesti petrol lampant (care-i mai ieftin) pompa e bine sa fie transparenta, spre a observa diluarea Taktikului. De asemenea, trebuie agitata periodic, pentru Takticul se aduna, si atunci nu mai ai siguranta dispersarii corecte a subst. active. La ulei de parafina nu am observat problema asta cu amestecul neomogen.

Eram curios la varianta cu apa, daca apare problema cu omogenizarea solutiei active.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde echo » 30 Noi 2013, 12:25

geangu scrie:recomand gazul lampant in locul uleiului de parafina, arde mult mai bine.

O recomandare total gresita !!!!

Am explicat pe aici pe undeva DE CE trebuie folosit ulei de parafina si NU gaz lampant, lichid de carbuni sau mai stiu ei ce anume...

Iar procesul de administrare al Varatraz-ului prin fumigatii, NU implica in nici un caz vre-un proces de ardere....
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde echo » 04 Dec 2013, 17:49

Ceea ce spuneam mai sus, am gasit post-ul respectiv si l-am completat astazi cu informatii concrete vizavi de cele 2 lichide:

viewtopic.php?f=4&t=1947&start=32
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Raul Vasile But » 06 Mar 2014, 01:09

Dragii mei! Va salut pe toti cu drag si va doresc numai bine voua si familiilor voastre! Am tot citit pareri pro si contra Taktic, pro si contra administrare cu aparat gen Furreto etc.
Cu permisiunea voastra, va impartasesc umila mea experienta: mi-am realizat un aparat dintr-o butelie de gaz, o conducta (otel) de frana de automobil, o pompita de gresat, un colier si cateva surubele. Am facut o spirala din teava(7 spire conice) pe care le-am asezat(strategic! ;-) ) in fata arzatorului.Am lasat teava pe care o introduc in stup de 50 de cm.,(pentru a nu ma apleca si pentru racirea aburului), am pus in fata spiralei conice o tabla groasa rotunda pt a nu permite flacarii sa aprinda eventualele scurgeri si am pus o diuza in varful tevii(cu rolul de a da presiune). Totul m-a costat 70 lei si vreo trei ore de munca!
Precizez ca administrez tratamentul cu acest aparat de 4 ani, acesta fiind al cincilea si nu am avut de ce sa ma plang, slava Domnului! Sunt foarte multumit, mai ales ca timpul necesar tratarii celor 50 de stupi pe care ii am este de max. 5 minute cu masca pe figura! Spun asta ca o avertizare pentru toti stuparii: FOLOSITI MASCA ATUNCI CAND ADMINISTRATI AMITRAZ!!! Eu mi/am achizitionat una cu filtre speciale la 180 ron anul trecut! Doritorilor le pot da detalii.
Cat priveste concentratia, folosesc 14,5/15 ml Taktic la 100 ml ulei aprins carbunii de gratar pentru consumul uman ;-). Asta o spun pentru cei care afirmau ca ar fi toxic. Daca pentru om nu e...Uleiul insipid, incolor, inodor il gasiti in Dedeman!
P.S. Promit ca maine pun cateva poze cu aparatul sa vedeti ce bijuterie.
Va doresc multa sanatate si sa auzim de bine! Doamne ajuta tuturor!
Raul Vasile But

Mesajde akmm » 06 Mar 2014, 09:26

http://www.chimicaleonline.ro/ulei-para ... armaceutic
http://www.cevabun.ro/uleiul/
La aceste doua adrese gasim urmatoarele valori pentru punctul de ardere: 107 grade celsius fl soarelui si 150 grade celsius ulei de parafina
Ce ar rezulta de aici?
Ca pentru a evita degradarea produsului supus incalzirii acesta trebuiue sa aibe temperatura de ardere cat mai ridicata, adica sa se arda cat mai greu. Uleiul de parafina rezulta ca e mai bun.
Daca vrem insa depunere pe teava sau orice forma de degradare, fata de faza initiala, merge orice credem de cuviinta.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde danman » 27 Iun 2014, 20:38

Anul trecut am fost uimit de cat de multi praziti au cazut dupa primul tratament cu furetto. La unul din stupi am facut intai un tratament clasic cu Varachet si au cazut cativa paduchi, iar dupa 1 zi sau doua am facut cu furetto moment in care au cazut cateva zeci (de la acelasi stup). De aici am tras concluzia ca e mult mai eficient decat celebrele fitile de Varachet. Anul asta am facut tratamentul cu furetto la niste roi, intr-un moment in care nu prea mai aveau puiet capacit, pentruca neavand se si vedeau destul de multi paraziti pe albine. N-am mai fost insa atat de impresionat de rezultate, si anume de faptul ca chiar si dupa 4 tratamente consecutive (2 cu Tactik si 2 cu Varachet) inca se mai puteau vedea paraziti pe albine, de unde trag concluzia ca desi erau toti pe albine, nu pica chiar asa usor cum am crezut pana acum. Pentruca pana acum aveam impresia ca e suficient un puf ca sa pice ce-i pe albine, si ca repetarea tratamentului e necesara numai pentru cei care eclozioneaza odata cu puietul in urmatoarele zile...ceea ce nu mai consider adevarat. Asta inseamna ca e destul de dificil de eradicat parazitul; chiar si intr-un roi la pachet fiind nevoie de mai multe reprize de tratament. Probabil (de fapt sigur) ca ceea ce reusim noi cu cateva tratamente pe an este doar imputinarea lor ca numar. Inclusiv doza am dat-o putin marita (la Tactik am pus 12ml/100 iar la Varachet Forte 6,5ml/100). Un parazit incapatanat!
danman

Mesajde cristi_vidican » 27 Iun 2014, 22:18

danman scrie: De aici am tras concluzia ca e mult mai eficient decat celebrele fitile de Varachet.

Ai grijă mare la concluzii. S-ar putea să te coste în timp mult mai mult. Stupii sunt scumpi, iar un sezon ratat e greu de dus.
Pe bune, n-aș fi atât de convins că VF prin metoda clasică nu e eficient. Aici depinde de multe, dacă se respectă prospectul ...
Folosesc VF de 10 ani și n-am avut probleme niciodată cu Varroa.
Mai folosesc Mavrirol.
Altceva .... NIMIC.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde danman » 27 Iun 2014, 22:54

Cristi, n-am vrut sa spun ca VF nu e eficient ci ca prin comparatie a fost mult mai eficient tratamentul cu Furetto (cu care am dat tot VF). Am omis sa spun dar tot Varachet am folosit anul trecut cand am facut comparatia, doar ca a doua oara nu pe fitil ci pe furetto. Problema nu e la substanta activa ci la modul de propagare a ei in stup. Furetto gasesc c-o face mai bine decat fitilul ala anemic care de cele mai multe ori se stinge fix cand ajunge la picatura, dupa care trebuie reaprins si pana sa se aprinda... "flacara" a trecut de picatura, etc. etc. Acum altceva am vrut sa zic... si asta era faptul ca indiferent cum administrezi amitrazul si cum il cheama cand il cumperi... e destul de greu sa omori toti parazitii si e nevoie de mai multe tratamente pana sa cada acelasi individ. Pana acum credeam ca indivizii care nu se afla in celula capacita cad din prima, ceea ce s-ar parea ca nu e adevarat. Cel putin asta e concluzia mea de anul asta tratand niste roiuri care dintr-un motiv pe care nu are rost sa-l expun aici se aflau in acel moment fara puiet capacit si la care se vedeau parazitii pe albina chiar si dupa mai multe tratamente.
Pe urma... daca ar veni unu si-ar spune ca foloseste apa de ploaie de zece ani si n-a avut probleme cu Varoua ce facem? Ce folosim noi si merge nu e intotdeauna perfectul. Mereu e loc de mai bine.
danman

Mesajde cristi_vidican » 28 Iun 2014, 10:14

@danman
Problema mea cea mai mare la vaporizare e legată de cantitatea de substanță eliberată odată. Mi-e să nu intoxic stupul. Iar o intoxicare de multe ori n-o vezi a doua zi.
O întrebare: o sticluță de VF la câți stupi îți ajunge ca să faci tratamente?
Vorbesc de stup pe 10 rame, fără magazie, sau cu 1 magazie.
cristi_vidican

Mesajde proapis13 » 28 Iun 2014, 14:55

cristi_vidican scrie:O întrebare: o sticluță de VF la câți stupi îți ajunge ca să faci tratamente?

Ai prospectul produsului Varachet Forte la adresa de mai jos ;)
viewtopic.php?f=8&t=528&start=96#p20174
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 28 Iun 2014, 17:40

proapis13 scrie:
cristi_vidican scrie:O întrebare: o sticluță de VF la câți stupi îți ajunge ca să faci tratamente?

Ai prospectul produsului Varachet Forte la adresa de mai jos ;)
viewtopic.php?f=8&t=528&start=96#p20174

Am uitat să specific: VF la tratamentul prin fumigație.
Că așa, știm și noi la câți ajung.
Nu de alta, dar un prieten a dat cu VF cu vaporizatorul și am fost șocat când am văzut câți stupi a tratat cu o sticluță.
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE