Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde teinegru64 » 05 Noi 2013, 07:26

activ scrie:
Florin Dobre scrie:Frumos!

Şi la ce talie au ... intorci capul după ele, firesc. :)

Daca tot ai avut pe mana aparatul foto de la Mihai ,banuiesc ca ai facut ceva poze la MEA-uri. Poate reusim sa le gasim vreun defect. :D
Cum zicea si trantorul ....iernarea in MEA ar trebui sa fie ultima ta grija.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde vvv8673 » 15 Noi 2013, 11:02

Fundul la stupi este cu colector de polen?
vvv8673

Mesajde vvv8673 » 15 Noi 2013, 13:04

R: da, este (am citit pe paginile din urma)

Poti sa pui niste poze cu placa activa montata si cu setrarul de colectare a polenului?
Asamblate si dezasamblate ca sa ma lamuresc si eu ...
vvv8673

Mesajde activ » 18 Noi 2013, 23:23

teinegru64 scrie:Daca tot ai avut pe mana aparatul foto de la Mihai ,banuiesc ca ai facut ceva poze la MEA-uri. Poate reusim sa le gasim vreun defect. :D

Eu mari defecte nu le-am gasit până acum, ... din contră, am fost de multe ori plăcut surprins de MEA-urile mele, în primul meu an de exploatare eperimentală; ... dar mai corect ar fi să vă spună ei, participanţii, :) care l-au văzut, criticat, lăudat sau admirat, la întâlnirea de la Craiova.
Fişiere ataşate
13847968617456.jpg
Ei şi stupul MEA.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 19 Noi 2013, 00:16

În incursiunea mea prin tumultoasa întâlnire de la Craiova am surprins multe şi destul de variate atitudini la adresa stupului MEA expus acolo, ... începând cu colegi care se holbau în trecere rapid p'acolo, alţii care chiar se opreau, mai mult sau mai puţin, privindu-l, ... iar alţii chiar se aplecau asupra lui, la propriu sau/şi la figurat, ajungând până întracolo încât să se facă studiu de caz pe pacient deschis.

Cei drept, pot să spun cu toată tăria, că la întâlnirea de la Craiova, stupul MEA, a avut parte de o mulţime de priviri, aplecări, atingeri, susţineri, pledoarii şi chiar critici, mai mult sau mai puţin fondate, care toate adunate l-au făcut vedeta neînsufleţită dar incontestabilă a serii. Deoarece, însufleţit cu albină , stupul MEA e super, atât pentru albină cât şi pentru stupar. ;)
Fişiere ataşate
13847966522070.jpg
13847973868369.jpg
13847967996515.jpg
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde lucky5strike » 19 Noi 2013, 00:36

Seara aia am facut si un mic pastoral cu proprietarul stupilor astia, Mister Activ, colegul de fata.

Si-a permis chiar sa coopteze la treaba asta un conductor-sef, categoria grea. Trebuie sa stiti ca Activ, cand merge in pastoral, fluiera cantonete. Le canta la fete, cred ca gasit inca un limbaj comun cu albina...

Ca idee, rama de cuib e magistrala, am stat vreun sfert de ora sucind-o si admirand-o... si tu ca apicultor te-ai cuibari acolo! Catul e rezonabil ca greutate. Am ceva rezerve legate de iernare si de faptul ca iti trebuie oarecare "dotare" pt stupul asta, care poate ajunge la cer... si aici una e sa fi DD, alta e sa fii ca mine, si alta e sa fii ca Mihai Bals... sper ca m-am facut inteles.

Dar pana nu-l pun la lucru, astea din urma sunt doar supozitii.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stefeug » 19 Noi 2013, 19:54

vvv8673 scrie:R: da, este (am citit pe paginile din urma)

Poti sa pui niste poze cu placa activa montata si cu setrarul de colectare a polenului?

salut! insist si eu cu aceeasi cerere!
stefeug

Mesajde activ » 19 Noi 2013, 21:33

stefeug scrie:
vvv8673 scrie:R: da, este (am citit pe paginile din urma)

salut! insist si eu cu aceeasi cerere!

La pagina 10 al acestui topic găsiţi detaliat subiectul cu tot cu foto. ;)
activ

Mesajde valigorj » 20 Noi 2013, 01:17

pot spune ca ma numar printre cei care nu numai ca au vazut MEA la craiova,ci am avut ocazia sa il vad si la treaba[floarea soarelui],unde cu toate ca era in primul lui sezon ma surprins cu adevarat.ramele bine construite,puietul compact,precum si delimitarea clara a ramelor cu miere de cele de puiet il promoveaza ca pe un concurent serios al celorlalte tipuri de stup.in sezonul care urmeaza ma astept sa confirme din toate punctele de vedere.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde activ » 21 Noi 2013, 11:02

valigorj scrie:in sezonul care urmeaza ma astept sa confirme din toate punctele de vedere.

Să te'audă Domnul ! ;)
Întradevăr în sezon am fost foarte mulţumit de ei, ... daca şi iernează bine, cum mi-am propus eu, adica fără restrângeri consistente, diafragme, rame Layens în mijlocul cuibului şi/sau alte artificii de genul asta care implică intervenţi repetate şi manoperă multă, îl declar stupul nr. 1 pentru o apicultură industrială. :)
Fişiere ataşate
13847967153133.jpg
Un PROFESIONIST alături de stupul MEA, ... le stă bine împreună.
activ

Mesajde Trantorul@ » 21 Noi 2013, 13:11

Io zic sa cauti si sa faci rost de ceara cata iti trebuie ca sa-ti faca un producator de faguri, faguri pe stasul tau sa nu tot tai atata la ei , io am mers si voi merge la astia noi pe suprafata interioara a ramei de h 207mm si L -262 mm din motive economice ... :lol:.
Incet , incet o sa apara si alte stasuri : bunkane ..... si altele , calculate si create de cei ce sau saturat deja de stasurile cu minusurile lor facute de altii, iar altii cand sau saturat de tot dat cu capul or sa treaca de pe unele pe altele .
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde activ » 24 Noi 2013, 20:05

Trantorul@ scrie:Io zic sa cauti si sa faci rost de ceara cata iti trebuie ca sa-ti faca un producator de faguri, faguri pe stasul tau sa nu tot tai atata la ei , io am mers si voi merge la astia noi pe suprafata interioara a ramei de h 207mm si L -262 mm din motive economice .

Eu la MEA-urile mele am lumina interioară a ramei de L=305 mm şi H=200 mm, deci din fagurale de 3/4 eu tai din lungime lui (de aproximativ 405-410 mm) cam 110 mm, adica aproximativ un sfer (1/4) din lungime, ... înălţimea (H) rămânând la fel.

PS. Pe viitor, când necesitatea de faguri artificiali va creşte considerabil, se poate comanda la procesatori faguri în dimensiunile dorite. Până atunci merge destul de confortabil şi cu faguri de 3/4 scurtaţi. ;)
activ

Mesajde Trantorul@ » 24 Noi 2013, 20:41

Stiu ca se pot comanda dar trebuie nu stiu ce minim ... (2-3 sute de kile habar nu am).

Ori si cum a tai sunt cu 4% mai stabili decat a mei :lol: , a mei sunt intre MEA si Delon si a lu bunka is peste noi :lol: , si vad ca mi-o furat si modelu de iernat deasupra numa ca o mai adaugat niste polistiren sub tabla :lol: :lol: .

(hotoman rau bunka asta , tre sa vad si io ceva sa fur de la el , nush acu da vad io pan la urma ) :lol:
Ultima oară modificat de Trantorul@ pe 24 Noi 2013, 20:47, modificat 1 dată în total.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde IGNITE » 24 Noi 2013, 20:43

la fileomera mi se pare ca este 50 de kg comanda minima. fac ce model vreti.
IGNITE

Mesajde activ » 24 Noi 2013, 20:49

Trantorul@ scrie:Stiu ca se pot comanda dar trebuie nu stiu ce minim ... (2-3 sute de kile habar nu am) .

Cam câteva zeci de kg e comanda minimă şi la ApisRom Vaslui, ... a comandat GabiBee la ei ceva faguri pentru Layens.
activ

Mesajde caesar » 25 Noi 2013, 01:53

Buna seara,

Cred ca acest model de stup se apropie foarte mult de stupul Layens divizibil, modernizat de Jean Hurpin.
Mai multe aici; despre corpuri sau despre ramele acestui tip de Layens.
La primul link este si o rubrica de Descarcari si se obtine un .pdf (Stupul Layens 2008) cu mai multe detalii constructive.

Cu stima.
caesar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR