Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde duma » 15 Noi 2013, 22:55

liviutzbogos scrie:
duma scrie:BROTHER !!!!! Ce avem noi aici ..... da da ..... ce avem noi aici ? un suport de stupii ! ;) ;) ;) polen trebe ca sunt flamanzi ai mici !!!

Da, numa ca s-a umplut memoria telefonului exact atunci cand sa filmez mai bine suportii. M-am muncit o zi intreaga pana i-am facut. :P

AM niste lazi de Coca-Cola pe care poti sa le iei , iti spun unde sa mergi si le spun la baeti sa ti le dea ........s-au mai bine le duc la mine si le pregatesc pe cand vii sa te primesc cum se cuvine , duar nu te pun pe jos :lol: ca na .... nu se cade ...... vine Domn Parinte !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 15 Noi 2013, 22:57

duma scrie:AM niste lazi de Coca-Cola pe care poti sa le iei , iti spun unde sa mergi si le spun la baeti sa ti le dea ........s-au mai bine le duc la mine si le pregatesc pe cand vii sa te primesc cum se cuvine , duar nu te pun pe jos :lol: ca na .... nu se cade ...... vine Domn Parinte !

Ce bandit esti... :lol: Lasa ca iarna asta fac niste suporti asa, ca la carte, pe care sa ii pot lua cu mine.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 16 Noi 2013, 00:50

Ce bandit esti... :lol: Lasa ca iarna asta fac niste suporti asa, ca la carte, pe care sa ii pot lua cu mine.[/quote]
Ba esti figura tare ! nu trebuie sa faci nimic , vino cu lazile numai si pregatesc eu pe ce s-ai pui ! cred ca si eu ii pun pe lazi pentru moment pana imi fac ceva mai .... sanatos si estetic , numai sa imi pice ideea . :lol: :lol: numai sa nu imi pice pe jos prin iarba sa nu o mai gasesc ! :lol: :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 16 Noi 2013, 20:25

duma scrie:Ba esti figura tare ! nu trebuie sa faci nimic , vino cu lazile numai si pregatesc eu pe ce s-ai pui ! cred ca si eu ii pun pe lazi pentru moment pana imi fac ceva mai .... sanatos si estetic , numai sa imi pice ideea . :lol: :lol: numai sa nu imi pice pe jos prin iarba sa nu o mai gasesc ! :lol: :lol:

Esti bandit la faza cu parintele :lol: La cea cu suportul...si eu vreau ceva estetic si de durata, sper ca in iarna asta sa iasa.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 17 Noi 2013, 20:11

Salutari tuturor. Astazi am intervenit minimal asupra familiilor, fiind frigut. Am pus niste ziare in stupi cu speranta ca frigul ce vine nu va lasa albinele sa le roada. Un ziar l-am pus pe fundul lazii, pe sita, in golul ramas dupa diafragma. De ce? Sa nu fie un curent prea mare in acest spatiu (zic eu). Un alt ziar l-am pus peste rame si peste tot cuibul am pus folia. E bine, e rau? Asta doar la doi stupi, al treilea nu am apucat sa il restrang. E cel care a mai avut puiet. Astept o zi mai insorita sa vad daca mai are ceva puiet, daca nu, sa scot ramele in care fost puietul, fiind goale si sa mai bag, eventual, o rama cu pastura (puietul ce a tot eclozat, probabil ca a consumat din pastura din cuib).

Atasez si doua poze, sa se vada mai bine ce "am lucrat" :D
Fişiere ataşate
Fotografie0163 (Large).jpg
ziarul de deasupra ramelor - puntile de ceara permit albinelor sa treaca pe sub ziar
Fotografie0162 (Large).jpg
ziarul de pe fund
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 17 Noi 2013, 20:17

liviutzbogos scrie:Salutari tuturor. Astazi am intervenit minimal asupra familiilor, fiind frigut. Am pus niste ziare in stupi cu speranta ca frigul ce vine nu va lasa albinele sa le roada. Un ziar l-am pus pe fundul lazii, pe sita, in golul ramas dupa diafragma. De ce? Sa nu fie un curent prea mare in acest spatiu (zic eu). Un alt ziar l-am pus peste rame si peste tot cuibul am pus folia. E bine, e rau? Asta doar la doi stupi, al treilea nu am apucat sa il restrang. E cel care a mai avut puiet. Astept o zi mai insorita sa vad daca mai are ceva puiet, daca nu, sa scot ramele in care fost puietul, fiind goale si sa mai bag, eventual, o rama cu pastura (puietul ce a tot eclozat, probabil ca a consumat din pastura din cuib).

Salutare !
Cate straturi ( pagini ) de ziar ai pus peste rame ?
Ultima oară modificat de duma pe 17 Noi 2013, 20:18, modificat 1 dată în total.
duma

Mesajde proapis13 » 17 Noi 2013, 20:18

Interesant impachetajul tau;eu pun intai folia si dupa aceea ziarul ;)
Chiar azi am controlat cativa mai slabuti prin sondaj si nu aveau broboane pe folie...
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde liviutzbogos » 17 Noi 2013, 20:35

duma scrie:
liviutzbogos scrie:Salutari tuturor. Astazi am intervenit minimal asupra familiilor, fiind frigut. Am pus niste ziare in stupi cu speranta ca frigul ce vine nu va lasa albinele sa le roada. Un ziar l-am pus pe fundul lazii, pe sita, in golul ramas dupa diafragma. De ce? Sa nu fie un curent prea mare in acest spatiu (zic eu). Un alt ziar l-am pus peste rame si peste tot cuibul am pus folia. E bine, e rau? Asta doar la doi stupi, al treilea nu am apucat sa il restrang. E cel care a mai avut puiet. Astept o zi mai insorita sa vad daca mai are ceva puiet, daca nu, sa scot ramele in care fost puietul, fiind goale si sa mai bag, eventual, o rama cu pastura (puietul ce a tot eclozat, probabil ca a consumat din pastura din cuib).

Salutare !
Cate straturi ( pagini ) de ziar ai pus peste rame ?

Vre-o 3 ziare.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 17 Noi 2013, 20:40

proapis13 scrie:Interesant impachetajul tau;eu pun intai folia si dupa aceea ziarul
Chiar azi am controlat cativa mai slabuti prin sondaj si nu aveau broboane pe folie...
salve

Si ce rol are ziarul peste folie? Oare ziarul meu se va "flescai" imediat? :? Lamuriti-ma, va rog, si pe mine cum sta treaba asta cu ziarul peste/sub folie. Nici ai mei (toti trei :D ) nu aveau picuri, decat cel care a mai avut puiet, dar, curios, in partea opusa puietului, intr-un coltisor. Dar de ideea mea (traiasca "ideologul" :lol: ) ce spuneti, e buna ori ba? :D Toata stima.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Noi 2013, 20:55

Liviutz, prietenul meu , ziarul daca este peste rame se va umezi !!!
fara doar si poate !!! absoarbe umezeala dar o si mentine !!!
de ce nu pui folie peste rame , si peste folie un material termoizolant ???
de exemplu ziare :P , cartoane , polistiren de diferite grosimi ( eu folosesc ca si anul trecut de 6mm extrudat ) , carpe etc. !!!
ideea importanta este sa pastrezi folia calda ( calduta ) si in partea de sus , nu doar in partea de jos , unde o incalzesc albinele !!!
altfel apare condensul care numai sanatos nu este !!!
ce zici despre ...
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviutzbogos » 17 Noi 2013, 21:33

ves.lucian.zabrani scrie:Liviutz, prietenul meu , ziarul daca este peste rame se va umezi !!!
fara doar si poate !!! absoarbe umezeala dar o si mentine !!!
de ce nu pui folie peste rame , si peste folie un material termoizolant ???
de exemplu ziare :P , cartoane , polistiren de diferite grosimi ( eu folosesc ca si anul trecut de 6mm extrudat ) , carpe etc. !!!
ideea importanta este sa pastrezi folia calda ( calduta ) si in partea de sus , nu doar in partea de jos , unde o incalzesc albinele !!!
altfel apare condensul care numai sanatos nu este !!!
ce zici despre ...
:P :P :P

Am inteles...abea dupa ce le-am pus m-am gandit ca o sa fie umede automat. Doar ca nu intelegeam rolul lor peste folie. Multumesc tare mult. Am sa le schimb, sa le pun deasupra foliei. Peste folie mai am podisorul de scandurele si peste podisor, niste haine vechi. Acu', mai intreb pentru ultima data, ziarele de pe fundul lazii, dupa diafragma, sunt bune? M-am gandit bine sa le pun pentru a nu fi un curent atat de mare dupa diafragma? Multumesc mult inca o data :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde rocco76 » 17 Noi 2013, 21:46

si in cazul meu in anii trecuti folia direct pe rame a fost ok iar folia peste sita scandurele podisor a rezultat condens. cu siguranta si la modalitatea ta de impachetare ziarul se va umezi.
de asemenea la familiile care sunt sub 6 rame eu pun doua diafragme din polistiren extrudat cate una pe fiecare parte si cobor cu folia pe dupa ultima diafragma pana la 2 cm de fundul stupului, astfel dupa parerea mea spatiul ce trebuie incalzit este mai mic in special daca diafragma nu este cat mai etansa
rocco76

Mesajde liviutzbogos » 17 Noi 2013, 21:53

rocco76 scrie:si in cazul meu in anii trecuti folia direct pe rame a fost ok iar folia peste sita scandurele podisor a rezultat condens. cu siguranta si la modalitatea ta de impachetare ziarul se va umezi.
de asemenea la familiile care sunt sub 6 rame eu pun doua diafragme din polistiren extrudat cate una pe fiecare parte si cobor cu folia pe dupa ultima diafragma pana la 2 cm de fundul stupului, astfel dupa parerea mea spatiul ce trebuie incalzit este mai mic in special daca diafragma nu este cat mai etansa

Cu siguranta se va umezi. Ce am facut azi trec la categoria "Noi muncim, nu gandim" :lol: Diafragmele mele nu sunt etanse. Nu cred ca e nevoie sa mai inchid acel spatiu de dupa diafragma, in zona mea, iernile sunt destul de blande :D Le las asa iarna asta, sa vad cum se descurca. Multumesc de informatii.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Closcutz » 17 Noi 2013, 22:10

Cred ca ziarul pus pe fundul lazii dauneaza mult mai mult decat cel pus pe rame. Daca ala de deasupra ramelor va fi umed cel de jos va fi fleasca si ai sa ai un mucegai de speriat. Doi ani am pus polistiren extrudat bilateral cuibului dar favorizeaza condensul si mucegaiul dupa ce incepe cresterea de puiet la cutiile cu fund plin.
Closcutz

Mesajde rocco76 » 17 Noi 2013, 22:16

"Noi muncim, nu gandim" :lol:.[/quote]

cica se renova acoperisul unui spital de nebuni iar camionul cu cherestea vine dupa programul de lucru. directorul unitatii trimite 4 pacienti sa descarce camionul iar soferul se culca putin obosit fiind dupa drum. cand se trezeste vede cum doi descarcau scandurile din camion iar ceilalti doi le incarcau la loc.
-bai ce pana mea faceti aici? intreaba soferul
- ce te bagi ma ca doar merge treaba!
:lol: :lol: :lol:
rocco76

Mesajde liviutzbogos » 17 Noi 2013, 22:17

Closcutz scrie:Cred ca ziarul pus pe fundul lazii dauneaza mult mai mult decat cel pus pe rame. Daca ala de deasupra ramelor va fi umed cel de jos va fi fleasca si ai sa ai un mucegai de speriat. Doi ani am pus polistiren extrudat bilateral cuibului dar favorizeaza condensul si mucegaiul dupa ce incepe cresterea de puiet la cutiile cu fund plin.

Na ca m-ati pus pe ganduri... :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?