Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde liviutzbogos » 18 Noi 2013, 19:17

balu scrie:pt stationar faltul decit incurca, pastoral n-am facut

Cu ce incurca faltul? Este mai bun cu coltare? Eu am niste lazi la care magaziile nu calca perfect pe lazile de cuib, un falt ar fi aur.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde balu » 18 Noi 2013, 20:12

nu incurca neapara dar sunt mai greu de realizat, trebuie scindura mai groasa, lipite cu propolis sunt greu de desfacut. AM CITEVA cu ,fusta", si ca sa iau catul trebuie intii scoase citeva rame, si apoi cu levierul , la cele fara falt ma descurc cu un cutit. LA CATURILE CU FUSTA PE O LATURA AM DESFACUT O stinghie , sa-mi fie mai usor. Albinele mele propolizeaza mai mult decit vad la altii in filme, care imping cu dalta tot sirul de rame, eu mai rup cite o rama cind vreau s-o desprind :x
balu

Mesajde liviutzbogos » 18 Noi 2013, 20:45

balu scrie:nu incurca neapara dar sunt mai greu de realizat, trebuie scindura mai groasa, lipite cu propolis sunt greu de desfacut. AM CITEVA cu ,fusta", si ca sa iau catul trebuie intii scoase citeva rame, si apoi cu levierul , la cele fara falt ma descurc cu un cutit. LA CATURILE CU FUSTA PE O LATURA AM DESFACUT O stinghie , sa-mi fie mai usor. Albinele mele propolizeaza mai mult decit vad la altii in filme, care imping cu dalta tot sirul de rame, eu mai rup cite o rama cind vreau s-o desprind :x

Asta era, propolizeaza si se lucreaza mai greu cu ele... dar sunt mai bune, cred eu, decat cele simple, ai o inchidere mai buna. Si fustele cred ca ar fi la fel de bune. Vreau iarna asta sa fac la magazii cate o "fusta" de genul. Am luat niste lazi mai ieftine si magaziile si cuiburile nu sunt "centrate" perfect, mai ramane cate un cm "aerisire". Toamna, aceste "aerisiri" pot da nastere unor furtisaguri "spectaculoase". Cred ca am folosit prea multe ghilimele :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Closcutz » 18 Noi 2013, 21:01

Imbinarea cu falt intre caturi este net superioara celei cu fusta. Asta o spun dupa ce am luat 25 cu falt apoi 60 cu fusta ca din nou sa optez pentru 70 cu falt. ;)
Closcutz

Mesajde liviutzbogos » 18 Noi 2013, 21:49

Closcutz scrie:Imbinarea cu falt intre caturi este net superioara celei cu fusta. Asta o spun dupa ce am luat 25 cu falt apoi 60 cu fusta ca din nou sa optez pentru 70 cu falt. ;)

Si cum sunt, parinte, te descurci cu propolizarea? Se desprind mai greu fata de cele simple? Tot pe falt vreau sa optez si eu, si colegul Duma, in a carui "curte" suntem :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Closcutz » 18 Noi 2013, 23:42

La cele cu fusta cand propolizeaza am incurcat-o. Trag de cat de-mi sar capacele, am zis ca fac hernie. Am rupt vreo cateva fuste(sut fragile si la incarcat si descarcat in camioneta, cele cu fusta). La alea cu falt parca nu reusesc sa propolizeze chiar asa, dar nici acolo nu scapi fara un pic de osteneala.
Closcutz

Mesajde Florin Dobre » 18 Noi 2013, 23:51

Practic ele propolizeaza spatiile accesibile. O imbinare buna intre corpuri ar reduce suprafata propolizata...cu fusta sau fara fusta. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 19 Noi 2013, 10:00

Salutare ! Citind parerile voastre poastre despre dilema mea cu faltzul am tinut CONT de la fiecare de ceva si am comandat deja 12 lazi cu inbinarea in faltz si cu magazii de 3\4 si numai o lada cu 2 magazii de 1\2 sa vad diferentele intre magazii , cat despre fuste ce sa spun .....sunt inca tanar si las fustele de " lemn " pe mai tarziu :lol:
Multumesc frumos de lamurire !
P.S.
Liviu , cad prind o zi frumoasa iau ziarul si pun folia de polistiren dupa care peste ziarul .
;) !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 19 Noi 2013, 10:22

balu scrie:nu incurca neapara dar sunt mai greu de realizat, trebuie scindura mai groasa, lipite cu propolis sunt greu de desfacut. AM CITEVA cu ,fusta", si ca sa iau catul trebuie intii scoase citeva rame, si apoi cu levierul , la cele fara falt ma descurc cu un cutit. LA CATURILE CU FUSTA PE O LATURA AM DESFACUT O stinghie , sa-mi fie mai usor. Albinele mele propolizeaza mai mult decit vad la altii in filme, care imping cu dalta tot sirul de rame, eu mai rup cite o rama cind vreau s-o desprind :x

Salutare !
Anul acesta si eu am avut mare bataie de cap cu propolisul , propolizeaza tare dar la anul ce vine cum scot o rama cum o curat de propolis si sa imi fac o obisnuinta acest lucru , uita asa strang si o pun de o tinctura si am sa incerc si gratia de propolis sa vad ce se modifica !
Spor la treaba !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 19 Noi 2013, 10:31

Closcutz scrie:Imbinarea cu falt intre caturi este net superioara celei cu fusta. Asta o spun dupa ce am luat 25 cu falt apoi 60 cu fusta ca din nou sa optez pentru 70 cu falt. ;)

Salutare !
Sper ca nu ai vazut ce am scris si am intrat dinou la editare sa rescriu mesajul dupa ce a intrat pe pagina ta ! :oops: :oops: :oops:
Multumesc frumos de sfat ..... unul mai concret cred ca nu puteam primii dat fiind faptul ca ai luat si ai vazut cu ochii tai diferenta in stupina ta !
duma

Mesajde duma » 03 Dec 2013, 19:45

Amezajarea ... :D ... vor ajunge si stupii mei prin locatie in functie de culturile din zona .
Fişiere ataşate
rsz_img-20131203-01857.jpg
rsz_img-20131203-01859.jpg
Liviule VEZI CE FAC EU NUMAI SA FIE BINE CAD VI LA MINE IN PASTORAL
duma

Mesajde un OM » 03 Dec 2013, 23:39

Spor la treaba. Ai ceva front de lucru la coasa :lol: . Nu folosi ierbicide la ierburile...viitoare.
un OM

Mesajde duma » 03 Dec 2013, 23:53

un OM scrie:Spor la treaba. Ai ceva front de lucru la coasa :lol: . Nu folosi ierbicide la ierburile...viitoare.

Salut ! 7000 m2 si ca sefii sa nu dea cu ierbicide si alte dracovenii m-am oferit sa ma ocup personal de curatirea parcelei si asta numai pentru albinele mele ca aici este in gard un nenea care anul asta a avut 300 h floare si acum a semanat cam 200 h de rapita pe langa faptul ca SPER sa si dea cules rapita si floarea si ce o mai avea in zona sunt si sub ochii mei , teiul si salcamul si vatra de iernare in cealalta locatie . Am postat amandoua locatii pe pagina mea mai sus !
Numai bine !!!!
duma

Mesajde liviutzbogos » 04 Dec 2013, 21:30

un OM scrie:Spor la treaba. Ai ceva front de lucru la coasa :lol: . Nu folosi ierbicide la ierburile...viitoare.

Cred ca mai bio e o saramura pentru a usca iarba :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde proapis13 » 04 Dec 2013, 21:37

duma scrie:acum a semanat cam 200 h de rapita pe langa faptul ca SPER sa si dea cules rapita
Numai bine !!!!

In caz ca nu da rapita pregateste cateva kg de sirop per stup si colectoarele de polen,la atata suprafata te-ai scos,nu-ti mai trebuie miere ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 04 Dec 2013, 21:46

proapis13 scrie:In caz ca nu da rapita pregateste cateva kg de sirop per stup si colectoarele de polen,la atata suprafata te-ai scos,nu-ti mai trebuie miere ;)
salve :D

;) Salutare !
Uita acum si sun sa imi aduca cineva un model de colector de polen sa ma pregatesc si pentru polen , eu vreau sa adun duar pentru consum propriu ! La atata suprafata tot strang ele pentru intretinerea lor macar . Eu nici nu ma gandesc sa nu curga mierea pe sus pe la podisor si urdinis la rapita :lol: ! . Dar poate o dau de gard :lol: cine stie ce vremuri vin !
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?