liviutzbogos scrie:Badea Alin scrie:Liviu, poate nu am fost destul de explicit la ultima postare. Eu am venit, de la f.s cu 60 de stupi (folosesc cutii D pe 12 rame) dintre care 30 cu 1 sau 2 caturi de 1/2. Țin să precizez că stupii aveau f. multă miere (nu am mai făcut completări în toamnă). Este drept că mașina este dotată cu foi de arcuri suplimentare, dar n-am remorcă după ea.
N-am citit cu atentie...OK, arcuri suplimentare...fara ele cam cat ar duce? Fara sa o supraincarci si sa mergi cu morcovelu...stii tu unde. Si, la incarcatura asta, ar mai duce si o remorca cu inca vre-o 50 de stupi?
alin75 scrie:Sunt convins ca masina potrivita pentru apicultura depinde de nivelul de dezvoltare al stupinei.
Personal sunt la inceput, si am o remorca 2 axe (2k MMA), trasa cu un freelander (td4). In configuratia asta ma pot mentine, daca este sa visez cu ochii deschisi pana la un numar de 48 familii (32 pe rastel si 16 pe interval). In virf de dezvoltare, masina cam " gafaie" daca se face un singur drum! Daca visez si mai mult pot realiza 2-3 "containere" fiecare cu 32 familii. >100 de familii trebuie ceva mai serios, dar implicit cresc taxele, si atunci nu mai renteaza sa faci " excursie" cu toate cutiile.
Numai bine,
Alin
alin75 scrie:Sunt convins ca masina potrivita pentru apicultura depinde de nivelul de dezvoltare al stupinei.
Personal sunt la inceput, si am o remorca 2 axe (2k MMA), trasa cu un freelander (td4). In configuratia asta ma pot mentine, daca este sa visez cu ochii deschisi pana la un numar de 48 familii (32 pe rastel si 16 pe interval). In virf de dezvoltare, masina cam " gafaie" daca se face un singur drum! Daca visez si mai mult pot realiza 2-3 "containere" fiecare cu 32 familii. >100 de familii trebuie ceva mai serios, dar implicit cresc taxele, si atunci nu mai renteaza sa faci " excursie" cu toate cutiile.
Numai bine,
Alin
Badea Alin scrie:foto rastel
adytza scrie:......
Interesant! 2000 MMA inseamna cca. 1500kg util. 1500/48 = 31kg/familie. 48 familii in varf de dezvoltare(cu unul,doua magazine) cred ca deja depasesc cu mult capacitatea remorcii.........
alin75 scrie: ...
Acum daca nu as detine freelandar-ul (poate fi masina de familie iarnala/utilizata in scop apicol in restul anului) mi-ar place o camioneta de 3,5t cu o remorca de 2,5t, dar costul achizitiei, taxele si faptul ca nu poate beneficia toata familia de masina, m-au facut sa raman la ce am acum.
....
jiji scrie:va salut , o camioneta de 3,5 4x4 face parte din categoria generatie noua de camionete si este la mana a doua pe la 10000 de euroi din cate am vazut eu .
....
Cristian IONITA scrie:in bena camionetei insa mai complicat spre imposibil (inaltimea aproape dubla, nu ai acces sa incarci din spate cand e remorca atasata, etc)
Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 33 vizitatori