Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde italianu » 24 Noi 2013, 16:51

off topic
s-a ajuns la pag 100 !
Sint curios daca incepatorii au inteles ceva!
Pentru ca fiecare,a expus modul sau de a ,,impacheta”familiile,lasind la o parte faptul cel mai important, albinele incalzesc ghemul, nu stupul!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde proapis13 » 24 Noi 2013, 17:37

italianu scrie:Sint curios daca incepatorii au inteles ceva!.......albinele incalzesc ghemul, nu stupul!

Pariu ca au inteles si mai pun un pariu ca pina deseara ma apare o intrebare intrebareata :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde rihmond » 24 Noi 2013, 17:54

a iernat careva stupi in podul casei . :shock:
rihmond

Mesajde CORNEL V. » 24 Noi 2013, 18:12

Da...unul singur... maestrul Janese :lol:
Sa traiesti maestre ;)

ps.Sa vedeti ce injuraturile dracu' le iau acuma :lol:
CORNEL V.

Mesajde dicu.ion57 » 24 Noi 2013, 18:16

proapis13 scrie:
dicu.ion57 scrie:....capcana pentru viespi inca functioneaza

Aia vazui insa nu inteleg;iernezi cu colectorul de polen pus si care actioneaza si ca gratie antisoareci??

Domnule Proapis ce vedeti nu este colector de polen.Cind am construit acest BLOC DE URDINIS ,asa mi-a venit in minte
sa-l botez M-am inspirat dupa un colector si am copiat numai scindurica in panta pe cre circula albinele,restul am facut cum ma dus mintea .La stupi de pe rindul 2 si 3 pe timpul ierni aveam depopulari masive din cauza curentilor de aer,cu toate ca instalam si perdelele impotriva vintului dar tot nu era de ajuns.Sa -i dau jos nu aveam loc,asa ca am facut chestia asta si de ciitiva ani de cind o folosesc nu mai am probleme.Este postata si la dispozitive apicole dar banuiesc ca multi nu dau crezare de eficienta.Ca sa sadisfac curiozitatea nu numai dv dar si celor care viziteaza postrea ,ca chiar la prima vedere nu se intelege modul de intrebuintare,am desfacut unul la un capat sa se vada cum se prinde pe scindurica de zbor si cum circula albinele .se vede spatiul dintre fata stupului si scindurica in panta lasat mai mare ca la colector ca sa aiba unde se stringe albinele moarte.Nu am avut niciodata urdinisul blocat din aceasta cauza ca doamne fereste daca moare atitea sa umple spatiul acela atunci stupul respectiv iese din efectiv.Se vede clar ca zapada nu mai poate patrunde inauntru la fel si curenti de aer sint deviati intr-o parte fata de urdinisul pe unde circula albinele prin punerea in fata dispozitivulu a anei bucati de scindura s-au in cazul meu am pus o fisie de poliestr ,sa decalez intro parte urdunusul blocului ,fata de urdinisul stupului.Vintul ,zapada si curenti de aer in felul acesta nu mai patrunde direct pe urdinis ci o sa se loveasca de parte frontala a stupului,astfel urdinisul ramine in permananta protejat.Ramine acuma problema cu zborul de curatire.Am mai raspuns la aceasta problema.Nu am sesizat diferente mari la zbor fata de stupi de jos ,si oricum aceste blocuri ramine numai pe timpul ierni,dar am posibilitatea sa iau fisiile care micsoreaza urdinisul si atunci nu mai sint probleme.Se poate folosi si ca gratie contra soarecilor dar atunci in loc de poliester pun o fisie de scindura.La mine dau rezultate peste masura asteptarilor mele ,dar fiecare este liber sa judece si sa creada orice ca daca pe mine ma sadisface restul nu mai conteaza.Nu zic ca este ceva iesit din comun.Am vazut la multe pavilioane din constructie stupi trasi mai in spate fata de partea frontala a pavilionului.Domnule Proapis cred ca in mare am fost explicit,bineinteles ca se poate comenta mai mult dar esentialul a fost expus.
Fişiere ataşate
phpRDDPghAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 24 Noi 2013, 18:25

In foto 2 se vede cum decalez urdinisul la bloc fata de urdinisul de la stup
Fişiere ataşate
phpfurRYYAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde vlad » 24 Noi 2013, 18:30

Sint curios daca incepatorii au inteles ceva!
Pentru ca fiecare,a expus modul sau de a ,,impacheta”familiile,lasind la o parte faptul cel mai important, albinele incalzesc ghemul, nu stupul![/quote]

legat de asta , anul trecut am scris ceva asemanator si mi-am luat-o de nu m-am vazut , ,, ca astea-s legende , ca s-a demonstrat stiintific ca nu-i asa " , dar intre timp avem 100 de pagini aici si asta conteaza ; ,, cartile sunt depasite "
vlad

Mesajde duma » 24 Noi 2013, 18:37

Pentru mine ca si incepator in primul an din acest topic pot spune ca am tas concluzii mult mai multe decat din carti , eu zic ca un lucru bun sa realizat cu acest topic . Am luat de la fiecare cate ceva tinand cont si de pozitia geografica a fiecauia . Per asamblu eu am prins cate ceva ..... restul depinde de interesul lor cat tin la iesirea din iarna a efectivului complect iernat .
Bravo si multumiri celor care au sarit in ajutorul incepatorilor !!!!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde proapis13 » 24 Noi 2013, 18:40

dicu.ion57 scrie:In foto 2 se vede cum decalez urdinisul la bloc fata de urdinisul de la stup

Nea Dicule acuma ma lamurii ce e si cum functioneaza
A mai incercat un coleg pe vechiul forum sa promoveze ceva asemanator insa a fost considerata ideea ca depasita
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde dicu.ion57 » 24 Noi 2013, 18:59

Domnule Proapis daca ati observa eu nu contrazic pe nimeni,dar care spune ca este depasit ,a venit sa arate altceva mai bun decit a vrut sa arate colegul in postarile anterioare,sa-u acuma ca am postat si eu ideia mea ,sa vina altcineva cu ceva mult mai bun si eu din toata inima if felicit si cu siguranta ma apuc sa incerc ideia dinsului.Teoretic putem discuta multe dar trei sferturi din mun,ca in stupina se bazeaza pe practica si asta cred ca o simte fiecare pe pielea lui.
dicu.ion57

Mesajde Florin Dobre » 24 Noi 2013, 19:04

proapis13 scrie:si mai pun un pariu ca pina deseara ma apare o intrebare intrebareata :lol:

rihmond scrie:a iernat careva stupi in podul casei . :shock:

deci se poate :)

am un amic care a iernat multi roi in pod...serios
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde rihmond » 24 Noi 2013, 20:02

eu ma gindeam la primavara sa transform un cap al casei orientat spre est intrun asa zis pavilion putind instala 8 stupi orizontali tip pavilion,casa este cu acoperis in doua ape capete zidite acoperita cu tigla model vechi.
ce parere aveti merita renteaza. :)
rihmond

Mesajde duma » 24 Noi 2013, 21:29

Florin Dobre scrie:
proapis13 scrie:si mai pun un pariu ca pina deseara ma apare o intrebare intrebareata :lol:
salve
rihmond scrie:a iernat careva stupi in podul casei . :shoc
deci se poate

am un amic care a iernat multi roi in pod...serios

Salutare !
Iernatul in pod suna provocator
:D amsi eu un pod dispus pentru iernat ........ La anul ma gandesc si eu la aceasta optiune ! ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde un OM » 24 Noi 2013, 22:12

Depinde de materialele folosite la construirea podului. Ma refer in special la caldura din timpul caniculei. La fel asigurarea unui zgomot limitat in perioada iernarii.
un OM

Mesajde proapis13 » 25 Noi 2013, 08:50

rihmond scrie:eu ma gindeam la primavara sa transform un cap al casei orientat spre est intrun asa zis pavilion putind instala 8 stupi orizontali tip pavilion,casa este cu acoperis in doua ape capete zidite acoperita cu tigla model vechi.
ce parere aveti merita renteaza. :)

Ar fi de apreciat ca aceste discutii sa se poarte in topicul rezervat iernarii stupilor in casa
ai acolo toate informatiile ce te intereseaza pe parcursul a 18 pagini;spor la conspectat
viewtopic.php?f=4&t=810&hilit=iernarea+albinelor+in+pod#p15557
proapis13

Mesajde rihmond » 26 Noi 2013, 08:11

pe acel topic se discuta numai despre iernarea in casa,pe mine ma intereseaza sa dezvolt pe tot cuprinsul anului famili de albine in acel pod .
rihmond

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR