csaa scrie:Ca sa nu aglomerez balconul si magazia m-am gandit ca pot sa tin peste iarna caturile cu rame goale peste corpurile cu cuiburi. Bineinteles intre ele folie, iar peste caturi podisorul. Ceva gresit?
Domnule Csaa va spun cum iernam eu cind foloseam stupi cu caturi.Iernam intodeauna in corpul de jos chiar cind am folosit si caturile 1/1.Organizam cuibul clasic pe cite rame erau pline de albine .Spatiul care raminea gol il complectam cu saltelute de paie ,de obicei una.Am lasat si spatiul gol dar ramele mucegaiau ,si trebuia schimbate.peste ramele de la cuib puneam ceva textil ca sa obsoarba condensul.Peste textila puneam podisorul ,peste podisor puneam cartoane s-au ziare si numai dupa aceia puneam folia.Puneam dupa aceia catul plin cu rame,iar peste ramele din cat puneam un carton s-au altceva ,iarasi o folie si dupa aceia capacul.Izolatia pentru albine era excelenta,si nu mai umblam decit primavara .
Nu va recomand folia direct pe rame ,ca mentine condensul,aceasta problema este discutabila si ramine la aprecierea dv .Iernare usoara.