Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Nou vs Vechi in apicultura

Mesajde jonny_it » 09 Oct 2011, 22:02

Discutam aici forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=4&t=776 proapiz13 a spus ca datele sunt prea vechi pentru a fi luate in seama.

Ce parere aveti despre descoperirile recent aparute in apicultura(sa zicem in ultimii 20 de ani)?

Parerea mea:
In ultimii 20 - 30 de ani nu au aparut prea multe descoperiri in domeniu iar majoritatea aparitiilor din literatura de specialitate sunt copii ale unor lucrari mai vechi. Bineinteles exista si exceptii dar sunt destul de putine. Majoritatea noutatilor sunt tot felul de inovatii mai mult sau mai putin testate care nu fac decat sa indeparteze familia de albine de modul cum se dezvolta inainte sa intervina omul. De aici si problemele care apar.
jonny_it

Re: Nou vs Vechi in apicultura

Mesajde proapis13 » 09 Oct 2011, 22:18

Ultima redescoperire brevetata cu acte in apicultura este fundul antivaroa,parerea mea
In ultimii 20 de ani cred ca s-au facut pasi importanti in ceea ce inseamna logistica in stupina
si aici marefer la efectuarea tratamentelor si a extractiei mierii
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jonny_it » 09 Oct 2011, 22:32

proapis13 scrie:Ultima redescoperire brevetata cu acte in apicultura este fundul antivaroa,parerea mea
In ultimii 20 de ani cred ca s-au facut pasi importanti in ceea ce inseamna logistica in stupina
si aici marefer la efectuarea tratamentelor si a extractiei mierii

Daca fundul anti varooa este cea mai importanta descoperire din ultimii 20 de ani se pare ce suntem foarte "tari" in ce priveste cercetarea din apicultura :lol:

Am scris aici parerea mea despre fundul AV => viewtopic.php?f=15&t=698&start=96

Repet este parerea mea, nu o luati de buna dar nici de rea; cititi de pe internet ce fac cei care l-au inventat si folosit si poate va vin si alte idei, voi luati decizia daca folositi sau nu.

In ce priveste logistica ai dreptate, deja nu prea mai vedem centrifugi din fier date cu vopsea. :)
jonny_it

Mesajde akmm » 17 Oct 2011, 11:13

Sa rulam un pic pozele de pe aceasta adresa.Dand click pe alte tari din stanga, putem vedea cam ce se intampla in alte parti.Daca ati mai vazut, revedeti cu placere.Daca nu, exista un inceput.

http://www.thehoneygatherers.com/html/p ... ary16.html
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde liviu1965 » 17 Oct 2011, 11:42

Interesant, placut.
liviu1965

Mesajde proapis13 » 17 Oct 2011, 12:11

Cel mai mult m-au impresionat nepalezii cu tehnica lor
Pacat insa ca se pierde multa miere si puiet de albina
din acei faguri de 1,5m diametru
Fişiere ataşate
Bees-Nepal-Hunters14.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE