Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

RazvanTi

Mesajde RazvanTi » 17 Oct 2011, 15:54

Va salut!
Ma numesc Ionescu Razvan Tiberiu .
Sunt membru destul de nou pe forum.
Nu mi-am facut pana acum pagina personala ca nu am avut ce prezenta.
Nu am nici macar o perie...
Nu detin nici macar o aripa de albina.
Abia in primavara vreau sa incep cu 3 familii.
De fapt de acum 2 ani am vrut sa ma apuc de albine macar 2-3 stupi pentru necesarul de miere pentru uz personal.
Cam la o saptamana dupa idee am fost intepat in antebrat, la tara, de o viespe si in decurs de o saptamana am ajuns la urgente de 3 ori( a 3-a oara incepuse sa mi se umfle si fata pe partea cu mana intepata)
Asadar am crezut ca sunt alergic la venin si am renuntat la idee... pana anul asta mai exact acum 2 luni cand am mers pe malul dunarii la un prieten stupar la o partida de pesciut.
Am nimerit fix in seara cand a sosit si o stupina noua de 150 de stupi.
A doua zi zburau ca bezmeticele si se asezau pe ce apucau (mai tarziu din citite m-am lamurit ca este zborul de orientare) si bineinteles, inevitabil, am fost intepat de o albina in podul palmei. in ziua aia au fost doar mancarimi si a doua zi o umflatura cat o nuca potrivita si apoi a inceput sa se desumfle.
In acelasi timp prietenul meu urma sa mearga in stupina pentru extractii si verificari asa ca am fost prezent fara doar si poate si mi-a placut la nebunie.
Am revenit acasa si am inceput sa devorez tot ce am gasit despre albine. mai exact vre-o 7 carti si aceste doua forumuri. vechi si nou.
Mi-am cumparat scandura semiuscata suficienta pentru 3 stupi cu 60 lei din targul de materiale de constructii.
Asadar, astept simpozionul apicol din primavara sa-mi cumpar strictul necesar ca sunt mult mai ieftine decat cele de la apicola.
aaa era sa uit (desi e si in profil): sunt din Slobozia Ialomita si merg pe 36 de ani
RazvanTi

Re: RazvanTi

Mesajde jonny_it » 17 Oct 2011, 17:44

RazvanTi scrie:Va salut!
Ma numesc Ionescu Razvan Tiberiu .
Sunt membru destul de nou pe forum.
Nu mi-am facut pana acum pagina personala ca nu am avut ce prezenta.
Nu am nici macar o perie...
Nu detin nici macar o aripa de albina.
Abia in primavara vreau sa incep cu 3 familii.
De fapt de acum 2 ani am vrut sa ma apuc de albine macar 2-3 stupi pentru necesarul de miere pentru uz personal.
Cam la o saptamana dupa idee am fost intepat in antebrat, la tara, de o viespe si in decurs de o saptamana am ajuns la urgente de 3 ori( a 3-a oara incepuse sa mi se umfle si fata pe partea cu mana intepata)
Asadar am crezut ca sunt alergic la venin si am renuntat la idee... pana anul asta mai exact acum 2 luni cand am mers pe malul dunarii la un prieten stupar la o partida de pesciut.
Am nimerit fix in seara cand a sosit si o stupina noua de 150 de stupi.
A doua zi zburau ca bezmeticele si se asezau pe ce apucau (mai tarziu din citite m-am lamurit ca este zborul de orientare) si bineinteles, inevitabil, am fost intepat de o albina in podul palmei. in ziua aia au fost doar mancarimi si a doua zi o umflatura cat o nuca potrivita si apoi a inceput sa se desumfle.
In acelasi timp prietenul meu urma sa mearga in stupina pentru extractii si verificari asa ca am fost prezent fara doar si poate si mi-a placut la nebunie.
Am revenit acasa si am inceput sa devorez tot ce am gasit despre albine. mai exact vre-o 7 carti si aceste doua forumuri. vechi si nou.
Mi-am cumparat scandura semiuscata suficienta pentru 3 stupi cu 60 lei din targul de materiale de constructii.
Asadar, astept simpozionul apicol din primavara sa-mi cumpar strictul necesar ca sunt mult mai ieftine decat cele de la apicola.
aaa era sa uit (desi e si in profil): sunt din Slobozia Ialomita si merg pe 36 de ani

Bine ai venit!

Dupa cateva intepaturi o sa te obisnuiesti. Eu eram putin alergic la inceput, mai bine zis daca imi luam 3-4 intepaturi trebuiau medicamente/injectii .. acum am luat si peste 100 (din greseala mea) si nu am avut nimic.

Asteptam poze cu primii tai stupi :)
jonny_it

Mesajde jenica67 » 17 Oct 2011, 17:47

Iti uram succes in infaptuirea dorintei tale de a deveni apicultor si apuca-te de construit, cutii, capace, funduri (vezi ca alea mai goale, sunt mai cautate :lol: ) ca mai putin si incepe activitatea si numai maine nu e poimaine. Asteptam cu nerabdare, sa vedem si poze cu viitoarele rezultate. Vezi ca acum ai promis in fata multimii ca te apuci de stuparit, numai poti da inapoi ! :D
jenica67

Mesajde arnautu valentin » 17 Oct 2011, 18:52

potzi fi alergic la veninul de viaspa si sa nu fi alergic la veninul de albina !si invers!e bine ca ti ai cumparat scandura dar era o solutzie si sa i cumperi gata facuti!
adi1574
arnautu valentin

Mesajde liviu1965 » 17 Oct 2011, 19:44

Succesuri , vorba unui europarlamentar pe care l-am trimis la Europa ca sa-si cumpere genti de marca.....
Gata cu gluma, bafta multa si satisfactie maxima.
Si eu cu frica in san cu intepaturile...... din primavara pana acum....cam 10 intepaturi ( am costum full ) si acum 1 saptamana mi-au intrat printr-o deschizatura in costum si...... imagineaza-ti capul meu in casca de protectie si o gramada de albine bazaiau pe langa urechile,ochii mei.Initial am zis ca-s in exterior.Greseala...erau in casca....si am luat: 4-6 bc.in cap + 4-6bc.in barba + 1bc.direct in omusor + 1bc. langa trahee + 1bc.in cosul pieptului ( asta a usturat tare )
Si traiesc.....
Ti-am povestit asta ca sa-ti ridic moralul....

A, important.... am luat imediat o pastila de claritin.
liviu1965

Mesajde popageorgian » 17 Oct 2011, 19:53

multa bafta in ceea ce vrei sa faci!
asteptam pe viitor poze cu noile cuti pe care vrei sa le construiesti.
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Oct 2011, 21:23

sa ai mult spor in toate !!! sa te vad fotografiat printre albinute !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde proapis13 » 17 Oct 2011, 21:31

Bine-ai venit pe forum si ma bucura ca tu vizavi de altii intai citesti tot ce trebuie
despre albine si dupa aceea le faci casa si le cumperi
Sa te tzii dupa prietenul tau apicultor ca mult conteaza in ziua de azi sa ai pe cineva sa te ajute
Bafta si citeshte tot ce-ti pica-n mana
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde RazvanTi » 18 Oct 2011, 09:03

@arnautu valentin: un pret MINIM de 160 lei pe o cutie mi se pare un pret EXTREM de prohibitiv
@popageorgian: Cutiile vor fi mutietajate (sau dadant...nu stiu ) dar cu magazie tot de 1:1.
@ jenica67: deja m-am apucat de construit din ce ramasite aveam prin boxa un 6 in 1 nuclei
practic este un orizontal impartit in 6 compartimente a cate 3 rame fiecare.
poze la final cand iese produsul finit (mai am cate ceva la etansarea dintre camere si sa le fac podisoarele individuale)
cat despre ajutor nu-mi fac probleme.
o sa cumpar albinele de la un prieten de familie d'ale alor mei.
omul are 80 ani recte 45 ani de stuparit (acum nu mai are cati avea ca nu il mai tin balamalele - undeva pe la 25 de stupi).
avantajul este ca imi voi alege din toata stupina ce familii vreau eu iar dupa cumparare cutiile vor ramane pana in toamna tot la el in stupina, sa ma invete in continuare (pana acum deja am luat lectii de pregatire pentru iernat- hranire suplimentara, restrangere cuib, tratamente).
RazvanTi

Mesajde B-father » 18 Oct 2011, 17:47

Un sfat total dezinteresat.
Daca ati cumparat albine duceti-le atunci pe loc acasa.
Eu am avut candva o trista experienta cu un om deosebit stupar de o viata.
Mi-a dat o familie de albine in vara ca sa ma anunte in primavara urmatoare ca a murit.
Acasa le veti vizita cand vreti nu cand are timp stuparul respectiv de dvs.
B-father

Mesajde dorindafi » 18 Oct 2011, 20:42

:mrgreen: mult noroc nepoate ;)
dorindafi

Mesajde RazvanTi » 19 Oct 2011, 08:53

@B-father : in primavara le voi cumpara si in toamna le iau la mine(in 2012). deci ce va muri peste iarna si ce nu... problema mea va fi
@ dorindafi : adica?!?!!?
RazvanTi

Mesajde Gabysgg » 19 Oct 2011, 09:26

RazvanTi scrie:@B-father : in primavara le voi cumpara si in toamna le iau la mine(in 2012). deci ce va muri peste iarna si ce nu... problema mea va fi
@ dorindafi : adica?!?!!?

Buna Intentie ,numai ca ce spune @B-father, cam are dreptate ,mai ales ca fiind incepator o sa vrei sa umbli la ei cat mai des din curiozitatea ,pe de alta parte ajutorul stuparului batran?!?! :?: :D
Gabysgg

Mesajde RazvanTi » 21 Oct 2011, 08:53

6 nuclee in unul sau mai bine spus un orizontal impartit in 6 parti egale. 3 iesiri pe o parte si 3 pe cealalta (ma gandesc sa fac cate o iesire si pe capete si astfel sa ramana pe laturi 2+2)
mai am sa fac 5 podisoare si sa separ "scandurile de zbor dupa care e gata:
Fişiere ataşate
IMG054.jpg
RazvanTi

Mesajde RazvanTi » 21 Oct 2011, 08:55

invers
Fişiere ataşate
IMG055.jpg
RazvanTi

Mesajde RazvanTi » 21 Oct 2011, 08:56

cu rame
Fişiere ataşate
IMG056.jpg
RazvanTi

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?