Va salut!
Ma numesc Ionescu Razvan Tiberiu .
Sunt membru destul de nou pe forum.
Nu mi-am facut pana acum pagina personala ca nu am avut ce prezenta.
Nu am nici macar o perie...
Nu detin nici macar o aripa de albina.
Abia in primavara vreau sa incep cu 3 familii.
De fapt de acum 2 ani am vrut sa ma apuc de albine macar 2-3 stupi pentru necesarul de miere pentru uz personal.
Cam la o saptamana dupa idee am fost intepat in antebrat, la tara, de o viespe si in decurs de o saptamana am ajuns la urgente de 3 ori( a 3-a oara incepuse sa mi se umfle si fata pe partea cu mana intepata)
Asadar am crezut ca sunt alergic la venin si am renuntat la idee... pana anul asta mai exact acum 2 luni cand am mers pe malul dunarii la un prieten stupar la o partida de pesciut.
Am nimerit fix in seara cand a sosit si o stupina noua de 150 de stupi.
A doua zi zburau ca bezmeticele si se asezau pe ce apucau (mai tarziu din citite m-am lamurit ca este zborul de orientare) si bineinteles, inevitabil, am fost intepat de o albina in podul palmei. in ziua aia au fost doar mancarimi si a doua zi o umflatura cat o nuca potrivita si apoi a inceput sa se desumfle.
In acelasi timp prietenul meu urma sa mearga in stupina pentru extractii si verificari asa ca am fost prezent fara doar si poate si mi-a placut la nebunie.
Am revenit acasa si am inceput sa devorez tot ce am gasit despre albine. mai exact vre-o 7 carti si aceste doua forumuri. vechi si nou.
Mi-am cumparat scandura semiuscata suficienta pentru 3 stupi cu 60 lei din targul de materiale de constructii.
Asadar, astept simpozionul apicol din primavara sa-mi cumpar strictul necesar ca sunt mult mai ieftine decat cele de la apicola.
aaa era sa uit (desi e si in profil): sunt din Slobozia Ialomita si merg pe 36 de ani