Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Closcutz

Mesajde Closcutz » 29 Noi 2013, 10:45

Am incercat sa folosesc si burghie rupte, problema era ca pierdeam mult timp, in sensul ca atunci cand burghiul e rebut merge cam de doua ori mai incet fata de unul integru. N-am avut mari probleme la taierea ramelor cand intindeam sarma fara capse; rar ce-i drept mi s-a mai intamplat, dar asta cred ca a fost una la o suta. Daca a mers fara capse tot asa am sa procedez si de data asta, ca finantele trebuie sa mearga spre lucruri primordiale: faguri artificiali, vopsea, motorina, cuie, polistiren, plata taxelor, reparatia camionetei, topitor de ceara, tratamente, zahar, cateva cutii de apifonda in functie de cum se prezinta treaba( nu toate roiurile au mers la fel) la unii ma astept sa necesite turta dupa 20 ianuarie.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 29 Noi 2013, 18:38

Am cuie de 1,8 mm si 40 mm lungime, doar modelul asta am folosit. Am incercat sa bat cuiul un pic in bot, s-a indoit de la mijloc imediat, desi nu am dat tare. Voi merge pe varianta inmuiatului la leaturile roscate, in rest nu-s probleme, treaba merge ok. Oricum va multumesc tuturor pentru sugestii. Ma odihnesc un pic si plec la batute... ;)
Closcutz

Mesajde Closcutz » 04 Dec 2013, 23:22

Azi am mai debarasat din movila de rame din camioneta. Cred ca m-am apropiat de 1000 si inca nu am nicio unghie neagra( nu am avut de la rame niciodata, dar nici nu am batut atat de multe consecutiv). Ce pomi nu ar trebui sa lipseasca de pe vatra de stupina? M-am gandit la aluni si am sa pun niste gladita. Ce imi recomandati?
Closcutz

Mesajde liviutzbogos » 05 Dec 2013, 13:34

Stiu ca si salcia este "generatoare" de polen in primele luni ale primaverii...M-am tot mosmondit anul asta si am tot zis ca pun si eu vre-o doua, dar...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 05 Dec 2013, 19:16

eu am doua salcii mari,e o adevarata placere sa stai langa ele cand sant inflorite zumzaie albinele acolo si cara polen destul de mult. e printre prima sursa de polen primavara si e bine sa fie cat mai aproape de stupi.
FLORINELU

Mesajde Closcutz » 05 Dec 2013, 19:39

Sunt in pauza de batute, dar inca nu mi-am indeplinit norma zilnica. Am o salcie in curte si voi planta si altele. Din alunii plantati in primavara majoritatea s-au prins(desi au provenit din lastarii crescuti linga doi aluni mai batrani); voi merge cel mai mult pe aluni. In spatele stupinei dupa ce voi termina de facut gardul voi semana gladita. Daca gasesc voi incerca sa am si 2 tei si poate merge sa cresc si niste castani. Salcia se inmulteste foarte usor din crengute tinute in apa sau chiar din crengute udate foarte des, desi prima varianta e mai buna. Multumesc de sugestii.
Closcutz

Mesajde Mircea_63 » 05 Dec 2013, 20:43

Closcutzule, un vecin a taiat nista pari de salcie si i-a batut bine in pamant pe post de stalpi pentru gard. Numai ca s-au prins toti. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Closcutz » 06 Dec 2013, 23:09

Fi-mi-ar capul... Sa vedeti ce am patit. Acum vreo 3 saptamani am adunat un sac ditamai de pastai de gladita. Am observat ca unele pastai aveau gaurele si m-am prins ca un daunator le-a atacat. M-am gandit ca atunci cand mi se umfla banita de batut la rame sa ma apuc d scos semintele din pastai si sa le triez de cele seci sau gurite de daunator si am lucrat vreo 3 ore la lucrul asta parca ma pregateam sa fac o fasolica. Aveam numai seminte selectate una si una, o frumusete. Le-am pus intr-un borcan initial, cu gandul sa le pun la pastrare. Dar apoi ma izbeste o idee mirobolanta. Am o cutie de pantofi goala si mai bine le pun acolo in casa, ferite de umezeala de daunatori etc. Ieri cand am intrat in camera cu pricina vad doua ganganii vivace... Mai sa fie de unde au aparut arataniile astea :shock: Cand ma uit in cutie prapad aproape jumatate din seminte gaurite masiv si mai multe aratanii in cutie. :cry: M-am lecuit. Am sa las restul de pastai asa cum sunt afara poate nu sunt atacate si la primavara sa am si eu ce semana. :(
Closcutz

Mesajde Mircea_63 » 06 Dec 2013, 23:11

Closcutz, la congelator cu ele.
Mircea_63

Mesajde Closcutz » 11 Dec 2013, 19:31

Frig a mai fost azi. Fetitele hiberneaza momentan si pentru la noapte se anunta ninsoare. Ma gandesc ca daca va ninge poate se mai inmoaie gerul. Azi nu mi-am indeplinit cota de rame, dar maine sper sa recuperez( unul dintre motive este ca m-am blocat de maldarul de rame, dar ma voi debarasa si maine sper sa inceapa iar fluxul. In rest ma mai delectez cu cate un filmulet ca tare mohorat pare cand nu zboara brunetele...
Closcutz

Mesajde stefanmadalin » 12 Dec 2013, 02:21

Closcutz scrie:Ieri cand am intrat in camera cu pricina vad doua ganganii vivace... Mai sa fie de unde au aparut arataniile astea :shock: Cand ma uit in cutie prapad aproape jumatate din seminte gaurite masiv si mai multe aratanii in cutie.:(

Are profesorul meu de entomologie o vorba: Caldurica caldurica, mancarica mancarica....astea au dus la dezvoltarea daunatorului.
stefanmadalin

Mesajde Jean Valjean » 24 Dec 2013, 09:51

La multi ani Parinte Marinel!
Sa fii sanatos si cat mai multe impliniri!
Apicole sau de care vrei mata!
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Mircea_63 » 24 Dec 2013, 12:19

La Multi Ani Closcutz!
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 24 Dec 2013, 14:17

La multi ani! Toate cele bune! Doamne ajuta!
ignatov andrei

Mesajde gigibecalul » 24 Dec 2013, 16:07

La mulţi ani sănătoşi şi fericiţi!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde nae » 24 Dec 2013, 21:36

La multi ani.
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?