Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: VIDEO RADIO STUPARITUL

Mesajde patrascu » 04 Dec 2013, 13:37

Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 04 Dec 2013, 20:50

- Oameni buni, care va sa zica vrea 'Bobocu' de Puiu sa vina cu o noua stare de spirit !!!

Foarte bine face. Daca nu cand esti tanar, atunci cand ?... :lol:
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 04 Dec 2013, 21:03

ioanpuiu scrie:Am cîteva propuneri şi prima pe care vreau să o votaţi este folosirea [urlnew=] la postarea videoclipurilor,pentru avantajele pe care le oferă în materie de spaţiu şi viteză de încărcare a paginii.
Dacă ajungem vreodată la o discuţie pe o piesă şi vrem să prezentăm mai multe versiuni, ajută chiar daca se pierde ceva la grafica paginii.
Nu ştiu daca e nevoie de economia asta sau dacă e binevenită, pe mine nu mă deranjază. Aştept variante.

Asta a fost prezentarea lui Eric Sardinas

- Puiule, am conceput VRS-ul ca avand doua componente fundamentale: VIDEO si AUDIO.

Tot ceea ce ajunge in creierul nostru intra in proportie de 80% pe cale vizuala. Impactul vizual este mai puternic decat este lumea constienta in general. De exemplu, asupra mea are un mai mare apel imaginea cu Salinas (care, apropo, e bun rau de tot), decat insiruirea acea de litere si cifre din adresa URL. Imaginea cu el ma face sa deschid si sa ascult. Un cod rece si impersonal nu ma avertizeaza de loc despre ceea ce se ascunde in spatele lui, dar pretinde de la mine efortul sa il deschid, sa vad daca e castigator sau nu...
In alta ordine de idei, ferestrele video de pe VRS nu incarca forumul. Ele sunt doar cai de acces spre materialul care este gazduit pe YouTube !

Sigur, aici pe VRS este democratie, daca vrei poti folosi doar URLurile. Caz in care te-as ruga sa explici clar si pe intelesul tuturor (ca intr-un tutorial), ce butoane sa apese ca sa obtina efectul dorit.

Mai bagam si cate o piesa pentru ascultatori. Pentru tine:

Pentru Nicus:

You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 04 Dec 2013, 21:10

Pentru Modi:

Pentru Ignatov:

LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 04 Dec 2013, 21:19

- Pentru Patrascu:

- Pentru Mircea 63':

LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 04 Dec 2013, 21:29

- Pentru Bambucha:

- Pentru sotia mea:

LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 04 Dec 2013, 21:37

- Pentru Augustin (de la poale de Parang):

- Pentru Donbazil:

LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 04 Dec 2013, 22:19

ioanpuiu scrie:
LUPU' ALBINELOR scrie:Sa aiba filing

Să ştii că nu mă aşteptam să-mi vină apă la moară aşa curînd (sau ai făcut-o intenţionat ?) dar este ocazia potrivită să dezvolt ce-am început ieri.

Am ascultat Diamonds and Rust dar am simţit nevoia să caut versiunea originală pe care o ştiam aşa de bine.
Nu contest (ba chiar recunosc) calităţile vocale ale celor care au preluat piesa dar eu le simt goale de conţinut în privinţa "filingului".
Chiar nu pot să gust metal-filingu' încărcat de nostalgie şi tristeţe :lol: sau pe cea cu care , îmi amintesc, ne-am mai întîlnit noi aici,văduva veselă şi mimetismul ei muzical
În proiectul VRS initial, ai propus printre altele discuţii libere pe orice temă şi asta încerc să resuscitez printre altele, dar într-o formă care poate fi un model de înţelegere pentru oricine pe orice subiect.

- Deci, unde ramasesem Puiule ? A da.

La obiectiile tale vizavi de cover-uri (piese reinterpretate de altii).

Nu, ca de data asta o sa iti rumeg jugulara ca pe guma de mestecat, ca nu se mai poate... :D

Ceea ce tu ai inregistrat candva ca primul filing vizavi de o piesa, nu trebuie neaparat sa ramana incremenit ca valoare absoluta. Pentru mine de exemplu, exista cover-uri care au plusul acela (si chiar un plus de complexitate ce redefineste), care eu simteam ca lipseste originalului. Deci, este vorba de personalitatea si gusturile melomanului pana la urma. Da, sunt de acord, daca originalul e genial iar cover-ul nu se ridica la un nivel inalt, atunci se simte lipsa 'filingului original'. Sigur, nimeni nu poate rapi meritul celor care au creat piesa, dar din anii '90 incoace s-au realizat o sumedenie de rearanjari orchestrale ale unor hituri mai vechi, care au produs practic o 'noua' piesa, mai adaptata sunetului actual.

Iata un exemplu de original si cover (imi place mai mult coverul lui Ozzy)

LUPU' ALBINELOR

Mesajde nicus » 05 Dec 2013, 00:55

Fiindca alte idei mai bune nu am legate de subiect, ma 'leg' de ceea ce a scris Lupu.. "Tot ceea ce ajunge in creierul nostru intra in proportie de 80% pe cale vizuala."
Desi cred ca i foarte adevarat, nu cred este vorba despre muzica, muzica ajunge in ureche, dupa care 80% la inima si restul la creier.
Cel putin asa imi spune mie acum, creierul. :)

Mesajul vizual conteaza, destainuie, completeaza, insa este si primul trecut in sertarul uitarii atunci cand ne referim strict la muzica.

PS: Recunosc, este un real chin sa scriu despre muzica.

Insa despre cover uri, sunt de partea Lupului-cel putin aici:

A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde ioanpuiu » 05 Dec 2013, 22:38

Am dansat ieri seară prea strîns cu damigeana la o aniversare şi am ajuns abia acum la voi.
Dar ce văd ? am trezit Lupul.
În loc să muşte supărat de deranj, el îmi dă cu mărinimie credit: "Foarte bine face. Daca nu cand esti tanar, atunci cand ?... :lol: "
LUPU' ALBINELOR scrie:La obiectiile tale vizavi de cover-uri (piese reinterpretate de altii).

Cum aţi reuşit să generalizaţi şi să ajungeţi (tu şi nicus) la concluzia că aş fi împotriva tuturor pieselor în cover, nu ştiu ...
Probabil că nici n-aţi mai ascultat/vizualizat - clipul - dar nimic din ce vezi/auzi acolo nu are legătură cu ceea ce transmite piesa originală.
Părerea mea despre versiunea asta, mai în clar ? ... o manea. :lol: (ţi-am returnat zîmbiliciu')

Ascult cu plăcere egală versiuni originale

şi covere

PS. ps, pss-psst ... ce ţi-a făcut Modigliani de i-ai pus răgălia aia muzicală ?
(asta a fost dobînda ... :lol: )
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 06 Dec 2013, 01:42

@ nicus
Cînd spui Black Magic Woman spui (de obicei/majoritatea) Santana dar asta n-ar fi fost posibil fără Peter Green.
Adevărul este ca şoarecele ăsta mexican - vezi faţa lui Santana din vremea Woodstock - a fost de la început tare-n percuţie şi versiunea lui este mai actuală şi mai plăcută auzului în general.
Sigur că îmi place Santana din totdeauna dar dacă înţelegi că versiunea originală e din 1968 , şi îţi acordezi pretenţiile în consecinţă, cea a lui Peter Green e mai bună (pentru mine este)
Am fost impresionat de ce a făcut PG în muzică pînă la 24 de ani şi de cît de bun ar fi putut fi dacă nu ş-ar fi croit un destin aşa crud.
Un alt muzician, un alt mare regret, o altă probă de egoism din partea noastră.

alt cover
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 06 Dec 2013, 02:08

Nu am de gînd să ajung cu voi la o dispută covers vs originals, aşa că vă propun o soluţie democratică care în bunul spirit al democratiei ar suna, cum altfel decît ...
... "să ne judece poporul"

Cînd vine vorba de muzică, ascultătorii au preferinţe şi orice amărîtă statie de radio are o situaţie a lor, a acestor preferinţe muzicale , denumită pe scurt şi pe lung TOP (mi-am dorit întotdeauna)
Propunerea mea este să dăm o întrebuinţare pozitivă binecunoscutului buton "raportaţi" , mai exact să-l apăsăm atunci cînd dăm peste o melodie care ne place în mod deosebit şi să tastăm un simplu + (plus) în fereastra deschisă iar în cazul în care sunt două sau trei melodii într-un singur post , numele piesei preferate urmată de acelaşi plus.
Putem avea un top 3 săptămînal, bilunar sau 5 lunar şi probabil 20 anual sau cum vă place dacă vă place şi dacă se poate face
Asta înseamnă că toate raportările noastre să fie păstrate şi predate Lupului să le numere (cînd poate şi dacă vrea)

Am emoţii în aşteptarea verdictului
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 07 Dec 2013, 01:04

Feeling

ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 07 Dec 2013, 01:05

Dedicaţie ♥
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 07 Dec 2013, 01:23

ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 07 Dec 2013, 01:33

Nu ştiu dacă v-am nimerit/vă plac dar sunt impecabile muzical.
Cum spunea Lupul, "cremă".

ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE