Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adi Hodis

Mesajde proapis13 » 17 Oct 2011, 21:09

Scuze,mai sus e M.E.-ul aici e M.E.R.-ul lor
salve :D
Fişiere ataşate
eko_voja03.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde un OM » 17 Oct 2011, 23:29

Mie imi este putin neclar: cum 420=470 ?
un OM

Mesajde Ioan Guist » 18 Oct 2011, 07:25

Au alte dimiensiuni la rame? Ca vad ca au si corpuri intoarse in pat cald.Iar la 10 rame nu incape ideea
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Cristian IONITA » 18 Oct 2011, 08:10

eu vad corpurile cam ... patrate, adica ramele merg fie in pat cald, fie in pat rece => rame mai mici

interesant ar fi sa stim de ce face asta .... de ce sa folosesti in cadrul aceluiasi stup si pat cald si pat rece???!!!
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde proapis13 » 18 Oct 2011, 08:30

In prima imagine este M.E.R.-ul sau trecitze cum ii zic sarbii
Asa pare din imagine patratzos ,numai ca in foto este cel clasic
Se vad diafragmele dintre corpuri
In primele 2 corpuri ierneaza o familie se pune gratia si deasupra a doua familie;de preferat mama si fiica
La marele cules se scoate una dintre familii,cea cu matca ce trebuie schimbata si se adauga in functie de cules 3-4 corpuri
A doua varianta, cele doua familii fructifica impreuna marele cules
In cazul asta si cand culesul este abundent NU CONTEAZA spun sarbii ce fel de caturi adaugi;miere sa iasa
In medie la un cules bun se scot 50-60 kg iar pe an dublu
In iulie cele 2 fam se despart urmand ca fiecare sa fie dublata cu regina fiica si sa ierneze impreuna
In mare asta e informatzia primita de la un coleg sarb urmand ca in primavara sa merg la stupina lui
pentru o mai buna documentare deoarece vreau sa-mi iau si eu un ,,trecitze'' sau treisfert
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Adi Hodis » 18 Oct 2011, 10:01

proapis13 scrie:Scuze,mai sus e M.E.-ul aici e M.E.R.-ul lor

La ambele modele de stupi vad asezarea ramelor in pat cald si in pat rece.Asta inseamna ca lungimea ramelor si a caturilor este mai mica decat ce folosim noi.
Intretinerea a doua colonii in acelasi stup de la ei, este denumita la noi " familie cu matca ajutatoare " adica familia de baza are deasupra ei colonia ajutatoare, despartite de podisorul Snellgrove cu urdinisul pe directie opusa.
Nu stiu la ce ajuta cele doua moduri de asezare a ramelor, eventual sa dau cu presupusul ... adica limitarea raspandirii feromonilor, cu scopul de a transfera fara probleme, albina din fam. ajutatoare in cea de baza.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ANITEI » 18 Oct 2011, 17:25

Nu pot sa ascund bucuria ca am aflat ca locuiesc aproape de Adi Hodis. Credeam ca e la vreo 120 km de mine dar azi am aflat de la el ca mai putin de 50 de km ne despart. Va fi al treilea apicultor pe care-l voi vizita prin multumita forumului!
Ne vedem in noiembrie! O zi buna tuturor!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde ignatius » 23 Noi 2011, 02:30

Salut Adi, esti un model si te felicit.
Cateva intrebari as avea te rog frumos Nu am vazut nicaieri cum inchizi stupii ME si MER ? folosesti tot scandura de zbor cu balamale si la acestia? ( am vazut ca la dadant folosesti scandura de zbor cu balamale)

Vad ca nu colectezi polen, dar daca ai colecta cum ai folosi colectoarele de polen tip Salaj? ai mai folosi scandura de zbor cu balamale pentru inchiderea stupului???? ce solutie ai putea sa imi dai?

Multumesc foarte mult
48 ani, stupi verticali
ignatius

Mesajde Adi Hodis » 23 Noi 2011, 08:29

Salut Ignatius, multumesc.
Uite ( vezi poza fara scandura de zbor) cum va arata inchiderea stupilor cu fund & plasa antivarroa.Inchizatorul este aplicat pe principiul boltz introdus prin gaura inclinata.
Nu se deschide accidental si nici nu mai este necesar reductorul de urdinish.
Daca vrei scandura de zbor, vezi modelul de la Lucian Avram.

Referitor la polen, zona melifera de aici este deficitara in polen. Ma bucur ca au necesarul pt. dezvoltare.
Colectoare de polen, prefer de tip interior, cu zona protejata ( acoperita ) ca sa nu cada mizerii in sertarul colector.Deocamdata sint in faza de proiect, nu am poze ca sa-ti arat.
Totusi, incerc sa-ti explic cum va arata.
Colectorul va fi detashabil ... realizat intr-o piesa ( rama cu inaltimea de aprox. 60 mm ) de dimensiunile fundului cu placa activa in pozitie verticala iar zona ei, va ocupa o treime din suprafatza fundului si va fi deasupra plasei AV, in apropierea urdinishului.
Sertarul colectorului va fi in locul obturatorului ( shubarului ) de sub plasa AV.
Sper sa-ti fie de folos.
A, inca ceva ... urdinisul va fi larg deschis ... deci, limitatoarele din margini vor fi excluse.Accesul albinelor va fi prin acelasi spatiu doar ca urdinishul va fi larg.
Colectorul de polen, nu modifica urdinisul, modifica inaltimea stupului cu cei 60 mm, aprox.
Fişiere ataşate
06052011012 (Large).jpg
Fara inchizator
06052011008 (Medium).jpg
Cu inchizator
ok_38093.jpg
model Lucian A.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde namzeb » 27 Noi 2011, 19:40

D-le Adi, am citit cu interes toate postarile,felicitari pentru tot.Atit stupii cit si cum i-ati lucrat sint ok. Si eu imi construiesc singur cutiile dar inca nu am ajuns la performanta dv.Si eu caut sa lucrez pe verticali dar cu, corp normal,deoarece pot face mai des schimbarea ramelor din corpul de baza prin asta caut sa mentin sanatatea familiei prin o albina mai mare prin folosirea doar 2-3 generatii si apoi le mut in corpul superior pentru miere.Iar cele noi consatruite le mut in corpul de baza astfel reduc si posibilitatea infestarii cu unele boli.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde Adi Hodis » 02 Dec 2011, 22:39

Multumesc pentru felicitari domnule Bizmark.
Mi-a placut prezentarea d-vs, v-am citit si eu pagina.
La anii d-vs va tineti bine cu puterea daca vreti sa lucrati cu corpurile 1/1 si pe post de magazii.
Eu ocolesc asta ca deh, sint mai firav. :)
Va doresc succese.
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 13 Ian 2012, 19:59

Azi am trait o mare pierdere.
Nea Gica a pasit in vesnicie, prea devreme pentru varsta dumnealui.

ps
o sa revin ... :cry:
Fişiere ataşate
15102011218 (Large).jpg
domnul Gheorghe Romanescu
Adi Hodis

Mesajde namzeb » 14 Ian 2012, 16:54

Da este o mare pierdere,nea Gica era un om de omenie nu tinea numai pentru el ce stia si era un hitru pe care sa-l pui la suflet, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sincere condoleante familiei.Cu respect pentru toti care din experienta da si altora cu tot sufletul si daruirea.Eu am imbratisat acest principiu pentru a preveni bolile si varooa.Prin schimbarea mai deasa a fagurilor de cuib cred eu reducem posibilitatea factorilor care ajuta la perpetuarea florei microbiene cit si a varooa.Pentru productie voi folosi caturi 1/1 iar cele doua corpuri cu rame normale vor fi numai pentru crestere de faguri de schimb si daca va fi productie le voi extrage.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde nae » 19 Ian 2012, 23:09

[quote="Cristian IONITA"]hai ca bag eu intrebare, stinghiile laterale sunt strict ptr a usura manipularea caturilor? sau au si alt rol?

Nu te deranjeaza ca manaca din spatiu in mijlocul de transport?

daca ar fi pe latul corpului ar avea efecte negative? ___________ /Nae> La transport ,fara stinghii , stupii ar fi lipiti si s-ar ventila mai greu sau deloc . Frumoase pagini si instructive . Am si eu aerisire in capac dar am funduri fixe (...horn...) nu-ti deranjeaza clopotul ?(ma refer la stupul din a 2-3 -a pagina / modelul nou ) Frumos !
nae

Mesajde Adi Hodis » 19 Ian 2012, 23:15

Te salut Nae ... nu deranjeaza pt. ca sub sita de deasupra ramelor, se poate pune folie si se inchide bine.
Mersi pt. aprecieri !.
Adi Hodis

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2012, 23:37

Adi Hodis scrie:.... sub sita de deasupra ramelor, se poate pune folie si se inchide bine.

Sa inteleg ca si tu folosesti folia sus atat vara cat si iarna?
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?