Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 04 Dec 2013, 21:52

liviutzbogos scrie:
un OM scrie:Spor la treaba. Ai ceva front de lucru la coasa :lol: . Nu folosi ierbicide la ierburile...viitoare.

Cred ca mai bio e o saramura pentru a usca iarba :)

Liviu la cat a mai ramas de curatat cred ca 5 saci de 50 Kg e nimica toata , am sa prelungesc programul de lucru si las in sarcina ajutorului de mecanic treaba cu cositul , dau o lada de bere rece si o coasa motorizatata si un borcan de miere la urma si o safie bine ! ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 06 Dec 2013, 00:08

Mos Nicolae sa va umple inimile tuturor de iubire si fericire, gânduri bune si multa sănătate, înțelepciune, credință și același devotament sa puteți umbla printre stupii voștrii si sa va bucurați de ei .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 07 Dec 2013, 01:15

Salutare !
Cine imi explica fenomenul din poza atasata ! Borcanul este tinut in camara si mai dosit un pic , nu este caldura in el duar un geam de aerisire .
Sa fie procesul de zaharisire lenta ? La gust este foarte buna si nu se simte nimic acru s-au diferit sa imi iese in evidenta la gust .
Fişiere ataşate
IMG-20131207-01906.jpg
duma

Mesajde FLORINELU » 07 Dec 2013, 06:33

si eu am asa ceva si tot de tei de anul trecut,e foarte buna doar ca la vanzare nu merge,nu cunosc fenomenul,oricum nu e inceput de zaharisire ca sta de muuuuuuuuult asa. daca o incalzesti isi revine.
FLORINELU

Mesajde dicu.ion57 » 07 Dec 2013, 07:11

duma scrie:Salutare !
Cine imi explica fenomenul din poza atasata ! Borcanul este tinut in camara si mai dosit un pic , nu este caldura in el duar un geam de aerisire .
Sa fie procesul de zaharisire lenta ? La gust este foarte buna si nu se simte nimic acru s-au diferit sa imi iese in evidenta la gust .

Fiti fara grije totul este in regula.Mierea de salcim si de tei cristalizeaza mai tirziu si mult mai lent ca celelalte sortimente.Bagati borcanul in apa calda dar sa nu depaseasca 40-42grade agitati cu o lingura de lemn si se lichefiaza din nou.Ce se intimpla este un proces natural al mierei.
dicu.ion57

Mesajde proapis13 » 07 Dec 2013, 10:11

duma scrie:Cine imi explica fenomenul din poza atasata !
Sa fie procesul de zaharisire lenta ?

FLORINELU scrie:....nu cunosc fenomenul,oricum nu e inceput de zaharisire

Procesul se numeste cristalizare si este explicat intoate cartile despre apicultura,cititi.....
Incercati sa folositi terminmologia apicola deoarece una e sa spui ca mierea trece prin procesul de cristalizare
si alta e sa spui ca mierea zahariseste;omului ii zboara automat la faptul ca ai folosit zahar la procesarea mierii
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 07 Dec 2013, 10:56

FLORINELU scrie:si eu am asa ceva si tot de tei de anul trecut,e foarte buna doar ca la vanzare nu merge,nu cunosc fenomenul,oricum nu e inceput de zaharisire ca sta de muuuuuuuuult asa. daca o incalzesti isi revine.

Salutare !
Pentru mine este un fel de siguranta si incredere cand mierea se " cristalizeaza " ca stiu ca este un fenomen natural , numai ca felul in care se face , aseara am fost la cineva care are mai multe familii ( 200) si la el cea de tei si floare avea alta alta forma de cristalizare , incepea ca si untura sa se faca , de aceea am crezut ca a mea incepe sa se acreasca s-au alt ceva .
duma

Mesajde duma » 07 Dec 2013, 11:08

proapis13 scrie:
duma scrie:Cine imi explica fenomenul din poza atasata !
Sa fie procesul de zaharisire lenta ?

FLORINELU scrie:....nu cunosc fenomenul,oricum nu e inceput de zaharisire

Procesul se numeste cristalizare si este explicat intoate cartile despre apicultura,cititi.....
Incercati sa folositi terminmologia apicola deoarece una e sa spui ca mierea trece prin procesul de cristalizare
si alta e sa spui ca mierea zahariseste;omului ii zboara automat la faptul ca ai folosit zahar la procesarea mierii
salve :D

Salutare !
Normal si corect se spune " cristalizare " numai ca eu am folosti termenul popular "zaharisire " , pentru mine este foarte clar cat zahar este in mierea mea bagat ( 0 ) zoro deoarece anul asta numai dupa floare si ultimul stors am facut complectari si stimulari .
duma

Mesajde duma » 07 Dec 2013, 11:17

dicu.ion57 scrie:
duma scrie:Salutare !

Fiti fara grije totul este in regula.Mierea de salcim si de tei cristalizeaza mai tirziu si mult mai lent ca celelalte sortimente.Bagati borcanul in apa calda dar sa nu depaseasca 40-42grade agitati cu o lingura de lemn si se lichefiaza din nou.Ce se intimpla este un proces natural al mierei.

Salutare ! mam documentat si despre acest proces numai ca am vazut diferente intre borcanele mele si ale altora si mi sa parut mai diferit cristalizarea mea ! Intrasem la nedumeriri ca incaca nu am gustat miere acra s-au strita sa fac diferenta gustativ si vizual !
duma

Mesajde un OM » 08 Dec 2013, 13:04

In masivele de salcam sau tei sunt plantate si alte specii de arbori ce infloresc inainte, in timpul si dupa perioada infloririi salcamului si teiului. Din aceasta cauza si mierea de salcam sau tei difera ceva, de la regiune la alta. Diferenta, in unele cazuri mai poate fi si din cauza stuparului.
un OM

Mesajde duma » 08 Dec 2013, 13:12

un OM scrie:In masivele de salcam sau tei sunt plantate si alte specii de arbori ce infloresc inainte, in timpul si dupa perioada infloririi salcamului si teiului. Din aceasta cauza si mierea de salcam sau tei difera ceva, de la regiune la alta. Diferenta, in unele cazuri mai poate fi si din cauza stuparului.

Salutare !
Da ai dreptate ca difera de la regiune la alta . Un pic eram cam in dubii cand am vazut borcanele parca sa " taia " dar dupa ce am deschis si gustat am inteles ca nu sa stricat si duar ca prosesul de cristalizare. Isi face treaba .
duma

Mesajde duma » 10 Dec 2013, 18:57

Salutare !
Pana are sa imi finalizeze comanda de cele 10 lazi cel care le face ( am grija sa nu le termine foarte repede , mai trec pe la el si mai vreau aia s-au cealalta si tot asa ;) sunt cam pretentios ) si am primit ca si bonus la cele 10 lazi cate 10 rame la fiecare . In pozele atasate sunt acele rame de care am mai discutat pe aici pe undeva .... despre modelul din poze , mi se pare o varianta foarte solida . Tin sa mentionez ca ramele se incheie cu ajutorul ciocanului ( am manute fine si ma dor sa toto bat cu ele :lol: )
Fişiere ataşate
rsz_img-20131207-01926.jpg
duma

Mesajde duma » 10 Dec 2013, 18:58

speteaza de jos .
Fişiere ataşate
rsz_img-20131208-01946.jpg
duma

Mesajde duma » 10 Dec 2013, 18:59

si fanta din speteaza de sus .
Fişiere ataşate
rsz_img-20131208-01947.jpg
duma

Mesajde FLORINELU » 10 Dec 2013, 19:06

da domnule Duma,ramele sant faine de nota 9. de ce nu 10? din cauza acelui canal pentru fixarea fagurilor cu care nu sant deacord nici in ruptul capului. de ce nu sant deacord ? uite asa ca nu e bun,scrie si prin niste carti de apicultura de ce nu e bun. :!: :!:
FLORINELU

Mesajde duma » 10 Dec 2013, 19:21

FLORINELU scrie:da domnule Duma,ramele sant faine de nota 9. de ce nu 10? din cauza acelui canal pentru fixarea fagurilor cu care nu sant deacord nici in ruptul capului. de ce nu sant deacord ? uite asa ca nu e bun,scrie si prin niste carti de apicultura de ce nu e bun. :!: :!:

Stiu ca aceasta varianta mai noua incurca , numai ca asa vin fabrica . Ingaurirea speteaza in partea de sus la 1,5 cm cum spune stasul .... eu m-am gandit ca daca bag foita in cant pot cobora la 2 - 2,5 cm aceea fanta imi tine foiita ca nu pot sa o arunc :lol:
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?