Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde italianu » 11 Dec 2013, 13:23

Off-topic

Esti tu cel dintotdeauna,nu te schimba,ca meri bine.
Si ai dreptate nu am degete la mîini si la picioare sa-mi numar stupii(ai mei ,ca de-i pun pe cei ai,,stapinului" nu-mi ajung 2 pagini de topic sa enumar stupinele) :lol:
Vezi ca io nu-ti-am pomenit copiii si nevasta,si mai putin mama,ase ca ....cel putin nu acum,si pentru ce-am zis inainte am platit :lol:
In cit priveste fraieru de aici a vazut destui ,,țambrici" ca tine sa nu-i mai fie frica decit de Dumnezeu!
Astea fiind spuse te las cu amarciune (a ta) in suflet navazind cum arata o stupina de profesionist in devenire(a mea) ;)

P.s. nu erai tu cel care ma blama la toate postarile mele? Mmmhmm n-am vazut prea multe.
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde irina » 11 Dec 2013, 13:45

andrei_calinescu
Eu consider ca au miere.Nu aveau cum sa ramana fara miere acum.O sa incerc sa le apreciez greutatea.Multumesc

paul
Am inteles ce mi-ai spus.Mi-e teama ca si daca le-as indeparta usor, cum spui tu, sa nu cada gramada pe fundul stupului si sa ramana acolo.
irina

Mesajde geangu » 11 Dec 2013, 14:33

cel mai indicat e sa alegi o zi cu grade pe plus, scuturi usor albina pe ghem (daca e lipita de podisor) si nicidecum sa incerci sa desfaci ramele, dupa care le presezi usor cu o folie sau un ziar dupa care le pui o turta sau pur si simplu impingi usor turta din lateral.Partea care vine in contact cu ghemul sa fie accesibila albinelor.Chiar daca mor cteva albine nu este bai in comparatie cu riscul sa ti moara toata familia de foame.
geangu

Mesajde paul » 11 Dec 2013, 15:15

irina scrie:
paul
Am inteles ce mi-ai spus.Mi-e teama ca si daca le-as indeparta usor, cum spui tu, sa nu cada gramada pe fundul stupului si sa ramana acolo.

Irinuco ... FII BARBATA !!! :lol:
Ceva trebuie sa faci ! Eu zic ca daca iei o pana de gasca, ridici usor podisorul si apoi perii usurel cu pana albinutele, eu zic ca nu se intampla nimic ! Hai, ca doar esti femeie si femeile stiu sa fie ... delicate ! Cand vor !!! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde valter » 11 Dec 2013, 16:56

De ce nu se strange albina in ghem...intreb si io ca prostul.
valter

Mesajde Mircea_63 » 11 Dec 2013, 17:06

Ori ca n-are in jurul a ce sa se stranga, ori ca nu ii este destul de frig...ma bag si eu ca desteptul.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde valter » 11 Dec 2013, 18:04

Mircea_63 scrie:Ori ca n-are in jurul a ce sa se stranga, ori ca nu ii este destul de frig...ma bag si eu ca desteptul.

Irina e neam bun cu Nelson Mandela?

PS. Cica sunt catalogate trei feluri de neamuri>
Neam bun.
Neam prost( asa cum sunt eu).
.........
valter

Mesajde Daniel_new » 11 Dec 2013, 19:10

11122013047.jpg
si inca una in plus cu urdinisul...
Nihil sineDeo@&"Daruind vei dobandi"&Iti doresc tot ce-mi doresti
Daniel_new

Mesajde B.K » 11 Dec 2013, 19:54

Mic , foarte mic !
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde letsoc » 12 Dec 2013, 21:19

Daniel_new scrie:
11122013047.jpg
si inca una in plus cu urdinisul...

Din cate stiu 1 cm pentru fiecare interval din cuib.
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde joohny » 13 Dec 2013, 10:00

Vs salut.Nu am expierienta practica insa teoria spune ca 0,5 cm /interval sau rama.Sanatate.
joohny

Mesajde un OM » 13 Dec 2013, 10:18

Imi cer scuze pentru teoria si practica dumneavoastra in numele celor care au urdinisul, la aceasta data, muuult mai mare, ori daca este de marimea aceasta, cu ceva sita...cracanata.
un OM

Mesajde kamy » 13 Dec 2013, 10:32

geangu scrie:
kamy scrie:
irina scrie:Paul,
Crezi ca eu nu m-am gandit sa le scutur din podisor in speranta ca vor ramane pe rame? Dar mi-a fost teama ca sunt amortite si cad pe fundul stupului si acolo raman sau ca ies din stup si cad pe-afara.....desi sub sita se miscau, nu pareau stranse....
De-asta intrebam( inca intreb) ce-as putea sa fac.
Si eu am peste podisor carton+paturica, adica lumina stupului, cum zici tu, este acoperita.

LE... multumesc ca te gandesti la ... albinele mele! :P

Desfa cuibul si rearanjeaza ramele cu mncare sa fie rezerva mai groasa pe centru!sant si matci incapatanate care organizeaza cuibu hai-hui,risca sa treaca la cele vesnice!
Poti umbla in stup si la -35 de grade,secretul este sa ajuti refacerea cuibului cu o tigla incalzita pusa pe podisor!acum nu ai nevoie de tigla!duminica am gasit una cu puiet capacit cat palma!mai poti face un artificiu,desfaci podisorul si pui deasupra cuibului o lingurita de miere cristalizata,automat se desface cuibul si aprind focul in stup(ridica temperatura)!

Bai nene tu te auzi ce vorbesti ? Cati stupi ai desfacut la temperatura asta ?
PS. Matca organizeaza cuibul hai hui doar daca tu ai lasta stupul hai hui in toamna.

Cel putin jumatate daca nu 3 sferturi!am scris nu am vorbit!
De matci care le prinde frigul pe ramele cu puiet chelite de miere ai auzit?daca nu inversezi cateva rame sau sa le gauresti ,daca da un frig raman acolo si tot acolo le gasesti si-n primavara!intepenite!sau tu ce-ai inteles prin hai hui?
Am avut o matca cu piedici grii care efectiv nu a mai facut ghemu si a dat ortu si a costat banuti buni!
P.s. am mai gasit puiet la vre-o 5 familii!
kamy

Mesajde B-father » 13 Dec 2013, 12:10

valter scrie:Sa inteleg ca masochistii te deranjeaza?
E si ei oameni , in cazul in care nu-s niste cazaturi.

ps.B-father draga , desi nu am gratii antisoareci nu au cum sa intre in lada, atat timp cat colectorul de polen(de fund) este activat.

asta e alta mancare de peste
chiar daca nu e gratie clasica tot se obstructioneaza cumva accesul spre cuib
B-father

Mesajde 7Rame » 13 Dec 2013, 12:59

Ieftin si bun.
cred ca sunt colturi din acelea, metalice, pt zugravit. Ambele randuri de gauri au dimensiune buna, trece albina.
Mai rau la curatire, se cam infunda si peste iarna, dar nu sunt prinse fix, ci doar asezate peste bloc, si se pot curati usor, fara deranj pt familie.
La aceste familii slabe, unele din ele facute la 15 august (cca 30 dintre ele!!!!) cu matci imperecheate de la Lucky, si care ierneaza pe 5 rame Dadant strans, am tinut sa am gratii obligatoriu si paravant.
Acesta din urma...chiar e de firma (Luis Vuiton 2013) si face toti banii.
Prezizez ca pana la 15-20 februarie nici nu ma ating de capace, doar curat gratia si ascult ca doctorul...
La familiile mari urdinis fara bloc, aceasi gratie cat este blocul de lung.

Aici am pozat de fapt trantorul, cred ca noiembrie dupa 20 ale lunii. Familia ok, regina ok. Trantorul??!..
Fişiere ataşate
1.jpg
blocul, in zona gratiei sa fie mai inalt, gaura mai mare...
Ultima oară modificat de 7Rame pe 13 Dec 2013, 13:08, modificat 1 dată în total.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde 7Rame » 13 Dec 2013, 13:03

w
Fişiere ataşate
4.jpg
panoramic, numai regine 2013, uniform 5R
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR