rihmond scrie:am optat pentru termoizolarea stupilor pe exterior folosirea balotilor de paie.
lateral,spate si deasupra fata am lasato libera.
Nestiind ai optat si pentru o crescatorie de soareci...baricadeaza stupii
rihmond scrie:am optat pentru termoizolarea stupilor pe exterior folosirea balotilor de paie.
7Rame scrie:dap, la asta nu m-am gandit. E ceva manopera. Cred insa ca decupand din 2 in 2, si pt ca materialul e f subtire, se stramba. Ma rog..se poate si indrepta ulterior.
Referitor la umezeala, eu sper sa nu fie. Respectiva husa, sa-i zic asa, nu vine etans, sa nu lase lada sa respire. Mai mult, nu blocheaza nicicum aerisirile din capac. Si nici perinile nu vin pana sus, in aerisitoare. In plus, tot timpul am avut probleme cu apa de pe capac, care , cand se prelinge, de la ploaie sau topirea lenta a zapezii, intr-un fel stiut numai de ea...ajungea in unele lazi. Din cauza unui inel pe care-l folosesc intre capac si lada, si de care nu pot sa ma lipsesc.
totusi,e numai o banuiala, sau ceva trait pe propria piele?..
argumentati putin, va rog
rihmond scrie:soareci sunt la vecini in patulul cu porumb si griu.
soarecilor din zona unde am stupina nu le pac mierea.
Cornelius scrie:Buna seara,
Am si eu o intrebare asta fiind prima iernare si am emoti, astazi a fost ceva mai cald si am ridicat capacul si m-am uitat prin sita sa vad cum sunt si la 2 dintre roiuri am vazut albina deasupra, sa fi ramas fara mancare? Sa le pun turta? Sau alta ar fi cauza. Roiurile sun amandoua in aceiasi cutie separate cu 3 rame fiecare o rama plina de miere si cele doua capacita jumatate pe ambele parti asta in noiembrie. La ceilanti nu era albina deasupra si umiditate nu parea.
liviutzbogos scrie:rihmond scrie:am optat pentru termoizolarea stupilor pe exterior folosirea balotilor de paie.
Nestiind ai optat si pentru o crescatorie de soareci...baricadeaza stupii
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori