LUCIAN AVRAM scrie:un cablu ? din cauza unui cablu nu pui tu poze pe forum ?.![]()
cata vrajeala
Adevarat ci spui L.A dar ci sa' pozezii ? ...I-am oferit azi un cabluuu+"camira" in vila mea(la mansarda) si degeba
LUCIAN AVRAM scrie:un cablu ? din cauza unui cablu nu pui tu poze pe forum ?.![]()
cata vrajeala
gica scrie:...
-ca intre fund si primul corp aerul poate intra lejer pe toate partile functie de directia din care bate vantul si iese pe urdinis care este cu fata spre sud.Daca ati stii cata umezeala se duce astfel
...
Tankard scrie:nu am momentan o poza,...am stupi pe 12 rame cu fund av,sertar din tabla,acum iernez cu urdinisul restrans cam la 2 cm si sertarul tras cam 5-10 cm,astfel incat fundul stupului ramane deschis pe latimea lui 5-10 cm.in partea de sus a stupului am pus carton deasupra ramelor,o paturica si folie care acopera etans apoi capacul.Promit ca maine am sa fac o poza si o sa postez.
Intrebarea este : sa inchid sertarul de la fundul stupului in momentul cand apare puietul in stup? ca am vazut strategii diferite aici pe forum,unii spun ca inchid subarul/sertarul ,altii ca ierneaza cu fundul gol toata iarna....
pustu scrie:legat de marimea urdinisului nea gica ne spune :gica scrie:...
-ca intre fund si primul corp aerul poate intra lejer pe toate partile functie de directia din care bate vantul si iese pe urdinis care este cu fata spre sud.Daca ati stii cata umezeala se duce astfel
...
sa traiesti nea gica
gica.mosu scrie: ...Si mai e o teaba le ari cu teoria!!! numai ca practica il omoaraPaule(sa traiesti)demonstrezaneeee-contrariul...
gica scrie:...
Impacheteaza stupii primavara la primul control - a zis Blinov in 1912.
Cati urechisti au mai zis de impachetare dupa, nu li se mai stie numarul.
Nenorocirea este ca acum stupii se impacheteaza dupa parerile acestor urechisti si nu dupa cartea lui Blinov.De aici stupii slabi,boli,condens,mucegai si dezamagire
...
alt stupar scrie:copile, copile...
din ce univers ai aterizat aici ?
paul scrie:gica.mosu scrie: ...Si mai e o teaba le ari cu teoria!!! numai ca practica il omoaraPaule(sa traiesti)demonstrezaneeee-contrariul...
Mosule ... daca stii teorie, stii o jumatate de practica !![]()
"Si mai e o treaba"(ca sa te citez) ... eu ies la tabla doar daca ma invita un profesor ! Nu un ... suplinitor !
clabescu.marius scrie:Buna seara tuturor....am o dilema si nu stiu cum sa procedez.Am doua roiuri pe care le-am iernat impreuna intr-o lada orizontala fiecare restrans pe 4 rame.Astazi la mine au fost 10grade la umbra la soare erau aproape 17 si am aruncat un ochi la albinute...toate erau in regula ghemul la jumatatea ramelor si cu miere suficienta.Mi-a atras atentia unul din roii din orizontal care era exact la baza ramei sus, cu miere in fata si spatele lui,celalalt era exact ca toate familiile la jumatate aproximativ.Intrebarea mea este de ce sta asa si daca are legatura cu temperatura mai ridicata fiind perete comun.Tin sa precizez ca asa sa format de la inceput ghemul si miere a avut aprox.12 kg.
lucky5strike scrie:De la stupusorul asta, mi-as lua gandul de la miere.
Folia nu are ce cauta in cuib la ora asta, ia-o cat mai repede de acolo.
Diafragma aceea nu se impune, blocheaza primenirea aerului. E suficient ca le-ai adapostit la peretele exterior.
Cand ghemul e iesit de-o palma pe speteaza, trebuie turta.
Citeste forumul!
alt stupar scrie:Fa.vio-trutza scrie:Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am sa va tin la curent cu tot ce am sa fac.
Fa cat de multe, ca ACUM e varf de sezon si daca "stupariu" ii foc de vigilent chiar si amaratii aia de stupusori isi dubleaza populatia in decembrie-ianuarie. Minune... de sf.Nicolae il vezi pe patru rame, mic si pricajit, dar cu interventii zilnice ajunge de sf. Ion sa ocupe vreo opt rame.![]()
ACUM, de sarbatori, e ora Z in stuparit. Nu conteaza ce stupi am impachetat in toamna, nu conteaza cat de grav i-am neglijat tot anul, important este ca ACUM sa fim cu mana-n ei. Pan` la cot !
Aista-i toata "stiinta" !
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori