Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde liviutzbogos » 17 Noi 2013, 22:19

rocco76 scrie:"Noi muncim, nu gandim" :lol:.

cica se renova acoperisul unui spital de nebuni iar camionul cu cherestea vine dupa programul de lucru. directorul unitatii trimite 4 pacienti sa descarce camionul iar soferul se culca putin obosit fiind dupa drum. cand se trezeste vede cum doi descarcau scandurile din camion iar ceilalti doi le incarcau la loc.
-bai ce pana mea faceti aici? intreaba soferul
- ce te bagi ma ca doar merge treaba!
:lol: :lol: :lol:[/quote]
Da normal... Cred ca la noi in tara se merge tot mai mult pe principiul asta, merge treaba...dar nu se intreaba nimeni daca spre bine ori spre rau :shock:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde proapis13 » 17 Noi 2013, 22:25

liviutzbogos scrie:.... Ce am facut azi trec la categoria "Noi muncim, nu gandim"

Poti sa o treci si la categoria....,,noi mai si citim :!: .....''
sita metalica v-a actiona la iarna ca un ,,magnet de apa'' - daca stii ce este ala....
daca ai vazut ca fitilele de mavrirol lasate peste iarna sunt propolizate
inseamna ca n-ai vazut nimc....sau esti curios sa vezi pe pielea ta ce se v-a intimpla cu ziarul???
in cazul asta poti sa-i lasi urdinisul pe toata lungimea si sa iei gratiile antisoareci!!!!!!!!!!!
prietenii stiu de ce :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 17 Noi 2013, 22:42

Salutare !
Cu respect in fata iernilor voastre ...... daca Liviu a tot ridicat la fileu modul lui de inpachetare pe pagina personala ...... scurt va rog ce spuneti de : un sac de rafie din doua bucati si peste un ziar si peste podisorul ?
Scuze liviu ca vin aici cu nelamuririle mele !!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Closcutz » 17 Noi 2013, 22:48

Mie sacul de rafie nu-mi place in ecuatie. Mentorul meu foloseste ziar peste rame, eu nu am folosit; de la el am luat ideea cu polistiren extrudat bilateral, dar intre polistiren si peretele interior al lazii apare umezeala mare la cresterea puietului, urmata de mucegai pe care m-am chinuit zdravan sa-l elimin cu soda de rufe si peria de paie. Eu pun podisorul, peste un carton, apoi capacul care are in el polistiren de 3 sau 4 cm. La orizonatli am si textile puse peste podisor( fusta de jeans, paturici, jaluzele din betisoare etc).
Closcutz

Mesajde liviutzbogos » 17 Noi 2013, 22:55

proapis13 scrie:Poti sa o treci si la categoria....,,noi mai si citim :!: .....''
sita metalica v-a actiona la iarna ca un ,,magnet de apa'' - daca stii ce este ala....
daca ai vazut ca fitilele de mavrirol lasate peste iarna sunt propolizate
inseamna ca n-ai vazut nimc....sau esti curios sa vezi pe pielea ta ce se v-a intimpla cu ziarul???
in cazul asta poti sa-i lasi urdinisul pe toata lungimea si sa iei gratiile antisoareci!!!!!!!!!!!
prietenii stiu de ce :lol:
salve :D

Bun...bagat la cap. Am sa scot ziarele alea de acolo, am sa pun doar folia peste rame (asa cum a fost si pana acum), peste folie am sa pun ziarele, peste ziare, scandurele podisorului, peste podisor, paturicile, peste paturici, capacul :D Asta e, mai incercam cate ceva, mai luam suturi in fund :D Conteaza ca la urma sa invat ceva...si cred ca am invatat.
Mai am totusi o nelamurire, sita goala, in spatiul de dupa diafragma, nu va face un curent prea mare? Sa obturez sita acolo cu ceva? Sa ocup acel spatiu cu ceva?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 22 Noi 2013, 21:33

Buna sa va fie inima.
Azi, control la familia care avea puiet, si...inca are, si puiet capacit (pe doua rame, cate jumatate) si larvar. Apelez, din nou, la bunavointa voastra si vin cu intrebarea: ce este recomandat in cazul asta, stiind ca vremea nu va mai fi ingaduitoare de acum inainte, sa scot acele rame cu tot cu puiet sau sa astept (desi nu mai am rabdare) sa inceteze matca ouatul? Mentionez ca mai trebuie facut si un tratament cu vf, azi am mai vazut paduchiuti pe albine. Eu le-as scoate afara, sa termin odata cu puietul, dar mi-e ca va oua in celelalte rame.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 22 Noi 2013, 21:59

liviutzbogos scrie:Buna sa va fie inima.
Azi, control la familia care avea puiet, si...inca are, si puiet capacit (pe doua rame, cate jumatate) si larvar. Apelez, din nou, la bunavointa voastra si vin cu intrebarea: ce este recomandat in cazul asta, stiind ca vremea nu va mai fi ingaduitoare de acum inainte, sa scot acele rame cu tot cu puiet sau sa astept (desi nu mai am rabdare) sa inceteze matca ouatul? Mentionez ca mai trebuie facut si un tratament cu vf, azi am mai vazut paduchiuti pe albine. Eu le-as scoate afara, sa termin odata cu puietul, dar mi-e ca va oua in celelalte rame.

Buna mi inima ! Astep si eu sa primesti raspuns la dilema ta sa vad ce am si eu de facut , maine daca este frumos ma uit si eu la familia care acum 2 sapamani avea puiet cam o palma ( fata-verso ) pe o rama . Ca si gluma acum ...la anul sa imi dai si mie un pui de la matca ta ca este de pur sange de baga si acum ca la aslcam !!! :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 22 Noi 2013, 22:02

duma scrie:Buna mi inima ! Astep si eu sa primesti raspuns la dilema ta sa vad ce am si eu de facut , maine daca este frumos ma uit si eu la familia care acum 2 sapamani avea puiet cam o palma ( fata-verso ) pe o rama . Ca si gluma acum ...la anul sa imi dai si mie un pui de la matca ta ca este de pur sange de baga si acum ca la aslcam !!! :lol:

Ii tanara si are vlaga in ea, de asta mai baga...da nici chiar ca la salcam :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 22 Noi 2013, 22:30

liviutzbogos scrie:
duma scrie:Buna mi inima ! Astep si eu sa primesti raspuns la dilema ta sa vad ce am si eu de facut , maine daca este frumos ma uit si eu la familia care acum 2 sapamani avea puiet cam o palma ( fata-verso ) pe o rama . Ca si gluma acum ...la anul sa imi dai si mie un pui de la matca ta ca este de pur sange de baga si acum ca la aslcam !!! :lol:

Ii tanara si are vlaga in ea, de asta mai baga...da nici chiar ca la salcam :D

Daca nu unificai toti roii ...... acum nu aveai o alternativa in plus ? ma abin de la ori ce comentariu .....sunt tare curios ...... Stau cu foaia si pixul sa notez la agenda ca pe viitor sa stiu .
P.S.
La ora asta descar lazile ce vin duse la Giarmata pentru ca , cand vii sa ai unde sa pui lazile ! ;) in semi pastoralul "Nostru"
duma

Mesajde Closcutz » 22 Noi 2013, 23:35

Nu te mai stresa atat ca vine vremea rea maine-poimane si se opreste din pontat. Efectiv frumos ai in cutia cu roii unificati, se mai pune problema proviziilor. Daca nu stai prea bine din ianuarie le pui o punga cu miere in scafarlie. Ca sa nu mai ai batai de cap cu ultimii paduchi e bine pe toamna sa ai puse benzi de mavrirol, dar acum e tarziu. Cand vei prind un timp frumos in decembrie sau ianuarie da-le un fum de varachet. N-are rost sa sacrifici puietul, daca e viabil o sa contribuie si el la campania din primavara daca nu aliluia pe glasul 8.
Closcutz

Mesajde liviutzbogos » 22 Noi 2013, 23:48

Closcutz scrie:Nu te mai stresa atat ca vine vremea rea maine-poimane si se opreste din pontat. Efectiv frumos ai in cutia cu roii unificati, se mai pune problema proviziilor. Daca nu stai prea bine din ianuarie le pui o punga cu miere in scafarlie. Ca sa nu mai ai batai de cap cu ultimii paduchi e bine pe toamna sa ai puse benzi de mavrirol, dar acum e tarziu. Cand vei prind un timp frumos in decembrie sau ianuarie da-le un fum de varachet. N-are rost sa sacrifici puietul, daca e viabil o sa contribuie si el la campania din primavara daca nu aliluia pe glasul 8.

Sincer, ma doare inima sa il sacrific, nu-s 20 de celule, sunt aprox. o rama 1/1, fata-verso (in totalitate). Stiu ca se va opri pana la urma, doar ca mi-e frica sa nu vina un frig brusc si acele rame cu puiet sa traga in jos toata familia. In privinta hranei, dupa ce scot acele trei rame in care e puietul, vor ramane 9 rame pline de miere, vre-o 2,5, 3 kg de miere fiecare. Tot am spus ca am in gand sa mai bag inca o rama cu pastura si ceva miere, dupa ce scot ramele acelea goale, puietul care a eclozionat probabil ca a consumat destul de mult din rezervele din cuib; deci vor fi 10 rame. E tarziu acum pt benzile de mavrirol? As cumpara, ca pana acum nu mi-a dat prin minte. Asta e. Cu Dumnezeu 'nainte...si cu vrajmasul in urma, ca asta nu doarme veci :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Closcutz » 23 Noi 2013, 00:14

Ai zis ca-i puiet in toate stadiile deci maxim in 3 saptamani cred ca se regleaza treaba. Momentan lasa ramele asa. Ai rabdare si cand crezi ca a eclozionat tot puietul(depinde cat de mult e capacit ) faci miscarea. Daca va fi foarte frig nu e indicat sa le deranjezi, numai daca iti va permite vremea. Daca va fi frumos de Craciun le dai afara, daca nu le pui miere in punga. Cumpara rame, da=le gauri, bate cuie, cumpara lazi, citeste, strange bani pt la primavara...
Closcutz

Mesajde liviutzbogos » 24 Dec 2013, 17:07

Buna sa va fie inima...si bine v-am regasit pe al nost' Stuparit.
Nu am mai scris de mult p'aci, pe pagina mea, si ca sa o mai improspatez va scriu ca azi am avut un zbor de toata frumusetea. Familia unificata avea activitate ca in iunie, roiau in fata lazii, celelalte doua mai timid, mai scoteau cate-o albina moarta. Cu ocazia asta am facut si o verificare sub folie. Nu este condens decat in unele colturi, unde podisorul nu "calca" perfect. La cele doua familii mai micute, subarul e bagat jumate, la cea mare e scos de tot.
Ca sa nu incarc forumul cu clipurile, va las doar link-ul...doar daca sunteti curiosi :D
http://www.youtube.com/watch?v=tEOc1RTc ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=H8qAYuuG ... e=youtu.be
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 24 Dec 2013, 17:38

liviutzbogos scrie:Buna sa va fie inima...si bine v-am regasit pe al nost' Stuparit.
Nu am mai scris de mult p'aci, pe pagina mea, si ca sa o mai improspatez va scriu ca azi am avut un zbor de toata frumusetea. Familia unificata avea activitate ca in iunie, roiau in fata lazii, celelalte doua mai timid, mai scoteau cate-o albina moarta. Cu ocazia asta am facut si o verificare sub folie. Nu este condens decat in unele colturi, unde podisorul nu "calca" perfect. La cele doua familii mai micute, subarul e bagat jumate, la cea mare e scos de tot.
Ca sa nu incarc forumul cu clipurile, va las doar link-ul...doar daca sunteti curiosi :D
http://www.youtube.com/watch?v=tEOc1RTc ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=H8qAYuuG ... e=youtu.be

Domnul sa te rasplateasca si la fel si in martie sa fii mandru de ele dinou !! Craciun fericit !
duma

Mesajde liviutzbogos » 24 Dec 2013, 19:20

duma scrie:Domnul sa te rasplateasca si la fel si in martie sa fii mandru de ele dinou !! Craciun fericit !

Multam la fel, frate! Sarbatori fericite si tie, alaturi de cei dragi :)

Sarbatori fericite tuturor. Nasterea lui Hristos sa ne fie de folos, noua si la neamul nost'
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 05 Ian 2014, 14:23

La multim ani tuturor...mai cu intarziere ca abea azi am dat de net. Ieri seara am venit din frumosul nost' Ardeal. Am fost pe la viitorii socrii, pe la cabanuta la munte, am mancat, am baut, am jucat si ne-am intors inapoi in Banat...nu de alta dar incep oile fatatul acusi :lol: Mi-e sa nu inceapa si matca fatatul :? Astept sa treaca si sarbatorile astea si merg sa salt un pic capacele (daca nu o fi prea rece) sa vad cum stam. Pana una-alta, va doresc un An Nou fericit, mai bun, mai bogat, cu tot ce vreti voi.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?