Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Jean Valjean

Mesajde delorin I » 27 Noi 2013, 13:28

Te-ai abonat la Bunka Industries? :lol: Vezi ca e coada...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Jean Valjean » 27 Noi 2013, 21:32

Stiu, dar m-am trezit la 3 dimineata si mi-am pus sacosa la rand.
Cand o sa ma duc la 6.30 cand deschide o sa fiu in fata :lol:
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Jean Valjean » 13 Dec 2013, 15:46

La mine fetitele au iesit astazi la zbor.
Din pacate nu am fost acasa sa le vad, ca asa mi-e dor sa le vad zburand incat acum cateva zile voiam sa va intreb cum faceti voi sa va treaca de dor, ca banuiesc ca nu sunt singurul in situatia asta.
Jean Valjean

Mesajde State » 13 Dec 2013, 16:15

Jean Valjean scrie:..voiam sa va intreb cum faceti voi sa va treaca de dor, ca banuiesc ca nu sunt singurul in situatia asta.

Eu asa :

Am alergie la turmentati care se termina cu 2006 sau praf off-line, in rest merg toate. :)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Jean Valjean » 13 Dec 2013, 16:25

Da, e o solutie , am incercat-o si eu acum trei zile cand am revizionat o parte din filmul "More than honey".
Mi-e asa de simpatic mosul ala austriac din film, mi-e drag de el de parca ar fi bunicul meu.
Ce sa zic, intradevar e un paliativ.
Jean Valjean

Mesajde proapis13 » 13 Dec 2013, 18:20

State scrie:
Jean Valjean scrie:...Am alergie la turmentati care se termina cu 2006 sau praf off-line, in rest merg toate. :)

Unde-i gasesti frate pe astia :lol: cum e mosul e si reporterita...astia fac moldovenii de rusine in lume..
Iauzi,moldovenii consuma in medie 20 de grame de miere pe an :shock:
Pe forumul asta sunt in jur de 70% din usseri numai din regiune moldovei,voi ce spuneti asa este???
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 13 Dec 2013, 19:18

proapis13 scrie:Unde-i gasesti frate pe astia :lol: cum e mosul e si reporterita...astia fac moldovenii de rusine in lume..
Iauzi,moldovenii consuma in medie 20 de grame de miere pe an :shock:
Pe forumul asta sunt in jur de 70% din usseri numai din regiune moldovei,voi ce spuneti asa este???

Daca asculti cu atentie , in loc de larve zice lavre. Plus alte cuvinte pocite. Asta inseamna in primul rand ca nu cunoaste bine Limba Romana. In al doilea rand e din Republica Moldova, nu din regiunea Moldovei. Poate o fi vrut sa zica 2kg.

Afirmatia ca "fac moldovenii de rusine in lume" este total pe langa. :? Atitudinea mosului si faptul cum vorbeste, dau dovada de blandete, de bunatate, etc. O atitudine care creioneaza perfect un stupar. Astfel de oameni i-as asculta zile la rand.
Fa o comparatie intre mosul asta si boul cu replica "ia uite ce original ploua" sau o "bruma de zapada".
Care face de ras si pe cine ?
Nu e musai sa-ti placa filmuletul dar macar fii realist . ;)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2013, 11:58

Jean Valjean scrie:Stiu, dar m-am trezit la 3 dimineata si mi-am pus sacosa la rand.
Cand o sa ma duc la 6.30 cand deschide o sa fiu in fata :lol:

Mai baieti nu radeti de mine...deocamdata eu centrez eu dau cu capul, eu comand ..eu execut, sper ca in perioada urmatoare sa se inmulteasca fortza de munca si sa scurtez timpii de stat la coada :P ... deocamdata sunt multzumit ca am gasit un spatiu care a trebuit sa il igienizez, am scos din el o masina de gunoi si i=am facut instalatia electrica...am neoane, incepe sa arate bine !!
BUNKA

Mesajde Jean Valjean » 18 Dec 2013, 12:07

Pune si niste poze, bunkane, o imagine face cat o mie de cuvinte
Jean Valjean

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2013, 13:00

O sa bag si niste poze ..deocamdata o sa bag doar una pe pagina mea in care nu se vede mare lucru ..doar vreo 25 de colectoare de fund facute din material refolosit...dar poza e facuta in hala!!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 27 Dec 2013, 14:09

Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi, un an nou cu multa sanatate si realizari !!
BUNKA

Mesajde Jean Valjean » 27 Dec 2013, 14:17

Multumesc Bunkane, asemenea si tie.
Jean Valjean

Mesajde Jean Valjean » 19 Ian 2014, 13:52

Buna ziua stimati apicultori!

Sunt intr-o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Se da urmatoarea situatie:
- roi artificial 2013, matca ce toata vara a ouat pestrit, oricat de neexperimentat sunt mi-am dat seama ca e defecta, populatia a crescut pana la un anumit moment cand am constatat o stagnare si ulterior regres
- ponta prelungita pana tarziu in toamna, la 20 noiembrie matca depunea oua
- hraniri de completare tarzii in toamna, cu sirop invertit
- populatie mica, cu indulgenta 3 intervale,insa in ciuda acestui fapt si strict din motive didactice refuz sa unific cu alt roi, pentru a vedea care este evolutia; mi-am zis ca mai bine fac experimente acum, pe un roi, decat mai tarziu, pe mai multi, cand o sa ma doara.

Analizand urdinisul in timpul zborurilor de curatire si nu numai, am observat albine iesind din stup naclaite, imbacsite, cu aripile lipite de corp, cu abdomenele umflate. Cadeau in fata urdinisului si se chinuiau sa se curete, imposibil de a zbura. Unele defecau pe scandura de zbor, excremente apoase,slab colorate- aproape incolore, care cand se uscau deveneau maro. Mi-am dat seama ca au diaree si-si fac nevoile unele in capul altora, din moment ce sunt in situatia asta, insa nu am stiut cum sa procedez si am considerat ca oricum nu am cum sa le ajut, prin urmare nu-mi ramane de facut decat sa astept sa moara.
Ceea ce s-a si intamplat.

Acum dilema:
- ce fac cu ramele care mi-au ramas de la acest roi, care au destul de multa miere dar si multe pete de diaree, iar zona unde a fost ghemul foarte umeda - cel mai probabil fecale imprastiate.
- pot folosi aceste rame pentru a le da la alta familie? Din ce am citit simptomele acestui roi sunt comune atat nosemozei, cat si amibiozei si diareei, prin urmare as putea transmite boala
- exista vreo modalitate de dezinfectare a ramelor pentru a le folosi la alt stup?
Imi pun aceste probleme pentru ca este vorba de destul de multa miere.

Va rog sa ma ajutati, orice sfat este binevenit.
Jean Valjean

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2014, 14:57

Ramele dupa colectarea cerii se distrug sau se mai pot dezinfecta in topitorul cu aburi; in apa se adauga 5% soda caustica
La fel se procedeaza cu lada se curata cu solutie diluata de soda caustica 5% se spala si se limpezeste si se lasa la uscat la soare
Mierea se poate consuma,la om nu trensmite diareea ca la albine
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde paul » 19 Ian 2014, 15:12

Valjeane ... am doua sfaturi pentru situatia ta:
1- daca au avut un zbor de curatire, restrange-le la chinga(scoti ramele cele mai patate)! Cumpara un apipipix, ceva invertit, pune in el cam 20 ml de Protofil/1l sirop, pune cam 1kg. intr-o punguta si administreaza-l deasupra ramelor.
2- ia legatura pe privat cu ... nea Janese ! Sigur stie cum se procedeaza !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Jean Valjean » 19 Ian 2014, 15:39

Ce sa mai restrang Paule, tu nu auzi ca au murit?!! Sunt oale si ulcele deja.
Problema pe care mi-o puneam eu era daca sa descapacesc mierea la primavara dupa diafragma in alti stupi sau nu? Eu trageam nadejde ca da, dar Marian mi-a alungat orice speranta.
Jean Valjean

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?