Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde BUNKA » 30 Dec 2013, 14:05

ovidiu_78 scrie:
jonny_it scrie:
... Testez daca sunt familii de albine in zona, daca nu sunt acolo o sa duc tot ce inseamna buckfast.i!

si cum testezi? Si eu am mai intrebat in stanga dreapta...imi zicea cineva ca sa las o rama cu miere afara si sa vad daca dupa jumate de ora-o ora daca sunt albine pe ea, asta cand nu e cules...tu cum faci? Ca si eu sunt in cautare de asemenea vatra

La tine la Oradea nu cred ca sunt zone de astea...Jonny are ca el e in creierul muntilor.
BUNKA

Mesajde jonny_it » 30 Dec 2013, 14:41

BUNKA scrie:La multi ani si tie Jonny, si sanatate si putere de munca in noul an...ai grija de masculi sa nu=i scapi ca ... virginele mele is sfioase !! :lol:
Ale mele vor numai de astia de ai nostri...DACI :lol:

Ms, La multi ani si sanatate tie si familiei tale!

Nu scap trantorii, fii fara grija. :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 30 Dec 2013, 14:42

ignatov andrei scrie:Scuze Jonny! Bunka, nu cumva au (sfioasele tale) ceva influente ucrainene, adica sunt sfioase, dar... buneeeee!

Cine stie cunoaste ... :lol: :lol: :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 30 Dec 2013, 14:43

ovidiu_78 scrie:si cum testezi? Si eu am mai intrebat in stanga dreapta...imi zicea cineva ca sa las o rama cu miere afara si sa vad daca dupa jumate de ora-o ora daca sunt albine pe ea, asta cand nu e cules...tu cum faci? Ca si eu sunt in cautare de asemenea vatra

Daca dupa 2 saptamani matcile din nucleele duse acolo nu sunt imperecheate zona este sigura. Trantorii zboara pe distante mai mari decat albinele culegatoare, deci testand doar cu o rama nu este cea mai sigura metoda. ;)

BUNKA scrie:Mai tre sa recunosc ca=s bune rau...si da le Plac mollldovenii dintr=o bucata...

Lasa ca le trece! :lol:
jonny_it

Mesajde ovidiu_78 » 30 Dec 2013, 15:29

BUNKA scrie:La tine la Oradea nu cred ca sunt zone de astea...Jonny are ca el e in creierul muntilor.

Nu am spus cu nici un cuvant ca la oradea....eu am stupina la 40km de oras....la poalele muntilor...paduri multe....
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 30 Dec 2013, 15:33

jonny_it scrie:Daca dupa 2 saptamani matcile din nucleele duse acolo nu sunt imperecheate zona este sigura. Trantorii zboara pe distante mai mari decat albinele culegatoare, deci testand doar cu o rama nu este cea mai sigura metoda. ;)
l:

pare foarte ok ceea ce zici....am retinut....ms mult :D
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde cristi_vidican » 30 Dec 2013, 15:38

Ovidiu,
în zona Bihorului, nu cred că se găsesc ușor astfel de zone în care să nu fie trântori.
Crescătorii de mătci au grijă să populeze zona cu mătcile lor.
Cei care cresc mătci cresc și trântori.
Plus, există inseminarea artificială, ceea ce îți asigură un bun control. Vorbesc aici de matca din care tragi.

Așa că, produ mătci și dă cadou tuturor din zona ta. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde BUNKA » 30 Dec 2013, 15:41

ovidiu_78 scrie:
BUNKA scrie:La tine la Oradea nu cred ca sunt zone de astea...Jonny are ca el e in creierul muntilor.

Nu am spus cu nici un cuvant ca la oradea....eu am stupina la 40km de oras....la poalele muntilor...paduri multe....

Daca stii unde are stupina Jonny probabil ca stii la ce fel de zona izolata ne referim, nu cred ca la 4o km de Oradea se poate compara cu zona care se vede in pozele lui pt care sincer il invidiez. Este superb, este in creierul muntilor...asa am mai vazut la Negru Ciprian.

Tu cred ca zici de zona aia la...mausica, la Baile Felix unde intr=adevar e frumos dar nu stiu daca e asa izolat ..ca la Jonny :lol:
Macar stiu ca trantorii lui Jonny nu umbla asa dezlegati...ai priponeste el bine acolo la inaltime !! :lol:
BUNKA

Mesajde ovidiu_78 » 30 Dec 2013, 15:47

La mine in sat 3 au stupi(mate lesinate)deci nu cred sa fie problema sa donez niste matci...iar pe o raza mare nu se afla, nici macar case....vom vedea ;)

Stiu ma bunka unde are jonny...si eu il invidiez...dar pt iernile de acolo, nu :lol:
nu zic de zona lui marius...felix e doar la 5 km de oras...mult mai incolo
vom vedea...testa...si tragem apoi concluzii
ovidiu_78

Mesajde cobi » 30 Dec 2013, 17:45

La multi ani si un an nou plin de realizari!

Cosmin
cobi

Mesajde jonny_it » 31 Dec 2013, 12:47

BUNKA scrie:Tu cred ca zici de zona aia la...mausica, la Baile Felix unde intr=adevar e frumos dar nu stiu daca e asa izolat ..ca la Jonny :lol:
Macar stiu ca trantorii lui Jonny nu umbla asa dezlegati...ai priponeste el bine acolo la inaltime !! :lol:

In zona de munte trantorii zboara pe distante foarte scurte deoarece exista curenti de aer/vant permanent.

Chestia asta poate fi foarte interesanta si in zonele de campie unde exista curenti de aer, mai bine zis se cauta o zona impadurita dar in mijlocul unei zone cu astfel de curenti. Daca pe 3-4 km nu exista familii de albine foarte probabil ca zona o sa fie destul de sigura. Germanii folosesc aceasta metoda ...
jonny_it

Mesajde jonny_it » 31 Dec 2013, 12:48

ovidiu_78 scrie:Stiu ma bunka unde are jonny...si eu il invidiez...dar pt iernile de acolo, nu :lol:

Hai ca nu este chiar atat de frig, de obicei este cu 1-2 grade mai mult fata de M. Ciuc. Vara cade intr-o vineri seara :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 31 Dec 2013, 12:49

cobi scrie:La multi ani si un an nou plin de realizari!

Cosmin

Multumesc. La multi ani si sanatate, in rest ne descurcam noi. ;)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 31 Dec 2013, 12:51

La multi ani tututor apicultorilor. Va doresc sanatate, putere de munca si succes in aceasta frumoasa si nobila activitate!
Ne auzim la anul! :lol:

Cateva poze din 2013:

jonny_it

Mesajde nicu68 » 01 Ian 2014, 15:48

LA MULTI ANI JONNY, sanatate si numai bine
nicu68

Mesajde BUNKA » 01 Ian 2014, 17:10

La multi ani, sanatate multa tie si albinelor...un 2o14 minunat!!
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?