Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde gica.mosu » 30 Dec 2013, 22:59

clncatalin scrie:Nu am experienta cu stupi cu fund cu sita.

NUUUU,nici eu nu am.....mai ales la cei cu matcute tiniri cuuu ata'n...f..d ;) Si totusi azi am fost la un amic cari are ac tip di stupi si...am prins una bunaaaa,tragi sibarul ti uiti in"FUND"stup si in functie di nr di albini moarte pi sita iti dai sama ce si cum sta treaba in acea familie :roll: Pt cei cari vreti sa aflati mai multi amanunti derspre ghem,cautati si veti gasii multi pareri interesanti la:pozitionare ghem la ac data,7 fili..SPOR!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde andrei_calinescu » 30 Dec 2013, 23:05

nae scrie:
clncatalin scrie:Poate o turta de proteina data la timpul potrivit, impreuna cu ceva ingrediente secrete ;)

Nene, mi-ai stricat noaptea, iar secrete ... :roll: :roll: :roll:

Nae, te salut cu drag.
Ai 10+ din partea mea pentru simtul tau de umor.
Asta vara am vandut niste roi unui vecin. A venit cu profesorul sau in apicultura si tipu' zice: "Eu stiu unde-i matca fara sa deschid cuibul"
Ii spun "Am citit mai multe teorii despre asta, care e a d-voastra?"
Zice "Ehe, asta ti-o spun data viitoare"

Maria ta Catalin,putem avea privilegiul sa stim si noi secretul??
andrei_calinescu

Mesajde gica.mosu » 30 Dec 2013, 23:11

ANDREI c.......u sa'za blind ca' nu ta'ti dau din "casa" ca....mini :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde popik50 » 30 Dec 2013, 23:24

andrei_calinescu...

Si eu aveam in minte anumite fixuri...ca nu e bine sa ai puiet prin ianuarie din cauza consumului, ca nu e bine sa le stimulezi prin ian - feb, ca nu e bine sa le dai proteina etc...si cand am vazut ce stupi are domnul Daniel la sfarsitul lui martie am ramas afis, si nu era vorba de 2-3 familii, situatia era la majoritatea familiilor. Secretul,a zis el, este stimularea(si proteic)a familiilor atat toamna cat si in a doua parte a lunii ianuarie si toata luna februarie chiar si martie(200-300g).Omul are multa experienta si se vede, deasemenea este si un om modest, cinste lui.
http://www.youtube.com/watch?v=ukafi83tXUU
popik50

Mesajde MIHAI BALS » 30 Dec 2013, 23:43

da!
nota 10!
da...cu ce stimuleaza?
miere,proteina,protofil,apicomplex!
as adauga si startovit.
si ce e cel mai important:ai inceput stimularea,nu te mai opresti pana au cules!
si obligatoriu dupa 30.01 si dupa zbor,care la noi cam intarzie!
MIHAI BALS

Mesajde gica.mosu » 31 Dec 2013, 00:04

RESPECT.....PT cei ce li dau cu lingura :!: Dar,cum ramini cu deranjul f f des al familiei :?:
Eu li dau cu punga di ta'ti...si ...7-04-2013... :P
Fişiere ataşate
Tati047.jpg
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 31 Dec 2013, 00:06

APOI...O rama'n cap si pace si-o nevasta cari "taci"... :lol:
Fişiere ataşate
Tati048(1).jpg
gica.mosu

Mesajde popik50 » 31 Dec 2013, 00:09

Si cu asa familii sa tot culegi la salcam http://www.youtube.com/watch?v=atyr2lapM9k

Ptr MOSU...daca la data aia majoritatea familiilor sunt asa este foarte bine. Sanatate
popik50

Mesajde Florin Dobre » 31 Dec 2013, 00:17

Familia aia gigant e rezultatul suprapopularii din cauza de vant si capat de rand. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde clncatalin » 31 Dec 2013, 00:20

andrei_calinescu scrie:
nae scrie:
clncatalin scrie:Poate o turta de proteina data la timpul potrivit, impreuna cu ceva ingrediente secrete ;)

Nene, mi-ai stricat noaptea, iar secrete ... :roll: :roll: :roll:

Nae, te salut cu drag.
Ai 10+ din partea mea pentru simtul tau de umor.
Asta vara am vandut niste roi unui vecin. A venit cu profesorul sau in apicultura si tipu' zice: "Eu stiu unde-i matca fara sa deschid cuibul"
Ii spun "Am citit mai multe teorii despre asta, care e a d-voastra?"
Zice "Ehe, asta ti-o spun data viitoare"

Maria ta Catalin,putem avea privilegiul sa stim si noi secretul??

Zic si eu asa... ca pescarii au cateva "secrete", tamplarul are si el cateva "secrete". Ma gandeam ca si printre apicultori sunt ceva "secrete".
Ma gandeam ca si turta poate sa difere ca si compozitie de la apicultor la apicultor. Speram de asemenea ca apicultori cu experienta sa ne spune vreun "secret" de acest fel.
Eu sunt incepator, cu zece familii de albine si doar 3 ierni la activ. Sincer, postarea mea nu a vrut sa aduca vreo ofensa nimanui.
Aveti tota stima mea!

PS. Apai, daca va spun aici pe forum, promiteti ca nu mai afla nimeni? ;)
Ultima oară modificat de clncatalin pe 31 Dec 2013, 00:21, modificat 1 dată în total.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde popik50 » 31 Dec 2013, 00:20

Florin Dobre scrie:Familia aia gigant e rezultatul suprapopularii din cauza de vant si capat de rand. :?

Florine uite si rezultatul http://www.youtube.com/watch?v=_v9yEf5XROk
E adevarat ca familia a fost super populata datorita locului din margine ;)
popik50

Mesajde MIHAI BALS » 31 Dec 2013, 00:24

Florin Dobre scrie:Familia aia gigant e rezultatul suprapopularii din cauza de vant si capat de rand. :?

mi-ai luat vorba din gura!
MIHAI BALS

Mesajde Florin Dobre » 31 Dec 2013, 00:28

popik...
Urmaresc filmele lui Daniel Calmus. Toata stima!
Are familii foarte bune. E de invatat de la dansul.

Am avut si eu familii asa...dar abia la f.s. :lol:
Am patit la fel cu suprapopularea unui capat de rand...de asta-mi dau cu parerea. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde MIHAI BALS » 31 Dec 2013, 00:30

sunt de acord ca se pricep,da 25 kg/stup-cantar de control- am avut si io la S1.
am avut si io vant la S1 si un capat suprapopulat.
da...ATAT!
familie gigant?
gogoasa!
altfel,toata stima pt ei,modesti si cu bun simt.
MIHAI BALS

Mesajde gica.mosu » 31 Dec 2013, 00:39

Suprapopulari= vint,sir indian lipsa semnilor de orientare...si nu uitati in final dezavantaj-100cu "sapa" iar 1000 cu"' mapa"...stau in ghem :mrgreen:
gica.mosu

Mesajde 7Rame » 31 Dec 2013, 00:40

Am mai scris undeva, oamenii sunt meseriasi.
In orice caz, la 20=25 aprilie, in conditii normale, o familie poate ocupa linistit 10-12 rame cu albina, plus 6-7 puiet. Asta doar daca: are gena, a avut la 15 august infestatie varroua diminuata anterior, si toate tratamentele dupa efectuate, inclusiv puiet zero+benzi; a avut la 15 august 6 poate mai mult, 7 rame zdravene de puiet, polen pt corp gras si rezerve, daca a avut miere la discretie (miere nu alti draci, daca albina ar fi apreciat mai mult pishwaisseurile le-ar fi inventat pana acum!!), daca nu a avut puiet tarziu, de uzura, cu spatiu blocat de rame pline, daca a avut liniste, stimulare buna de la 15 februarie, vatra buna de polen timpuriu primavara, zboruri la discretie, vreme, spatiu si mana de apicultor cu capul pe umeri.
In 2013 insa, stim ce martie a fost, si ne-am gandi ca nu ar fi fost posibil, insa, la familii iernate pe 7-8 intervale, se prea poate, cu consum, dar se prea poate. Au trecut fara probleme peste cele 2 sapt de frig.
Normal, familie cu regina single, nu bazaconii, raame de puiet.
Ma contraziceti?
Da, daca iernez 4 rame, sau 5, nu am cum sa scot asa ceva, niciodata, chiar daca au avut de toate.
In mod normal, la noi in zona, la salcam 1, pe o familie cu caracter, ar trebui sa am un cat 1/1 asezat peste cuibul de 7-8 rame de puiet. Negru de albina sus, nu ca le-am stropit cu sirop , pentru poze, ci pe ramele goale.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR