Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 29 Dec 2013, 02:12

In data de 27.12.2013 am filmat . Deci am avut si eu zor de curatire daca pot spune fara sa le deranjez prea tare ... duar cu prezenta mea
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 29 Dec 2013, 02:46

Sanatate !!!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde pustu » 29 Dec 2013, 03:55

eu in locul tau le-as fi deschis urdinisurile la maxim
sanatate si numai bine
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde duma » 29 Dec 2013, 04:08

pustu scrie:eu in locul tau le-as fi deschis urdinisurile la maxim
sanatate si numai bine

Dupa ce am plecat de langa ele 50 Km mi-am dat seama de acest lucru , sper ca si maine sa fie o activitae la urdinise si sa le deschid mult mai mult .
Multumesc !
duma

Mesajde proapis13 » 29 Dec 2013, 10:34

sita antivaroa pe tot fundul si tu ai urdinisul doar de 3 cm???....
o sa te pasca kakabesa ci condensul cu urdinisul ala :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 29 Dec 2013, 11:41

proapis13 scrie:sita antivaroa pe tot fundul si tu ai urdinisul doar de 3 cm???....
o sa te pasca kakabesa ci condensul cu urdinisul ala :!:

Salutare !
Cum sa-l fac atunci ? Sa il las larg si duar gratia anti soareci ? s-au sa bag subarul 50 % inauntru ?
duma

Mesajde duma » 01 Ian 2014, 18:21

Salutare ! La Multi Ani si toate cele bune pe 2014 .
Am o intrebare ( intrebari ) la adresa voastra si tare mult mi-asi dori sa imi imparasiti din culturile si experientele voastre .
Am dat comanda la cateva lazi si dilemele sunt cam asa :
1 . urdinusul asi vrea sa fie in asa fel incat sa pot pune si colectoare de polen si pe timp de cules intens sa fie larg sa nu se ingramadeasca , eu m-am gandit sa-l faca pe toata latimea fetei (pentru faza de cules ) si cand vreau sa pun colectorul sa atasez un reductor de urdinis ? ? ?
2. Aici placuta trebuie sa fie detasabila ? Mai ingusta cand pun colectorul ? s-au puate sa fie fixa de 3-5 cm si daca vreau mai lunga cand iau lolectorul sa atasez o plelungire acesteia ? Pentru transport ocazional si toamna folosesc gratii de urdinis cu 2 functii ( antisoareci si transport )
3. Si ultima intrebare este vizavii de podisor , vreau podisor hranitot si mi sa spus ca harnitorl. dreptunghiular ( 3 L ) este cel mai bun si in partea ramasa sa imi faca o " freastra " cu sita care se poate scoate pe timpul ierni in vederea administrarii turtelor daca este cazul si pentru o urmarire a activitatii fara a ridica podisorul ?????
Astept cu interes sfaturile voastre de care mai tot timpul tin cont si ma ghideaza spre a fi mandru de " ale mele "
duma

Mesajde FLORINELU » 01 Ian 2014, 19:37

duma,colectoarele de polen ar fi bine sa le comanzi odata cu lazile,sant unii care fac asa ceva,sau fa colectoare din polisteren extrudat,iesi mai eftin si sant foarte bune,vezi ca am bagat pe topic la mine poze cu ele si cu podisorul cu sita,eu zic ca e foarte bun. hranitoare eu le apreciez cel mai mult pe cele rotunde.
FLORINELU

Mesajde duma » 01 Ian 2014, 20:56

FLORINELU scrie:duma,colectoarele de polen ar fi bine sa le comanzi odata cu lazile,sant unii care fac asa ceva,sau fa colectoare din polisteren extrudat,iesi mai eftin si sant foarte bune,vezi ca am bagat pe topic la mine poze cu ele si cu podisorul cu sita,eu zic ca e foarte bun. hranitoare eu le apreciez cel mai mult pe cele rotunde.

Placile active si gratiile le-am cumparat acum mai imi trebuie unul de model ( preferat sa fie Stas ) si ceva material rebuturi cat sa imi fac 10 -15 colectoare tot fac rost eu . Ce spui de urdinis ?
duma

Mesajde proapis13 » 01 Ian 2014, 21:14

duma scrie:Placile active si gratiile le-am cumparat acum mai imi trebuie unul de model ( preferat sa fie Stas ) si ceva material rebuturi cat sa imi fac 10 -15 colectoare tot fac rost eu . Ce spui de urdinis ?

Ai un topic ce dezbate problema ta la adresa de mai jos,te poti inspira de acolo in realizarea unui colector de polen
viewtopic.php?f=23&t=199#p1726
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 01 Ian 2014, 21:44

proapis13 scrie:
duma scrie:Placile active si gratiile le-am cumparat acum mai imi trebuie unul de model ( preferat sa fie Stas ) si ceva material rebuturi cat sa imi fac 10 -15 colectoare tot fac rost eu . Ce spui de urdinis ?

Ai un topic ce dezbate problema ta la adresa de mai jos,te poti inspira de acolo in realizarea unui colector de polen
viewtopic.php?f=23&t=199#p1726

Salutare !
imi place modelul ce il folosesti si cred ca da un randament foarte bun + ca , cred ca nu se inghesuie asa tare ca si la colectoarele de urdinis , dar cred ca nu ma voi descurca sa le fac singur ! :(
duma

Mesajde duma » 17 Ian 2014, 12:12

Nu stau chiar degeaba . Din ciclu '' NU ARUNCAM NIMIC " Daca tot am luat 100 de rame 1/1 si doar deasupra au fost bune sa nu le arunc m-am pus sa fac diafragme din ele , si iacata ce a iesit .
Fişiere ataşate
rsz_img-20140115-02189.jpg
duma

Mesajde duma » 17 Ian 2014, 12:14

Recunosc ca eu doar am dat indicatii cum sa fie si am supravegheat bunul mers :lol: si socrul cu , colegul lui au muncit .
Fişiere ataşate
rsz_img-20140115-02190.jpg
duma

Mesajde proapis13 » 17 Ian 2014, 12:29

duma scrie:Nu stau chiar degeaba . Din ciclu '' NU ARUNCAM NIMIC " Daca tot am luat 100 de rame 1/1 si doar deasupra au fost bune sa nu le arunc m-am pus sa fac diafragme din ele , si iacata ce a iesit .

Cum adica doar deasupra au fost bune????
proapis13

Mesajde duma » 17 Ian 2014, 12:42

proapis13 scrie:
duma scrie:Nu stau chiar degeaba . Din ciclu '' NU ARUNCAM NIMIC " Daca tot am luat 100 de rame 1/1 si doar deasupra au fost bune sa nu le arunc m-am pus sa fac diafragme din ele , si iacata ce a iesit .

Cum adica doar deasupra au fost bune????

Primele 2 randuri fata si spate , mijocul cele mai multe ...... ba crapate spetezele laterale , ba facute prea mare cantul unde intra speteaza superioara si inferioara si uita tot asa ..... si uita ca din gresala in gresala am gasit zic eu acel model care dupa 3 rame am fost nevoit sa folosesc ciocanul , atat de fixe sunt facute . Recunosc ca la lazile comandate am incercat sa negociez pretul pentru ca nu am vrut sa mi le vopseasca producatorul si am tinut mortis sa fac eu etapa asta sa palpez finisajul si ....... am obtinut in loc de discaunt rame de cuib la toate cele 10 lazi .
duma

Mesajde duma » 19 Ian 2014, 20:20

Această turtă, care este ușor de preparat și administrat, este un produs cu mare eficiență, fiind consumat cu plăcere de către albine, ea fiind ideală pentru hrănirile de stimulare sau de salvare a familiilor rămase fără provizii în timpul iernii sau primăverii.

Se va folosi la prepararea sa un zahăr pudră de calitate, iar mierea provenită de la familii sănătoase, să nu fie cristalizată.

Preparare: Se amestecă la rece 4 părți de zahăr pudră cu o parte miere (puțin încălzită în prealabil). Se frământă energic, trebuind să rezulte o pastă de consistența aluatului. Dacă pasta este prea tare, se adaugă miere, iar dacă este prea moale se mai pune zahăr pudră. Pentru o mai buna invertire a zahărului este recomandat să se adauge și 1-2 g sare de lămâie la 1 kg de pastă.

Administrare: Pasta se administrează sub formă de turte a 0,25 - 1 kg, puse pe folii de plastic găurit, tifon, farfurii de plastic de unică folosință, etc., deasupra ramelor, unde albinele au acces direct. Se poate folosi în tot timpul anului, în toate cazurile, mai puțin la hrănirea de completare.

În această pastă se pot îngloba: polen, înlocuitori de polen, ceaiuri medicinale, Protofil, medicamente, s.a.m.d.
Am gasit aceasta retea ..... ce spuneti ..... merita incecat si m-ai incolo sa o folosesc ( 15-18 .02.2014 ) ?
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?