IGNITE scrie:va salut!... aș vrea să fac o turtă din miere de F.S., zahăr, puțin protofil și o parte din turta apiluk p. zahăr aș vrea să pun cât mai puțin. cam aceeași idee este și cu partea de turtă apiluk p, în plus, aceasta mai are puțină proteină. nu am făcut niciodată turte, este prima iarnă cu albine. are ceva dacă mierea este mai mult zaharisită, cristalizată?
voi ce părere aveți?
Daniel_new scrie:Multumesc Samuel!
Sa le fie suficienta 1/2 dintr-un kg pentru fiecare familie sau sa dau o punga dintr-aia la fiecare? Spun asta nu din zgarcenie ci pentru ca au miere si pastura in rame. Mierea ramasa nedescapacita pe rame nu va bloca spatiul pentru ouatul matcii in rame? Ce se intampla cu mierea ramasa de peste iarna cand incepe noul cules?
alt stupar scrie:Mai copii...
mai uitati-va si voi prin calendare, ca inca nu-i nici jumatatea lunii februarie...
paul scrie: parerea mea, la schimbarile climaterice care deja au loc, eu zic ca trebuie sa ne adaptam la mercurul din termometre si nu la data din calendar ! Spre ex, daca prin absurd eu as avea temperaturile de la voi si aport sustinut de polen (nu neaparat cantitativ ci ... de durata) eu as incepe prima data cu descapacirea pe portiuni mici a ramelor cu miere capacita si apoi as da 300-500 ml. de sirop la 3 zile, indiferent ca-i abia ... ziua indragostitilor !![]()
Semneaza ... paul indragostitu' ( de albine) !
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori