hopa... Bunka, Paul... ce "cantam" noi asta-toamna ???
paul scrie:Eu nu am accesat nici o masura europeana dar totusi ma tin ca funia de spanzurat de numar ! De ce ??? Pentru ca vreau sa ating un anumit target pe care singur mi l-am impus intr-un anume interval de timp.
Eu zic si ma incapatanez la maximum cand afirm ca se poate trece iarna cu 4 rame cu albina (3 intervale) !!! Si de aici ... concluzii
Da, concluzii
Ca doar Miorita si Mesterul Manoli ne sunt dragi, ne reprezinta intrutotul. Si vai-vai.... mandru vara construia si-apoi iarna darama
Mai Paule, incapataneaza-te tu mai degrab` pe altceva... nu-ti suna mai bine ca si target sa treci cu stupina prin iarna an fanfare si sa te gaseasca primavara cu familii bibelou ?
Eu... in ignoranta mea, asta cred ca ar fi o realizare de luat in seama, nu un numar oarecare de lazi cu ceva albina scoase in primavara. Parerea mea...desigur !
Si inca ceva... de prin 2007, de cand imi fac veacu` pe forumul asta, toamna de toamna am tot scris... bai ! directia cu stupi multi da` vai de ei
este pe o traiectorie spre nicaierea... dar mereu si mereu prin fe-mar` apar la sigur puhoi de colegi vaitandu-se de cat de grea e iarna si ce greu este incercata apicultura.... apicultura lor, desigur... sau mai bine-zis acel "mod" de a face apicultura... Unul zicea ca i-ar culca in pat cu el, numa doar-doar ii salveaza ( il cunosti ?

) altu-i coboara-n beci... si cand trage linie si realizeaza ca degeaba, in loc sa-si bage mintile-n cap si sa faca toamna ce-i de facut...el nuuuu, jura ca-n urmatoarea iarna ii va baga sub perina iar celalalt va pune si-o mocheta noua-n beci, sa nu stea cu curu pe ciment... ca aici-i secretul reusitei !!!
Ma rog, asistam la nasterea unui nou termen "
apicultura hibernala" tineti minte expresia aceasta, ca va face cariera
Pe la doua`jde ani, ciondranindu-ma cu taica-miu ca nu vroiam sa merg la coasa si incercand sa fac pe desteptu` in fazta lu al`batran ( cum bine stie sa faca orice putzoi la vremea lui ) cand ma intreba cum cred io ca am sa traiesc in viata asta daca capul-mi sta numai la "fluturi" i-am raspuns ca oricum pana la patru`jde ani o sa am elicopterul meu... si ca, in mod sigur, o sa zbor cu el peste averea lui... livezile de fan.
Astazi... trecut fiind de partuzeci de ani, tinta pe care mi-am impus-o atunci pentru acest interval de timp a ramas o...tinta si daca, cu tot dinadinsul, as vrea sa zbor peste acele pamanturi cu scula mea, nu mi-ar ramane decat sa-mi fac una din carton, cu care sa-mi rup gatul din prima incercare. De dragul ideii ca macar am incercat. (punct)