Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde duma » 05 Ian 2014, 14:47

liviutzbogos scrie:La multim ani tuturor...mai cu intarziere ca abea azi am dat de net. Ieri seara am venit din frumosul nost' Ardeal. Am fost pe la viitorii socrii, pe la cabanuta la munte, am mancat, am baut, am jucat si ne-am intors inapoi in Banat...nu de alta dar incep oile fatatul acusi :lol: Mi-e sa nu inceapa si matca fatatul :? Astept sa treaca si sarbatorile astea si merg sa salt un pic capacele (daca nu o fi prea rece) sa vad cum stam. Pana una-alta, va doresc un An Nou fericit, mai bun, mai bogat, cu tot ce vreti voi.

LA Multi Ani Liviule , sa ne traesti si sa ne impartasesti in continuare di stupina si cultura ta una alta !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde ignatov andrei » 05 Ian 2014, 16:07

liviutzbogos scrie: ca abea azi am dat de net.

La multi ani, mai "contarane"! Da ce-ai patit, ai pierdut "netul" printre cuie??????????
ignatov andrei

Mesajde liviutzbogos » 05 Ian 2014, 17:02

ignatov andrei scrie:
La multi ani, mai "contarane"! Da ce-ai patit, ai pierdut "netul" printre cuie??????????

Nu bădie, dar socrii nu au net si nici net caffe nu este in sat :lol: Am avut net la cabana unde am facut revelionul, dar...cine a avut vreme de asa ceva? :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 05 Ian 2014, 17:03

duma scrie:LA Multi Ani Liviule , sa ne traesti si sa ne impartasesti in continuare di stupina si cultura ta una alta !

Da sigur ca da, ca atata e de mare...si stupina si cultura :lol: De impartasit va impartasesc cand o-i fi popa :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 05 Ian 2014, 20:09

Liviule,mai puteai sta pe acolo ca sarbatori mai sant,palinca sper ca nu ati terminat-o ca au fost prune multe anul acesta,oile mai asteapta cu fatatul,matca.......mai vezi tu,iar capacele alea zic eu sa le lasi in pace. daca te mananca degetele ia hirletu si lopata si sapa in gradina,apoi fa curatenie la oi.
am uitat sa-ti spun LA MULTI ANI.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 05 Ian 2014, 20:57

FLORINELU scrie:Liviule,mai puteai sta pe acolo ca sarbatori mai sant,palinca sper ca nu ati terminat-o ca au fost prune multe anul acesta,oile mai asteapta cu fatatul,matca.......mai vezi tu,iar capacele alea zic eu sa le lasi in pace. daca te mananca degetele ia hirletu si lopata si sapa in gradina,apoi fa curatenie la oi.

An Nou fericit, nea Florine...
Pai si condensul cine il vede si cine ia masuri? :lol:
Glumeam. Ma manca rau, ce sa fac... Da acu' ca mi-ai spus, stau la un loc. Si de plictiseala, plec in vizita la cei cu palinca buna...numa' bai ca aci in sat nu pe' stiu aistea a faci palinca ase ca la Cizer...o' ca in Mal, deci... sorcova o mai si-amu' :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 05 Ian 2014, 22:27

liviutzbogos scrie:
FLORINELU scrie:Liviule,mai puteai sta pe acolo ca sarbatori mai sant,palinca sper ca nu ati terminat-o ca au fost prune multe anul acesta,oile mai asteapta cu fatatul,matca.......mai vezi tu,iar capacele alea zic eu sa le lasi in pace. daca te mananca degetele ia hirletu si lopata si sapa in gradina,apoi fa curatenie la oi.

An Nou fericit, nea Florine...
Pai si condensul cine il vede si cine ia masuri? :lol:
Glumeam. Ma manca rau, ce sa fac... Da acu' ca mi-ai spus, stau la un loc. Si de plictiseala, plec in vizita la cei cu palinca buna...numa' bai ca aci in sat nu pe' stiu aistea a faci palinca ase ca la Cizer...o' ca in Mal, deci... sorcova o mai si-amu' :lol:

Satai linistit Liviule .... Nu te las la greu ....vino la mine ca eu sunt cu hernia de disc lombara in plina criza si doctorii spun ca nu am voie alcool , asa ca te astept cu una de loza 63 grade si o pruna de 56 ...daca iti plac lucrurile tari am si de 70 :lol: :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 05 Ian 2014, 23:06

liviutzbogos scrie:
duma scrie:LA Multi Ani Liviule , sa ne traesti si sa ne impartasesti in continuare di stupina si cultura ta una alta !

Da sigur ca da, ca atata e de mare...si stupina si cultura :lol: De impartasit va impartasesc cand o-i fi popa :lol:

Liviule nu trebuie sa ai 100 de stupi sa sti multe despre albine ! :lol: precum sunt multi care au ....si au duar din interes ! Tocmai am fost anuntat ca " unul " a scos rame in zilele astea sa stoarca sa faca bani de tigari si sa achite datorii ! Am ramas stupefiat de cele aflate si sa puna capac "el" personal mi-a povestit ca toamna asta din 66 de stupii 7 iau fost devastati de viespi , tragic dar adevarat .
duma

Mesajde liviutzbogos » 17 Ian 2014, 13:47

Incep cu un omagiu adus colegului nostru Kamy...cunoscandu-l personal sau nu, toti regretam ca el, astazi nu mai e printre noi. Tara a mai pierdut un apicultor bun, plaiurile au mai pierdut un pavilion, niste familii si un stupar care le strabatea dintr-un capat in altul. Dumnezeu sa il odihneasca in pace! :cry:

Astazi am facut si eu niste turte...tare as vrea sa nu fie nevoie de ele dar, la ultimul control fulger, o familie (cea mai mare) mi s-a parut ca are un bazait prea accentuat, mai lung, si erau sus. Posibil si din cauza caldurii sa fi fost asa de sus (dar afara erau doar 1, 2 grade) sau posibil acel bazait lung si agitatia lor mai accentuata fata de celelalte doua sa indice lipsa matcii. Nu stiu, azi merg sa mai arunc un ochi. Am auzit de testul cu betisorul, pe care vreau sa il incerc...cu un bat mai lung, intep fagurii sa vad daca mai este miere (fara a-i scoate afara). Va spun mai deseara care e situatia. Numai bine.
DSCN0767 (Large).JPG
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 17 Ian 2014, 13:54

liviutzbogos scrie:Incep cu un omagiu adus colegului nostru Kamy...cunoscandu-l personal sau nu, toti regretam ca el, astazi nu mai e printre noi. Tara a mai pierdut un apicultor bun, plaiurile au mai pierdut un pavilion, niste familii si un stupar care le strabatea dintr-un capat in altul. Dumnezeu sa il odihneasca in pace! :cry:

Astazi am facut si eu niste turte...tare as vrea sa nu fie nevoie de ele dar, la ultimul control fulger, o familie (cea mai mare) mi s-a parut ca are un bazait prea accentuat, mai lung, si erau sus. Posibil si din cauza caldurii sa fi fost asa de sus (dar afara erau doar 1, 2 grade) sau posibil acel bazait lung si agitatia lor mai accentuata fata de celelalte doua sa indice lipsa matcii. Nu stiu, azi merg sa mai arunc un ochi. Am auzit de testul cu betisorul, pe care vreau sa il incerc...cu un bat mai lung, intep fagurii sa vad daca mai este miere (fara a-i scoate afara). Va spun mai deseara care e situatia. Numai bine.
DSCN0767 (Large).JPG

Liviule ..... sa imi dai si mie reteta si modul de preparare . Astazi nu te apropiia .... maine sunt 15 grade mai cald ca si astazi !! sa filmezi chestia cu batul ;)
duma

Mesajde liviutzbogos » 17 Ian 2014, 15:24

Am pus turtele. Nu am mai apucat sa pozez nimic pt ca sufla vantul.
Reteta...nu e nici o reteta, eu am pus jumate miere (de fs) si jumate zahar pudra. Framantat, pus in pungi cate aprox. 800 - 900 g si intins cu...ala de intinzi cu el :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 31 Ian 2014, 22:05

Va salut dragilor...
Acu' vre-o trei zile, cand am dat zapada de la urdinise, m-am uitat putin, da' numai putin, sub capace si...turta nu era luata, ghemul era sub turta. Deci nu aveau nevoie de ea, inca. Dar poate mai bine asa, acuma stiu sigur ca pana in martie nu am ce sa mai umblu la ele. Ceva ma ingrijoreaza totusi...una din familii, cea unificata in toamna, cand ciocanesc putin in lada, creste bazaitul dar nu revine la normal, ca celelalte, ci devine tot mai agitata. M-am uitat sub sita, le vad cum se agita intre rame, cad pe sita...ceva nu e in regula. Sa fie semnul lipsei matcii? Dar nu au acel plans caracteristic despre care am tot citit, ci un bazait agitat, iritat, crescand...Asa a fost si in perioada de caldura din decembrie. Si cand i-am pus turta, ieseau albinele ca migurile si ma atacau, zici ca erau kamikaze. Sa fac intr-o zi o filmare scurta sa vedeti despre ce e vorba?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 31 Ian 2014, 22:08

Pai plansul acela e un bazait de care zici tu. Sunt sanse mari sa fie fara matca.
stefanmadalin

Mesajde liviutzbogos » 31 Ian 2014, 22:11

stefanmadalin scrie:Pai plansul acela e un bazait de care zici tu. Sunt sanse mari sa fie fara matca.

Eu ma gandeam la acel "plans" ca la un bazait lung si...nu stiu cum sa-i zic, nu la un bazait agitat, de parca ar vrea sa sparga lada :P Si eu ma gandesc la lipsa matcii. Oricum nu am cu ce sa le ajut acum, incercam la primavara sa facem ceva sa iasa bine :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Florin Dobre » 31 Ian 2014, 22:14

Sigur au papa cat trebuie?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde liviutzbogos » 31 Ian 2014, 23:32

Florin Dobre scrie:Sigur au papa cat trebuie?

Au turta in cap, nea Florin. M-am uitat la ele - ca m-a mancat un pic in dos - si turta nu era inceputa si am pus-o inainte de a veni zapezile. Agresivitatea asta e inca din toamna, de cand am unificat, dar nu i-am dat importanta...si parca nu era chiar asa. Cand am pus turta, am ridicat folia si ele buluc pe mine, noroc ca mi-am luat masca (era si cald afara). Acuma, la fel, ciocanesc un pic si numa le aud cum incep un zumzet dinala de razboi, pica pe sita, se ridica, zboara, pana nu era zapada, ieseau furioase la urdinis. Daca da Domnul si mai au matca, cu prima ocazie de botci o si schimb. Poate ajung maine la ele si fac un clip micut, sa avem o dovada mai clara :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?