- iasca
- coji de nuca
- carton
Daca primele doua sunt Ok pentru mine si pentru albine ,mai prind cite un carton care imi face un fum numa bun pentru "aurolaci"
berlogea scrie:Fratilor nu va suparati pe mine dar stupul nui afumatoare si albina nui slanina, cum ar fi sa va deie cineva cu fum in nas o data pe saptamina sau la doua zile incercatisa va afumati minile si osa vedeti daca va mai intapa vreuna nu va grabiti cind lucrati in stup.cel mai mult rau le face apicultorul care crede ca se inbogateste cu 2 stup vise
liviutzbogos scrie:Vara mergi fara fum, dar acum, in octombrie-noiembrie, cad is calare pe tine de cum deschizi capacul...?Poti sa-ti afumi si maini si ce vrei...
Florin Dobre scrie:liviutzbogos scrie:Vara mergi fara fum, dar acum, in octombrie-noiembrie, cad is calare pe tine de cum deschizi capacul...?Poti sa-ti afumi si maini si ce vrei...
Poate am eu albine blande dar rar am folosit fum in aceste 2 luni. Agresivitatea poate avea niste cauze...deranj inutil si la ore nepotrivite, strivirea albinelor, lipsa hranei, frica apicultorului, etc.
cristi_vidican scrie:Brichete din paie pentru fum.
Cine a încercat odată așa ceva nu mai folosește altceva decât dacă nu mai are rezerve ...Prietenii știu de ce...
![]()
Avantaje:
- autonomie foarte bună. Un afumător umplut ține aproape toată ziua.
- Fum care nu irită albina.
- Fum rece
- Nu lasă mult gudron
- ieftine (dacă le găsiți)
Eu NU am de vânzare!

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 8 vizitatori