Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde cosmin iepure » 25 Ian 2014, 12:37

Aceasta este masina.Incarcata cu 64 stupi si cu rulota care are siea cca.700 kg.trage de rupe urca Dealul negru intre Rm.Valcea si Pitesti cu a III-a in curbe ii dau a II-a.Cu remorca incarcata cu 30 stupi care ar cantarii cam 2.t. cred ca nu as avea mari probleme.
Rog cine are cunostiinte despre acest tip de masina si care a probat-o cu o asemenea incarcatura sa posteze.Repet masina are voie in talon ,sa remorcheze 3t.In concluzie cred ca cei de la Mercedes nu sunt prosti.
Am semne de intrebare ca daca ar trebui sa plec din panta cu aceasta incarcatura as putea.Cred ca pentru treapta I trebuia un cuplu mai mare in rest nu este probleama.
Fişiere ataşate
DSCN3799.JPG
Ultima oară modificat de cosmin iepure pe 25 Ian 2014, 12:42, modificat 1 dată în total.
cosmin iepure

Mesajde Bambucha » 25 Ian 2014, 12:40

Ce cuplu maxim are fordul? te bagi cu ea si prin padure? nu fuge in panta de spate?
Eu intre 313 si 316 as miza pe ultimul deoarece are la dispozitie cu 50% mai multi CP. Diferenta de 2 l la consum intre ele.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cosmin iepure » 25 Ian 2014, 12:44

Bambucha scrie:Ce cuplu maxim are fordul? te bagi cu ea si prin padure? nu fuge in panta de spate?
Eu intre 313 si 316 as miza pe ultimul deoarece are la dispozitie cu 50% mai multi CP. Diferenta de 2 l la consum intre ele.

Ce treaba are Fordul cu Mercedesul.Si apropo Mercedesul din imagine este 413 si nu 313..
cosmin iepure

Mesajde Bambucha » 25 Ian 2014, 12:52

Era o intrebare adresata catre Catalin, intre timp a venit o noua postare.. nu ma refeream la auto din imagine. Dar daca tot veni vorba de el as intreba daca e pe foi de arc daca vad bine (cate) sau pe perne de aer?
Intamplator am vazut cum se comporta un 413 tractiune spate cu 2 metri cubi de balast pe o panta umeda de 3-4%, m-as indrepta catre o tractiune de 4x4 mai degraba cu o bena scurta.
Ultima oară modificat de Bambucha pe 25 Ian 2014, 12:57, modificat 1 dată în total.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde CATALIN » 25 Ian 2014, 12:57

Bambucha scrie:Ce cuplu maxim are fordul? te bagi cu ea si prin padure? nu fuge in panta de spate?

daca ma bag in padure?? pai am la activ cel putin 60 de camionete de lemne aduse de pe toate coclaurile padurii incarcata nu mai fuge nicaieri cu viteza 1 rup pun aproximativ 3,5 metri pai 40 de stupi sunt fleac
anul trecut am vrut sa plec la maru valcea cu 40 stupi incarcati si un pavilion pe sasiu de teveu care avea vreo 35 stupi insa nu sa potrivit sistemul de remorcare eu insa probleme nu imi faceam
pun o vola de nisip sau balastru cantarita cam 5 tone cu viteza 1 urc panta de aproape 50-60grade
asta poate fordu cu motor de 2400 fara turbo
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde cosmin iepure » 25 Ian 2014, 13:27

Bambucha scrie:Era o intrebare adresata catre Catalin, intre timp a venit o noua postare.. nu ma refeream la auto din imagine. Dar daca tot veni vorba de el as intreba daca e pe foi de arc daca vad bine (cate) sau pe perne de aer?
Intamplator am vazut cum se comporta un 413 tractiune spate cu 2 metri cubi de balast pe o panta umeda de 3-4%, m-as indrepta catre o tractiune de 4x4 mai degraba cu o bena scurta.

Trei foi de arc.
cosmin iepure

Mesajde CATALIN » 25 Ian 2014, 13:58

masina mea are 3 foi de arc ma gandeam in primavara sa ii fac o modificare sa pun si niste perini de aer pe care sa le umflu doar cand am nevoie insa la forduri sasiu nu e asa de bun
parerea mea e ca cea mai tare masina de 3,5 tone ca si motorizare sasiu rezistenta,visul meu...iveco
CATALIN

Mesajde mircea_tm » 25 Ian 2014, 14:20

eu detin un iveco daily, 2800cmc, an fabricatie 1999, 120 cp....am condus multe camionete, verisorul meu ii mecanic auto...sprinterul ii foarte bun pe sosea,autostrada...dar ceea ce facem noi, ce practicam noi, meseria de apicultor pentru unii dintre noi, sunt printre cele mai bune acestea care sunt pt tractiune, nu sute de cai....alea sunt pentru viteza,NU GREUTATE, nu multa elecronica pe ele....90% din drumuri le facem pe camp, drum forestier, nu prin centrul orasului, mall, SPA....de ce crezi ca un spinter de 2800 are doar 130 sau 140 de cai si nu 200?...asa ca am ajuns la concluzia ca un iveco, cu motor de 2800 cmc...ii potrivit PENTRU APICULTURA...aaaa, daca faci extern, aduci bla,bla...da, ii bun si sprinteru!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde CATALIN » 25 Ian 2014, 14:22

asta e tatii....tanc asta imi doresc si eu sunt convins ca e super
2800 bena de 4m20 tanc bravo s-o stapanesti sanatos
un model ca asta te ingroapa si nu se strica
CATALIN

Mesajde mircea_tm » 25 Ian 2014, 14:30

multumesc frumos! pe aici unde locuiesc eu, peste 99% dintre cei care aduc lemne din padure detin IVECO DAILY...si i-am intrebat de sprinter? au zis sunt bune pentru asflat...si atat!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde talex » 25 Ian 2014, 14:39

Eu mi-am luat un Vw caddy utilitara din 2006. si sunt foarte multumit. imi incap centrifuga, bancul de descapacit si alte unelte. mai duc stup goi, nuclee sau caturi. un consum mic de 6 litri. iar pentru transportul stupilor inchiriez o masina mai mare si ma costa doua drumuri pana in 1000 de ron.
talex

Mesajde Bambucha » 25 Ian 2014, 15:19

In general toti recomanda an de fabricatie inainte de 2006 deoarece au mai putina electronica. Daca e luata pana in 200.000 de km de afara s-ar putea sa ne bucuram de ele cat mai mult.
Am un prieten cu o duba Iveco daily lung si nu prea m-a convins pe teren accidentat cand era incarcata, raman la convingerea 4x4 este sfant pentru teren, iar la utilitare 4x4 cu bena Vw si MB cam detin pozitiile fruntase.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde CATALIN » 25 Ian 2014, 15:51

talex scrie:Eu mi-am luat un Vw caddy utilitara din 2006. si sunt foarte multumit. imi incap centrifuga, bancul de descapacit si alte unelte. mai duc stup goi, nuclee sau caturi. un consum mic de 6 litri. iar pentru transportul stupilor inchiriez o masina mai mare si ma costa doua drumuri pana in 1000 de ron.

fordu meu ia 8 si incap mult mai multe ...insa fiecare e cu , calculele lui
CATALIN

Mesajde CATALIN » 25 Ian 2014, 15:56

Bambucha scrie:In general toti recomanda an de fabricatie inainte de 2006 deoarece au mai putina electronica. Daca e luata pana in 200.000 de km de afara s-ar putea sa ne bucuram de ele cat mai mult.
Am un prieten cu o duba Iveco daily lung si nu prea m-a convins pe teren accidentat cand era incarcata, raman la convingerea 4x4 este sfant pentru teren, iar la utilitare 4x4 cu bena Vw si MB cam detin pozitiile fruntase.

ai zis dubita iveco...eu vb de camioneta si crede-ma ca nici un alt model pana la 2014 nu face ce face ivecou pana in 2000 cu motor de 2800 ma ref si la creutatea lor autorizata 3,5

gip mi-as lua doar pt dizain insa sa-l muncesti e.....slabut
fiecare masina e facuta cu un scop din fabricatie un 44 e capabil sa se descurce pe el insusi insa la remorcat ii scade viata la jumate
e parerea fiecaruia eu insa stiu ce vb
CATALIN

Mesajde nicu has » 25 Ian 2014, 17:04

eu am un vito din 97 cu motor de 2,3d incap ceva scule in el plus ladite de roi deocamdata merge pun si o remorca dupa el de 750kg imi fac treaba cu el
nicu has

Mesajde nick-zerga » 25 Ian 2014, 20:11

Revenind la titlul topicului,masina potrivita,in opinia mea ,este cea care in primul rand iti ofera mobilitate,in functie de ce tip de pastoral practicam,unde este amplasata vatra permanenta fata de culesul cel mai indepartat si nu in ultimul rand de nr. de familii pe care le dorim ...,putem, ...sau avem...Initial,eram adeptul camionului cu pavilion etc,apoi mi-am facut calculele tinand cont de faptul ca,drumul cel mai lung este undeva intre 200km maximum 250km ,avand vatra permanenta aproape de culesurile de salcam 2 si 3 am optat pt o utilitara de 3,5t!
Gagiul din imagine ,gestioneaza o stupina cu aproximativ 400 de familii de productie cu un iveco din 96,daca nu ma insel ,era 35 c8,incarcatul dura maximum 1/2h,64 bucati... beam, cafeaua relaxati ,cand ajungeam la primul bar:))!!!
Fişiere ataşate
imagine (25).jpg
nick-zerga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE