Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde paul » 27 Ian 2014, 19:46

Spunea Valter ca a vazut la o manastire intr-o iarna niste stupi astupati aproape complet cu zapada !
In primavara a fost curios sa vada daca mai traiau respectivele familii . Nu numai ca traiau dar erau superdezvoltate ! :shock:
LE ... eu am spus ! Nu-s adeptul pantalonilor gauriti in fund ! Si daca ma gandesc bine, nici a slitului ... descheiat , cand nu se impune ! 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde State » 27 Ian 2014, 19:48

Mircea_63 scrie:Lasa bre ca au zis la televizor ca au plecat incolo niste reporteri sa dea o mana de ajutor. Vede-i-as cu lopata in mana. :(

Da da, la fel ca pe pompierii aia care desfundau canalele iar "sinistratii" scuipau seminte langa ei. :oops:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde nae » 27 Ian 2014, 20:01

Am funduri fixe si pline , am ''practicat'' o gaura de 10 cm (atat am avut freza).
D-lor, FAV folosit urechistic e la fel de nociv ca cel fix .
1-plinul nu ''respira'' si ai condens= vorbind simplist(poti deschide urdinisul )
2-FAV fara un spatiu pe vertical corect + fam in stare consuma pana se caca pe el .
Inainte sa inchidem podul (stau la et 4) era un curent pe casa scarilor de belea ;) , acum ca l-am inchis e bine si cald - fara calorifer pe hol- bine si cald la et4 , la parter e tot frig :lol: .
FAV cand iernezi pe un corp nu-i bun .
nae

Mesajde gica.mosu » 27 Ian 2014, 21:47

Florin Dobre scrie:
nae scrie:Acum am ''fundul'' gaurit (10cm), urdinisul deschis ,capacul izolat , zapada la niv capacului = N-AM turturi , nu am dat zapada jos , n-am facut partie, nu mai'' stau'' pitigoii pe scandura . :D

Inca un avantaj al sitei in "fund". Anul asta ii gauresc pe toti.

Nepoti,Sucaaa, nu ti mai obosa' dragu mosului ati trimit io ciocanitorilii meli-gratis :P Ai grijja' curata zapada ca' vin amuuu :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 27 Ian 2014, 21:51

gica.mosu scrie:Nepoti,Sucaaa, nu ti mai obosa' dragu mosului ati trimit io ciocanitiriliiii-gratis :P Ai grijja' curata zapada ca' vin amuuu :lol:

Mosuli, am o ciocanitoari in nuc...dac-o prind la stupi, ramani fara cioc. :D
Zapada-i gata; trimite gauritoriliiii. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde akmm » 27 Ian 2014, 22:43

Am stupi ingropati complet in zapada.
Ii cred si pe cei din manastire si pe altii care matura toata ziua.
Am 4 randuri de stupi.Las unul ingropat, de proba.Cam 25 familii.Cam toti au FAV 100%, dar sibarul inchis.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde gica.mosu » 27 Ian 2014, 22:49

akmm scrie:Am stupi ingropati complet in zapada.
Am 4 randuri de stupi.Las unul ingropat, de proba.Cam 25 familii.Cam toti au FAV 100%, dar sibarul inchis.

RESECT...Nu vreau sa va sperii s-au sa stati ingrijorat....dar tb actionat cit mai urgent(o pareri)... :idea: .
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Aurel1959 » 27 Ian 2014, 23:10

paul scrie:Ai mei sunt sub zapada de 4 zile !
Nu m-am dus sa le matur zapada ca ninge mai ceva ca atunci cand eram sub cod ! :shock:
LE ... am funduri pline la stupi !
LE 2 ... cred ca vreo 2 saptamani nu se intampla nimic nefericit !

E o mare diferenta intre a fi acoperiti cu zapada pe capac o perioada lunga si a fi ingropati complet in zapada o perioada lunga.Prima varianta, personal nici nu o bag in seama.A doua insa....e cu cantec. Daca zapada este afanata , nu este nici o problema.Numai ca zapada cu cat sta mai mult cu atat se taseaza si se intareste.O perioada de doua sptamani+ 4 zile cum ai spus,eu zic, ca ar fi o problema.In iarna lui 2012 am avut toti stupii in camp ingropati in zapada si abia dupa trei zile a stat viscolul La prima operatiune de deszapezire pot sa spune ca m-am descurcat mai usor in sensul ca zapada era afanata.A venit din nou viscolul si iarasi mi ia ingropat.Fiind distanta mare si drumul greu nu am mai putut actiona prea repede.La cateva zile cand m-am dus, a trebuit sa dezbat pur si simplu zapada si am avut o munca mult mai grea si riscanta pentru ca in momentul dezbarnarii zapezii, oricata atentie aveam, produceam vibratii si zgomot. Deci daca nu sant ingropati in zapada nu e pericol 3-4 zile rezista si cu zapada pe scadura de zbor cu conditia sa nu se faca bloc de gheata(fund fix) Daca dupa ninsoare vin cateva zile cu soare si nu sant complet ingropati, intre peretele stupului si stratul de zapada se formeaza un mic spatiu si nu e problema.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde akmm » 27 Ian 2014, 23:10

Am intrat sa citesc mai pe indelete si am vazut ca se mai discuta subiectul.
viewtopic.php?f=4&t=3293&start=1104
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Aurel1959 » 27 Ian 2014, 23:22

akmm scrie:Nu am recitit, da' pun o intrebare; cam cata vreme ati avut stupii ingropati complet in zapada si inca i-ati gasit in viata?

Daca este ger si zapada se mentine afanata,2-3 zile rezista.Daca insa sant complet acoperiti si vremea este molosaga, zapada se taseaza ziua si ingheata noaptea.La stupii cu fund fix si pereti fara fisuri aerisirea se face mai greu si sant riscuri.
Aurel1959

Mesajde alt stupar » 27 Ian 2014, 23:26

colegi, buna-i sita aia la fund iarna...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 27 Ian 2014, 23:28

alt stupar scrie:colegi, buna-i sita aia la fund iarna...

si vara la transport :(
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Aurel1959 » 27 Ian 2014, 23:37

Depinde din ce este sibarul si cum etanseaza.Daca este de tabla, oricum nu etanseaza perfect.Numai ca in urma condensului, la ger orificiile se pot inchide cu gheata.Deasemeni si la sibarul din lemn sau placaj se poate umfla sau astupa cu ghiata.Totul depinde de temperatura.Si cum temperatura no putem controla...Eu unul nu as face experimente pe 25 de familii.
Aurel1959

Mesajde gica.mosu » 28 Ian 2014, 10:28

Aurel1959 scrie:

Depinde din ce este sibarul si cum etanseaza.Daca este de tabla, oricum nu etanseaza perfect.Numai ca in urma condensului, la ger orificiile se pot inchide cu gheata.Deasemeni si la sibarul din lemn sau placaj se poate umfla sau astupa cu ghiata.Totul depinde de temperatura.Si cum temperatura no putem controla...Eu unul nu as face experimente pe 25 de familii.

Aureli bini ai punctat...Eu cred(o pareri) ca un stup acoperit complet in functie di concentatia di co2 rezista3-4 zili apoi :mrgreen: Dar mai bini lasam experimentili sa' curatam stuip,macar partea din fata ...amu depindi sa' pi ci fel di suporti sunt asazati,fund plin s-au AV...SPOR la curatat zapada :roll:
gica.mosu

Mesajde nectarel » 28 Ian 2014, 10:31

Eu in fiecare iarna ma bucur cand ninge si ii acopera pt ca astfel sunt protejati de vanturi si geruri, e ca si cum ar ierna in adapost. Bineinteles, cand reusesc sa ajung la ei curat partea din fata a stupului, scandura de zbor si capacele pt a nu curge apa (cand se dezgheata) pe urdinis. De multe ori reusesc sa ajung la ei dupa o saptamana si ii gasesc toti in viata :D . Mereu gasesc in jurul stupilor un spatiu liber de un deget datorita caldurii din stupi. Pericol este atunci cand avem iarna fara zapada, geruri si vanturi pe perioada lunga de timp.
nectarel

Mesajde dorindafi » 28 Ian 2014, 12:05

la mine zapada e alba
nushtiu voi cum o vedetzi ca eu sunt daltonist shi nu mi se prea alege :lol:
Fişiere ataşate
004 (855 x 642).jpg
dorindafi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE