Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde robert gua » 28 Ian 2014, 14:48

Avem situatia urmatoare: dupa salcam facem un nr de roi, vrem sa-i stimulam continuu cu sirop de zahar invertit in concentratie 1/1, in galeti de 3-4 litri cu gauri in capac, puse dupa diafragma, in asa fel incat o galeata sa tina o luna, aprox 100ml/zi.
Intrebari:
Se poate acri siropul de zahar invertit tinand cont de temperaturile de vara?
Se poate adauga protofil in sirop?
robert gua

Mesajde BogdanU » 28 Ian 2014, 15:45

robert gua scrie:Avem situatia urmatoare: dupa salcam facem un nr de roi, vrem sa-i stimulam continuu cu sirop de zahar invertit in concentratie 1/1, in galeti de 3-4 litri cu gauri in capac, puse dupa diafragma, in asa fel incat o galeata sa tina o luna, aprox 100ml/zi.
Intrebari:
Se poate acri siropul de zahar invertit tinand cont de temperaturile de vara?
Se poate adauga protofil in sirop?

Dupa spusele celor de pe forum, ale lui nenea Gica in special, Dumnezeu sa-l ierte, siropul de zahar invertit daca este facut cum trebuie, nu se strica nici dupa un an iar legat de protofil pe prospectul acestuia se specifica faptul sa se administreze siropul pentru tratatment imediat dupa momentul prepararii in cantitati corespunzatoare puterii fiecarei familii (250-300 ml). :)
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde proapis13 » 28 Ian 2014, 15:59

BogdanU scrie:Dupa spusele celor de pe forum, ale lui nenea Gica in special, Dumnezeu sa-l ierte, siropul de zahar invertit daca este facut cum trebuie, nu se strica nici dupa un an

La tine am pretentii ; raspuns gresit...cind ai timp si daca ai reciteste primele pagini si o sa te convingi ca nu e asa ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde BogdanU » 28 Ian 2014, 16:19

gica scrie:Prepararea siropului invertit cere ceva timp.Timpul poate fi scurtat preparand sarje mai mari.
Prepararea poate fi facuta si in extrasezon cand dispunem de timp la discretie.In acest caz nu se mai adauga apa (1,5 sau 4 litri) si concentratul poate fi pastrat luni sau ani.In urma unei discutii pe forumul vechi cu colegul Valter am preparat un astfel de concentrat invertit pe care l-am pastrat 15 luni.Nu a cristalizat in acest timp.
Si fiindca am ajuns la capitolul timp,foarte multi au zis de-a lungul timpului ca nu au timp.Raspund acum:
LENESII NU AU TIMP NICIODATA.

Domnule Proapis13 eu de aici stiu ... acum daca nu e ceva bine corectati-ma !
BogdanU

Mesajde State » 28 Ian 2014, 16:30

Sa-l pastrezi mai mult timp, trebuie sa fie cel putin 2:1. Alta chichita: Cand pui dopul, strange de bidon sa iasa tot aerul.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 28 Ian 2014, 16:34

State scrie:Nectarul , in natura, ce concentratie are ? 1:1 ? Noi de ce trebuie sa facem 2:1 ?

Salve, uite ca nu se inghesuie nimeni sa raspunda. Asta trebuia pusa ala "concurs" cred, pentru ca astia mai batrani sunt mai lenesi. :?
State

Mesajde robert gua » 28 Ian 2014, 16:54

Eu am citit toate paginile, dar se pare ca nu am gasit o informatie exacta si clara la ceea ce am intrebat. Poate am sarit ceva!
robert gua

Mesajde proapis13 » 28 Ian 2014, 17:10

State scrie:Salve, uite ca nu se inghesuie nimeni sa raspunda. Asta trebuia pusa ala "concurs" cred, pentru ca astia mai batrani sunt mai lenesi. :?

Nu trebuie decat sa recitesti ce a scris nea Gica in fraza aia; nnoi oltenii scriem atat de simlu,dar mai complicat de inteles :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde joohny » 28 Ian 2014, 17:11

State scrie:
kiloz scrie:
Nectarul , in natura, ce concentratie are ? 1:1 ? Noi de ce trebuie sa facem 2:1 ?

Va salut.Nectarul in general are o concentratie mai mica decit 1/1 ,excluzind nectarul de la salcim unde este mai mare de 1/1,undeva pe la 2-2,3/1.Sanatate.
joohny

Mesajde CORNEL V. » 28 Ian 2014, 17:13

proapis13 scrie:
State scrie:Salve, uite ca nu se inghesuie nimeni sa raspunda. Asta trebuia pusa ala "concurs" cred, pentru ca astia mai batrani sunt mai lenesi. :?

Nu trebuie decat sa recitesti ce a scris nea Gica in fraza aia; nnoi oltenii scriem atat de simlu,dar mai complicat de inteles :lol:

Asa e, cateodata nu inteleg nici ce scriu eu :lol:
CORNEL V.

Mesajde State » 28 Ian 2014, 17:15

proapis13 scrie:

Nu , cred ca n-ai inteles.
Nea Gica facea siropul concentrat, sa-l poata pastra mai mult timp fara sa se acreasca. Aici iti spun si eu ca avea dreptate. Am scris si cum se face, pentru ca aerul din bidon "face minuni". Cand il administra albinelor, il dilua, dupa preferinte , sau il dadea direct asa.

Eu am intrebat : de ce dam siropul 2:1 albinelor ? Unii il dau si 3:1 . De ce ?
State

Mesajde BogdanU » 28 Ian 2014, 17:17

Imi cer scuze la dumneavoastra domnilor, dupa ce am citi mai bine am observat ca am gresit. D-le Robet, in conditiile expuse de dvs. adica sa stea siropul in galeata o luna si sa fie in contact cu aerul , acesta se va acri si ca o gluma - se poate pune la distilat sa scoatem alcool din el- adica fermenteaza.
Din postarea lui nea Gica adusa pe aceasta pagina de mine, reiese exact ca am gresit!
BogdanU

Mesajde BogdanU » 28 Ian 2014, 17:19

Multumesc de atentionare P13 ! ;)
BogdanU

Mesajde joohny » 28 Ian 2014, 17:23

[quote="State"]

.Eu am intrebat : de ce dam siropul 2:1 albinelor ? Unii il dau si 3:1 . De ce ?[/quote

Va salut.Probabil sa-l ventileze mai putin.Sanatate,
joohny

Mesajde State » 28 Ian 2014, 17:28

joohny scrie:
State scrie:
.Eu am intrebat : de ce dam siropul 2:1 albinelor ? Unii il dau si 3:1 . De ce ?

Va salut.Probabil sa-l ventileze mai putin.Sanatate,

Zii si tu direct: Salut. :D Suntem oameni, colegi, etc. Cand te rogi , cum zici: Dati-mi doamne sau Da-mi doamne ? Pai daca Lui ne adresam asa, de ce sa ne coconim intre noi ? :lol:

Raspunsul cred ca este altul. Eu stiu doar o singura varianta, sa vedem daca o zice cineva. Sau poate eu stiu o varianta gresita, nu este exclus.
State

Mesajde robert gua » 28 Ian 2014, 17:29

Atunci ce concentratie trebuie sa aiba k sa nu se acreasca?
Si cu protofilul cum e? K normal el se amesteca cu sirop, imediat inainte sa-l dam la albine, dar poate sta amestecat in stup o luna?
robert gua

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA