Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ajutor!!! Proiect omologare camion apicol

Mesajde MosMatei » 28 Ian 2014, 22:00

Buna seara, sunt din Timisoara si va citesc de ceva vreme.....
Am hotarat sa ma loghez sa va salut cu respect, dar si pentru ca am nevoie de putin ajutor (in conditiile in care am apelat la ACA si nu au idee cum si unde sa ma indrume). Am achizitionat un camion de 10 tone pe care vreau sa-l transform in camion apicol iar ca sa fac treaba asta am nevoie de un proiect/documentatie (pentru amplasarea rastelelor samd) (cel mai probabil un proiect efectuat de catre o persoana fizica/juridica autorizata). Nimeni stie unde/cum si ce.
Mai exact: am fost la Registrul Auto RO unde am primit ca informatie 2 nume de societate care, teoretic, se ocupa de asemenea proiecte...practic, NU.
Rugamintea mea este urmatoarea: daca cineva s-a mai lovit de asemenea problema si a rezolvat-o... :), va rog un feed-back la mesaj

Cu multumiri anticipate

Mos Matei
MosMatei

Re: Ajutor!!! Proiect omologare camion apicol

Mesajde argeseanul » 29 Ian 2014, 20:47

Camionul este duba inchisa sau prelata ,vrei sa modifici (inaltimea.latimea) sa intelegem de ce vrei proiect?
argeseanul

Mesajde Dila Daniel » 29 Ian 2014, 20:52

vrea,din ce am inteles,sa il omologheze apicol,si a auzit probabil ca este nevoie de rastele...nu neaparat sa modifice dimensiunile gabaritice.
mai era un topic similar aici,dar tot"sarac"in informatii...
viewtopic.php?f=19&t=2177&hilit=omologare+camion
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde MosMatei » 29 Ian 2014, 21:05

argeseanul scrie:Camionul este duba inchisa sau prelata ,vrei sa modifici (inaltimea.latimea) sa intelegem de ce vrei proiect?

structura de rezistenta a furgonului nu se modifica doar ca cei de la RAR mi-au cerut documentatie pentru a-l putea omologa apicol
in interior se monteaza doar 2 rastele pentru stupi

Imagine
MosMatei

Mesajde argeseanul » 31 Ian 2014, 16:34

De la rar au cerut pt ca obloanele tale exterioare sunt detasabile(cel de jos se lasa,cel de sus se ridica)iar o firma care se ocupa de proiectare iti da detalii in legatura cu grosimea tevilor folosite la rastel(pe care trebuie sa le respecti).Un camion se poate omologa apicol si fara sa ai rastele facute(este problema ta daca vrei sa cari un stup prin tara,pus in mijlocul camionului dar ATENTIE numai stupi ai dreptul) acum depinde de cel peste care dai la RAR ca nici ei toti nau habar de multe lucruri.Indicat e sa cunosti pe cineva sa nu mergi tu si camionul ;)
argeseanul

Mesajde 7Rame » 31 Ian 2014, 21:42

ce avantaje/dezavantaje sunt? In afara de faptul ca nu mai incarci/descarci de fiecare data?
cu cat scad cheltuielile de transport, daca masina sau remorca este omologata ca utilaj apicol?
intreb, ca nu stiu. Adica de unde incepe sa se merite toata osteneala.
deci strict referitor la cheltuieli legate de taxe. nu la mod de lucru cu stupii
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde argeseanul » 02 Feb 2014, 19:22

prima e asigurare 130-150 ron omologata apicol,de la 800-1500 in functie de motor neomologat.Cel mai important tahograful si licenta de transport si soferul fara card care nu-ti mai trebuiesc.
argeseanul

Mesajde misu mihai » 06 Feb 2014, 09:43

argeseanul scrie:prima e asigurare 130-150 ron omologata apicol,de la 800-1500 in functie de motor neomologat.Cel mai important tahograful si licenta de transport si soferul fara card care nu-ti mai trebuiesc.

Deci daca camionu e apicol nu trebe neaparat k soferu s detina si atestat?
misu mihai

Mesajde achio5 » 06 Feb 2014, 16:52

atestat trebuie
achio5

Mesajde marian ivan » 07 Feb 2014, 11:40

Sa incepem cu atestatul - sunt organe rutiere de control care solicita atestatul de marfa, doar atat, eu zic ca este bine sa-l ai.
Cu privire la proiect: - nu trebuie ca document in sine acest proiect pt a efectua omologarea rar;
- ai nevoie de teava rectangulara de 3/2 cu grosime de minim 2mm si platbanda de 3 sau 4 cm, pentru rastele;
- pt opritoare la stupi teava rectangulara de 1/1 si 2/2 pentru a le confectiona sub forma de T
- metrajul ti-l calculezi singur ]n functie de dimensiunea stupilor pe care vrei sa-i pui in camion, stupi care trebuie sa fie la aceleasi dimensiuni toti, si in functie de cum vrei sa-i organizezi - 2 sau 3 randuri.

daca te ajuta cu ceva o sa revin cu ceva poze

SPOR LA TREABA
marian ivan

Mesajde cristi arad » 16 Feb 2014, 15:39

MosMatei scrie:Buna seara, sunt din Timisoara si va citesc de ceva vreme.....
Am hotarat sa ma loghez sa va salut cu respect, dar si pentru ca am nevoie de putin ajutor (in conditiile in care am apelat la ACA si nu au idee cum si unde sa ma indrume). Am achizitionat un camion de 10 tone pe care vreau sa-l transform in camion apicol iar ca sa fac treaba asta am nevoie de un proiect/documentatie (pentru amplasarea rastelelor samd) (cel mai probabil un proiect efectuat de catre o persoana fizica/juridica autorizata). Nimeni stie unde/cum si ce.
Mai exact: am fost la Registrul Auto RO unde am primit ca informatie 2 nume de societate care, teoretic, se ocupa de asemenea proiecte...practic, NU.
Rugamintea mea este urmatoarea: daca cineva s-a mai lovit de asemenea problema si a rezolvat-o... :), va rog un feed-back la mesaj

Cu multumiri anticipate

Mos Matei

voi aveti acolo firma Carros care face remorci si tot felul de cadre; fa-ti la ei un cadru din acesta si lasa-i pe ei sa-ti omologheze camionul "apicol", daca nu te descurci scrie-mi si te duc la Salonta la Padis ca-l cunosc pe cel de acolo si sa vezi ce poti face.
cristi arad

Mesajde delorin I » 16 Feb 2014, 18:13

Exista o carte apicola mai noua numita Pro-Apicultura care, spre deosebire de multe altele, are un capitol substantial dedicat mijloacelelor de transport si omologarii, fise tehnice, etc! Autorul, introduce la sfarsitul capitolului si propriul numar de telefon spre a fi consultat! Informatia apare la pg 106, autorul paginilor se pare ca se numeste ing. Mihai Lisovschi, si avea numarul de telefon 021.232.42.70! Cred ca merita sa incercati! Materialul se pare ca a fost extras din Romania apicola, sept 2000 0ct 2001, deci e mai vechi. Spre ca mai este in viata, sau daca nu raspunde la acest numar de letefon trebuie cautat pe net! Oricum va recomand materialul spre lectura!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde yo2lsk » 16 Feb 2014, 22:45

Scuze pentru off topic. Sloganul de pe camion "Open for fun" mi se pare ca se potriveste incredibil de bine.
yo2lsk

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE