catalin_CJ scrie:Anu trecut am auzit acelasi bizit la familie de la inceputu lu februarie si mia decedat in martie avea 3 rame de puiet din 5 acoperite cam 65% cu puiet capacit oua si larve miere ioc au consumat tot nam mai apucat sai dau turte.
O zicală din limba rusă zice așa: e timpul să mergem să ne odihnim dar noi încă nu am mâncat. Aproximativ aceeași situație e acum la albinele noastre muncitoare care își merită hrana și odihna.
Astăzi am cumpărat zahăr pudră și doresc să fac câte o turtă pentru fiece familie. Și de acum încolo până în aprilie tot așa o să continui. Doar că prin martie voi administra turte proteice pentru stimularea pontei și întărirea albinelor/larvelor.
Apropo, zahărul pudră e la mare căutare, prețurile sunt ridicate. Azi am dat de ultimele 8 kg de zahăr pudră, trebuie să mai cumpăr. Este bine să ne cumpărăm din timp tot de ce vom avea nevoie în această iarnă: miere (dacă e cazul), zahăr pudră, drojdie de bere, praf de soie, lapte praf ș.a.
Mierea bănuiesc că urmează să se ridice în preț în lunile următoare. Așa că primăvară vom fi nevoiți să ridicăm prețurile la familiile de albine în care vom avea de investit iarna aceasta. În luna iunie poate prețurile se vor normaliza.
Nici să nu vă gândiți că vom ieși din iarna aceasta fără să vină gerul cel mare. Probabil va dura minimum o lună. Să fim pregătiți pentru ce e mai rău.
Doamne ai milă de noi și de albinele Tale încredințate nouă.
Multă sănătate!
Alexandru
P.S. video: Preparare turtă din zahăr și miere , și ce ne trebuie.
http://www.youtube.com/watch?v=-ennNYIw0ZU&hd=1