Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

stimularea cu turte .

Mesajde Alexandru.Chisinau » 16 Ian 2014, 00:39

catalin_CJ scrie:Anu trecut am auzit acelasi bizit la familie de la inceputu lu februarie si mia decedat in martie avea 3 rame de puiet din 5 acoperite cam 65% cu puiet capacit oua si larve miere ioc au consumat tot nam mai apucat sai dau turte.

O zicală din limba rusă zice așa: e timpul să mergem să ne odihnim dar noi încă nu am mâncat. Aproximativ aceeași situație e acum la albinele noastre muncitoare care își merită hrana și odihna.

Astăzi am cumpărat zahăr pudră și doresc să fac câte o turtă pentru fiece familie. Și de acum încolo până în aprilie tot așa o să continui. Doar că prin martie voi administra turte proteice pentru stimularea pontei și întărirea albinelor/larvelor.

Apropo, zahărul pudră e la mare căutare, prețurile sunt ridicate. Azi am dat de ultimele 8 kg de zahăr pudră, trebuie să mai cumpăr. Este bine să ne cumpărăm din timp tot de ce vom avea nevoie în această iarnă: miere (dacă e cazul), zahăr pudră, drojdie de bere, praf de soie, lapte praf ș.a.

Mierea bănuiesc că urmează să se ridice în preț în lunile următoare. Așa că primăvară vom fi nevoiți să ridicăm prețurile la familiile de albine în care vom avea de investit iarna aceasta. În luna iunie poate prețurile se vor normaliza.

Nici să nu vă gândiți că vom ieși din iarna aceasta fără să vină gerul cel mare.
Probabil va dura minimum o lună. Să fim pregătiți pentru ce e mai rău.

Doamne ai milă de noi și de albinele Tale încredințate nouă.

Multă sănătate!

Alexandru

P.S. video: Preparare turtă din zahăr și miere , și ce ne trebuie.
http://www.youtube.com/watch?v=-ennNYIw0ZU&hd=1

Imagine
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Re: stimularea cu turte .

Mesajde mircea_tm » 24 Ian 2014, 00:40

nu fac reclama acestui produs...

https://www.youtube.com/watch?v=bWBE8lHb2sQ
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde B.K » 24 Ian 2014, 13:03

Bun film !
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde peterneamt » 24 Ian 2014, 15:10

Sfat : probaţil pe câţva stupi, nu pe întreaga stupină.......şi dacă vă satisface raportul preţ calitate....
Eu sunt reticient în ceea ce priveşte hrănirea artificială cu înlocuitori de polen şi asta după ce am studiat efectele pe termen mediu şi lung timp de 3 ani a mai multor produse printre care şi feedbee.
Concluzia mea este una singură : unde polen nu e...nimic nu e ! şi când e ....albinele neglijază turtele! :roll:
peterneamt

Mesajde catalin.profiri » 25 Ian 2014, 05:27

Produsul Apis Puisoru xxx asigura succesul in apicultura.
Daca nu e apa pi in componenta, vei da gres cu siguranta.
:oops: schimbam canalu'
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde kiloz » 25 Ian 2014, 05:57

mircea_tm scrie:nu fac reclama acestui produs...

Atunci de ce ai mai postat! Trebuia sa spui cit este de bun daca ai folosit.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde mircea_tm » 25 Ian 2014, 09:09

kiloz scrie:
Atunci de ce ai mai postat! Trebuia sa spui cit este de bun daca ai folosit.

pentru reteta de turta ....:d
CARPE DIEM !
mircea_tm

stimularea cu turte .

Mesajde Alexandru.Chisinau » 25 Ian 2014, 16:21

https://www.youtube.com/watch?v=bWBE8lHb2sQ

Vă salut.
Reclamă sau nu reclamă, consider că trebuie să fim informați de tot ce-i în vânzare pe piață și să ne expunem amiabil părerile ca să iasă adevărul la suprafață.
Părerea mea e că astfel de turte ar trebui să fie bune dar și foarte scumpe. Trebuiesc probate turtele Apis Puiușorul. Cum și a scris colegul Peterneamt: probaţil pe câţva stupi, nu pe întreaga stupină.......şi dacă vă satisface raportul preţ calitate....

Cum vi se pare prețul? (întreb pe cei ce cunosc prețul)

Sănătate vouă și familiilor voastre de albine!
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde mircea_tm » 25 Ian 2014, 16:37

Alexandru.Chisinau scrie:
mircea_tm scrie:nu fac reclama acestui produs...https://www.youtube.com/watch?v=bWBE8lHb2sQ
Vă salut.Reclamă sau nu reclamă, consider că trebuie să fim informați de tot ce-i în vânzare pe piață și să ne expunem amiabil părerile ca să iasă adevărul la suprafață. Părerea mea e că astfel de turte ar trebui să fie bune dar și foarte scumpe. Trebuiesc probate turtele Apis Puiușorul. Cum și a scris colegul Peterneamt: probaţil pe câţva stupi, nu pe întreaga stupină.......şi dacă vă satisface raportul preţ calitate....

Cum vi se pare prețul? (întreb pe cei ce cunosc prețul)

Sănătate vouă și familiilor voastre de albine!

daca efectuam un calcul, 1 l de protofil se afla intre 50 roni daca il cumperi de la institut si 60-70 roni pe "raft", pe cand 1 l de apis puisoru xxxxxx 60 de roni...
CARPE DIEM !
mircea_tm

stimularea cu turte .

Mesajde Alexandru.Chisinau » 27 Ian 2014, 00:06

Vă salut.
Se pare că nu prea mulți au ce scrie pe acest subiect.
Prețul văd că e la nivel iar promovarea produsului mai că lipsește cu desăvârșire. Am dat să caut prin căutătorul google și nu am găsit nimic concret. Probabil nici nu-l produc în mari cantități. Vom vedea peste câteva luni ce vor zice cei ce vor folosi acest produs. În link sa zis că o turtă de 1kg costă 25lei, nu? La mine merg greu videourile (net slab). Dacă e așa, pare scump, pentru mine chiar foarte scump. Până una-alta, eu folosesc suc de ceapă și poate un preparat contra nosemosei. Mai cercetez lucrurile și mai văd. În Rep. Moldova foarte sceptic se atârnă față de același protof.. . Nu știu de ce. Prin api magazine nu-l găsești. Cred că din cauză că nu are un brănd puternic. Cine dorește tare face comandă din Romania.

Sănătate
Alexandru.Chisinau

Mesajde luci » 29 Ian 2014, 22:46

Am dat si eu turte la stupi.Am folosit miere poliflora cristalizata la care am adaugat polen uscat macinat.Cam 600 g miere si 30 g polen de familie.Am observat ca in 4 zile au dus mai mult due jumatate.Mierea si polenul le-am dat in punga de 1 kg.Daca cara asa repede turtele nu cred ca-mi ajunge mierea si polenul pana la pomi.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde kiloz » 30 Ian 2014, 09:56

De ce trebuia turta proteica asa de timpuriu? Nu era destul numai din 5-10 februarie cind era mai aproape infloritul pomilor ? O programare mai corecta,luind in considerare,si avind in vedere factorii care poate influenta rezultatele.Timpul probabil,cantitatea de materiale disponibile si starea famiilor, de multe ori te scuteste de esecuri.Totdeauna trebuie sa fie in fata noastra- ce si de ce facem un anumit lucru?
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde luci » 30 Ian 2014, 13:13

In conditii normale matca incepe ponta in ianuarie, deci stupii cresc puiet.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde alt stupar » 30 Ian 2014, 15:26

Da.
Si tot in conditii normale, daca nu au turta raman in urma, deci nu cresc puiet.
Deci daca nu au turta, se cheama ca nu au conditii normale, nu?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde vslsilviu » 30 Ian 2014, 15:34

alt stupar scrie:Deci daca nu au turta, se cheama ca nu au conditii normale, nu?

Daca le punem 2 turte deodata o sa avem normal^2 ?

Offf...
vslsilviu

Mesajde luci » 30 Ian 2014, 17:39

In conditii normale (in scorbura) deasupra ghemului sunt rezerve de hrana la mine e doar podisorul.
luci

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA