Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: vreau si eu sa ingrijesc o familie de albine

Mesajde CORNEL V. » 30 Ian 2014, 19:16

leinadbondarul scrie:Pai eu vă intreb de albine şi voi mă luaţi în beţe cu vise credeam că-i forum de stuparit.

Nu te ia nimeni in bete...doar s-a cerut minimul de respect
CORNEL V.

Mesajde leinadbondarul » 30 Ian 2014, 19:16

DILA DANIEL din cauza vitezei şi a telefonului.
Daca nu curge,pică ceara de lumânare.... Şi dacă nu înţelegi ce vreau să spun ,citeşte până înţelegi şi dacă ai inteles clar mirosi a flori de câmp
leinadbondarul

Mesajde proapis13 » 30 Ian 2014, 19:18

leinadbondarul scrie:Pai eu vă intreb de albine şi voi mă luaţi în beţe cu vise credeam că-i forum de stuparit.

Stai usor ca astea sunt doar intepaturi de apicultor...nevinovate...stai sa vezi ce o sa-ti iei pe parcurs...si de la albine... :lol:
Ia-ti familia de albine la cere visezi,pune mana pe carte si unde nu intelegi,intrebi :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 30 Ian 2014, 19:21

In coltul din stanga, sus, gasesti panoul utilizatorului click profil si completezi pe acolo sa stie lumea in caz ca vrea cineva sa iti dea un roi, un sfat etc.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Dila Daniel » 30 Ian 2014, 19:26

hai sa iti spun cum vad eu lucrurile.
Ai deschis o pagina personala(ai facut asta ca ai vrut)...unde,cu ochiul liber puteai sa observi ,ca si ceilalti colegi care au,ca ne prezentam macar sumar.
Un nume,o zona..ceva despre noi ,ceva ce ne defineste.
Tu ai intrat cu o intrebare,care isi gaseste raspunsul pe forum,dar tu nu te-ai obosit sa cauti(sa citesti) inainte de a intreba. Uite in sectiunea asta
viewforum.php?f=11
Chiar...regulamentul are si o atentionare scrisa cu rosu pe tema asta!ai citit regulamentul?
In final,te asigur ca ultima mea intentie,a fost aceea de a te lua "in bete"...ba mai mult,dupa postarea ta cu vila la Copacabana,am simtit ca sunt eu luat"in bete"
Forumul este intradevar unul de stuparit.Asta inseamna ca avem spirit de observatie mai...ascutit!
Urarea de bun venit ramane valabila din partea mea!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde State » 30 Ian 2014, 19:27

leinadbondarul scrie:Pentru început aş vrea să vă salut şi să vă urez zile senine.Vreau şi eu să îngrijesc o familie de albine pentru simplu fapt ca am descoperit tainele nebănuite curative şi nenumaratele beneficii ale produselor apicole.ce mă îndrumaţi să fac pentru început?mulţumesc!

Salut si bine ai venit !

Pentru inceput, eu iti recomand sa-ti iei o familie de albine. Asigura-te ca esti capabil sa lucrezi cu ele(sa nu ai alergie) si cel mai important, asuma-ti riscul ca poate intr-o buna zi...nu-ti vei mai dori altceva. :D Pentru unii creeaza dependenta.
Cu putin efort, gasesti pe cineva care te poate ajuta si te poate invata cate ceva. Nu strica sa iti iei o carte despre viata albinelor si ingrijirea lor. Doar citind , vei putea intelege mai bine cum se organizeaza ele, cum traiesc, de ce au nevoie, cum se inmultesc, etc.
Cand nu intelegi ceva, intreaba.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde leinadbondarul » 30 Ian 2014, 19:31

Dnl Mircea mulţumesc de sinceritate ,toţi au vrut mulţi stupi că vis ,eu am vrut un stup şi un vis obţinut din altceva.
Daca nu curge,pică ceara de lumânare.... Şi dacă nu înţelegi ce vreau să spun ,citeşte până înţelegi şi dacă ai inteles clar mirosi a flori de câmp
leinadbondarul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Ian 2014, 19:32

bine ai venit printre noi . sanatate maxima tie si familiei tale !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde leinadbondarul » 30 Ian 2014, 19:34

Mulţumesc Dnl State de sfaturi, aşa da stupar mă înclin ...ms
leinadbondarul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Ian 2014, 19:36

Numele meu este Ves Lucian.
Locuiesc in Arad.
Am 47 de ani .
Numarul meu de telefon este : 0743137992
Sunt nascut in anul 1965 Martie 23 in Paulis.
Hobby : - Cea mai noua pasiune si sper cea mai tare - albinele .
- Pe locul doi - pomii fructiferi cu coroane artistic palisate si alte forme artistice.
- Pe locul trei-florile
- Pe locul patru - pescuitul.
Religie : Crestin Ortodox dupa cum v-ati dat seama si din avatar .
Primele albine le-am primit in 30 iunie 2010 .
Albinele le am in localitatea Zabrani , 30 de km de Arad .
Loc de munca : C.E.T. Arad - exploatare electrica .
Studii : Liceul Industrial Electrotehnic + scoala de maistrii .
Sunt casatorit , am 2 baietii de 19 ani si 15 ani pe care sper sa ii virusez cat de repede si cat mai tare posibil (in legatura cu albinele) .
Am la tara , la bunicii din Zabrani , o gradina libera de stres unde sunt pomii , florile , gazonul si mai in spate fetitele mele dragi .
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 21 Mai 2011, 22:34, modificat 1 dată în total.

uite aproximativ asa ar trebui sa arate o prezentare de prima pagina pe pagina personala !!!
mai spune-ne despre tine !!!
hai ca nu-i chiar asa de greu !!!
nici nu-ti dai seama cat de multi binevoitori sunt pe acest forum !!!
te rog sa ma crezi !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde leinadbondarul » 30 Ian 2014, 19:37

Mulţumesc Dnl Lucian Zabrani
leinadbondarul

Mesajde un OM » 30 Ian 2014, 19:39

Un sfat: rezista la intepaturi de albine sau stupari. In final vei descoperi ca mierea este dulce, chiar daca nu atat de multa cat ti-ai dori.
Sanatate.
un OM

Mesajde leinadbondarul » 30 Ian 2014, 19:39

Dnl Lucian nu aveam de unde să ştiu ce deschidere este pe acest forum în cel mai scurt timp voi modifica pagina de profil
leinadbondarul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Ian 2014, 19:48

nici eu nu am stiut !!! dar m-am gandit ca asa este bine !!! si m-am uitat si la altii !!!
citeste regulamentul forumului si iti va fi de folos !!!
dupa aceea citeste PE RUPTE TOT DAR ABSOLUT TOT CE TINE DE APICULTURA !!!
dupa o vreme reciteste si o sa vezi ca faci bine ca recitesti !!!
daca vrei sa te apuci de apicultura , foarte bine faci !!!
dar eu iti dau cazul meu !!!
TREBUIE SA LE IUBESTI !!!
ALTFEL , VA MERGE O VREME !!! doar o vreme !!! dupa aceea ...
ves.lucian.zabrani

Mesajde jenica67 » 30 Ian 2014, 20:00

leinadbondarul, eu pentru inceput iti recomand sa citesti Stuparitul - C.L.Hristea - editia I 1935, o carte care te va face sa iubesti si mai mult albinele, de unde o sa inveti absolut toate tainele apiculturii, facut de autor intr-un mod narativ. Nu te uita cand este scrisa, ca este o carte de capatai a apicultorului. Daca imi trimiti o adresa de email, te fac posesor.
jenica67

Mesajde catalin_vl » 30 Ian 2014, 20:07

bun venit si mult succes ! :D
Jenica 67 , vreau eu cartea...poti sa mi-o trimiti. adresa o am la concursul nea Gica Romanescu. mersi!
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?