Florin Dobre scrie:On topic...i-am ascultat azinoapte la urdinis cu stetoscopul. Erau aprox. -15 grade si ceasul 3(noaptea).
Bazaie uniform...toti.

Pai normal, la ora aceeia, erau toate acasa si...sforaiau..
Referitor la vibratii, sau mai bn zis la amplasare stupina: Cineva din Gura Vaii, ierneaza exact intre calea ferata (cu bifurcatie, adica inainte de intrare in gara Gura Vaii) si E70, la 50-80 m de Dunare si pe un culoar de vant...de toata frumusetea. Exact in dreptul restaurantului LA VAPOR, De fapt sunt 2 stupini acolo.
Il cunosc bine pe om, om deosebit, cu multa dragoste de albina. Facem pastoral impreuna, schimb la paza samd. I-am zis ca nu as avea curajul sa-i tin acolo. Deocamdata nu sunt probleme, cu toate ca intr-un an, mai la inceputuri, i-au murit...toti! Nu stiu cauza si nu am insistat sa o aflu/
Zgomot, vibratii de la tren, zgomot de la cauciucuri, vant...si totusi, face miere frumoasa, si-i stiu stupii, de obicei buni.
Mie mi-e frica sa nu misc o lada pe suport, ca sa nu deranjez capatul celalalt al suportului, deci nu i-as tine acolo nicicum. Sau sa prind vreo gaina pe langa ei, ca friptura scrie pe ea, fara discutie!
Cred totusi ca albina se obisnuieste cu astfel de zgomote, si le ia ca si normalitate. O parere
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!