Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde redoo » 01 Feb 2014, 00:00

Daca nu rezolvi...vorbeste cu omul asta :lol:
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde BUNKA » 01 Feb 2014, 00:11

Ca sa practicam impreuna...de ce nu !
Presele sa stii ca nu sunt ieftine, am dat pe materiale pt 6 din ele doar deci 18 bare cu suruburi, platband cam 3 mil...deci ca sa pot face cam 40-44 de pereti (panouri) de stupi la o miscare ar trebui cam material in valoare de 6 mil plus manopera ca sa le produci efectiv..costa ceva dar isi scot lovelele in prima zi de incleiere ...daca ai incleiet in 10 ore 400 de panouri, asta inseamna ca ai 100 de cutii 1/1...e ceva, de regula aici se pierde cel mai mult timp !!
Ca sa tai materialul la circularul pendul nu e greu...poti taia si 10 mc odata, sa-l tragi la grosime iar nu e greu...e bine sa ai doua masini de grosime in caz ca una face figuri, sau ca sa mergi mai repede...la faltuire e usor, munca de rutina, problema apare fix la incleiere...necesita prea mult timp, daca rezolvi capitolul asta ai cam rezolvat tot ce tine de flux !!
Bine-nteles..oameni mai multi treaba mai simpla ..dar in general sculele fac diferentza intr-un atelier...am de gand sa iau o freza profesionala cu avans mecanic...o sa dau cat o sa dau pe ea dar merita...tu numai o "hranesti" isi face sigura treaba fara risc !!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 01 Feb 2014, 00:16

redoo scrie:Daca nu rezolvi...vorbeste cu omul asta :lol:

De unde l-ai scos pe asta frateeee..?
Fereasca Sfantu`...mare-i gradina!! :lol:
BUNKA

Mesajde Jean Valjean » 01 Feb 2014, 00:20

Bunkane, o presa interesanta am vazut la UVE, pe celalalt forum, cu furtunuri de presiune sau ceva de genul, cu compresor.
Punea scandurile si cand umfla furtunurile cu aer presa scandurile.
Mi s-a parut extrem de interesant. Gasesti pe celalalt forum.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde BUNKA » 01 Feb 2014, 00:43

Da, stiu e hidraulica insa ca sa merite treaba aia trebuie sa ai masina de degrosat pe patru fetze..o scoti la gata pe parteaailalta, cantuita tot, la aceeasi dimensiune la latime pe toata lungimea ei eventual si faltzuita, apoi o bagi in presa aia hidraulica si poti face panouri de lemn la 4 m lungime pe cat vrei latime..2 sau 2,5m..si din panouri apoi debitezi pe un mare circular de formatizat cum ai nevoie...sculele alea costa niste multe zeci de mii de E, masina de degrosat pe patru fetze ceva mai serioasa costa cam 20000, mai costa un circular de formatizat vreo 15-20000, presa cine stie cat, eventual o masina de scos noduri, o masina de calibrat...iti trebuie 100000 de E !!
Asa la nivel mic merge cu prese de astea !!
Am avut o discutie cu un nene care e milionar in E despre treburi de genul asta ..e in industria lemnului de niste zeci de ani si mi-a explicat cum sta treaba..poate o facem pt afara..sa vedem.. Intre timp eu fac ce am facut si pana acum, muncesc..politica pasilor maruntzi !!
BUNKA

Mesajde State » 01 Feb 2014, 01:23

delorin I scrie:Ma bucur! Asta inseamna ca nu vei risca sa ai prea multe lucrari si sa nu le faci fata! Ti-ai construit un nume, de pilda eram la un curs sambata trecuta si se vorbea despre tine, sper ca nu te ai inhamat la prea mult si sa nu faci fata ....

Culca-te bestie mica. :lol: Maine la ora 10 ai treaba!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde liviutzbogos » 01 Feb 2014, 01:30

Bunka, cheama un popa...acolo e necuratul :twisted: :lol:
Pt servicii de genul poti apela cu incredere...discount pt membrii forumului + vizita de revizie la 3 luni :lol:

P.S. Stai linistit, acolo nu e nimic necurat, probabil podeaua are putin rumegus :mrgreen:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde un incepator » 01 Feb 2014, 12:44

Se pare ca a cam intrat frica in tine :lol: ,sincer ,sunt doar niste particole de praf (parerea mea),sterge tu praful de pe mobila seara si sa vezi ca dimineata e la loc ,iar simplul fapt ca umbli prin hala se formeaza curenti care ridica particolele de praf,stai linistit ca nu vine :twisted: ,doar daca ai fost pe la fufe si nu ti-ai facut treaba bine si acum te bantuie :lol: :twisted: .Lasa prostiile si treci la lucruri serioase,vezi ca ai treaba ,vezi ca abia de acum urmeaza comenzile,vezi ca a inceput lumea sa te vorbeasca pe la cursuri,astea probleme nu umbrele alea.Hai la teaba,sa ai spor si bafta in toate :D .
un incepator

Mesajde Trantorul@ » 01 Feb 2014, 12:57

BUNKA scrie:
Mircea_63 scrie:
BUNKA scrie:Problema e ca am acolo o adunatura de sfere energetice care nu stiu ce sunt...

Cum adica nu stii ce sunt? Sunt sfere energetice!

Da` de ce sunt asa multe la un loc, intr-o hala oarecare...unde s-a mai lucrat si nainte...in mijlocul orasului ! E ciudat...am o fotografie pe hartie care e facuta la malul marii...e full, si mai am cateva prin biserici si apar cateva ! Se mai vad sferele astea si la rusul Vladimir Komich ala cu Delonii...in hala in care tine stupii la iernat are la fel !

Vezi ca de la deloni ti se trage , asa ca, cat inca mai poti si esti in stare de functionare 100% din toate punctele de vedere io zic sa mii trimiti mie cat mai repede deloni ca ma risc io avand in vedere ca si asa io sunt avariat .
La mine is in jur de 1 grad la umbra si e in crestere mai e si soare la tine cum ii ? , asa ca mai pe la dupa amiaz i-ai putea trimite.
:lol: :lol: :lol:
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde delorin I » 01 Feb 2014, 17:00

State scrie:
delorin I scrie:Ma bucur! Asta inseamna ca nu vei risca sa ai prea multe lucrari si sa nu le faci fata! Ti-ai construit un nume, de pilda eram la un curs sambata trecuta si se vorbea despre tine, sper ca nu te ai inhamat la prea mult si sa nu faci fata ....

Culca-te bestie mica. :lol: Maine la ora 10 ai treaba!

Su incep mai devreme:-)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde State » 01 Feb 2014, 18:40

Mai devreme zici ? Tu , care nici scaun nu mai apuci ? :lol: :lol:
Ma uitam mai devreme pe pagina ta si te-am recunoscut. Azi nu stiam cine esti. :D
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde BUNKA » 01 Feb 2014, 19:44

.Lasa prostiile si treci la lucruri serioase,vezi ca ai treaba ,vezi ca abia de acum urmeaza comenzile,vezi ca a inceput lumea sa te vorbeasca pe la cursuri,astea probleme nu umbrele alea.Hai la teaba,sa ai spor si bafta in toate :D .

"Incepatorule"..ca se vorbeste de mine pe undeva e normal, eu sunt promotorul Delonului modificat in Romania, pana acum foarte multi si-au facut cate 1-2-5 bucati si e normal ca oamenii sa aiba asteptari...din punctul meu de vedere daca se vorbeste de rau o pun pe seama invidiei ca eu nu am facut rau la nimeni si oricum e buna si reclama negativa :lol: , iar daca se vorbeste de bine e si mai bine !!
Daca e cum a zis Delorin ca se spune ca cica investesc prea mult in experimente, timp si bani probabil..asta este decizia fiecaruia dintre noi, daca mie asta imi face placere ce sa fac?? ...oricum ideea e ca eu am cautat mereu un sistem de intretinere si exploatare care sa vina in sprijinul albinei...se pare ca l-am gasit, adica el oricum era gasit dar nu era promovat...ei eu imi asum sarcina asta de a-l promova...de aici incolo se pot spune multe, vor fi pareri pro contra, etc...asta nu ma mai intereseaza, ce ma intereseaza e sa fac macar 500 de bucati, sa le folosesc efectiv in exploatare in urmatorii ani si sa pun pe tapet felul cum merge treaba cu ei.
Asta cu comenzile nu ma inspaimanta...de fapt pt asta am facut totul, sa fie cat mai multe...nu ma deranjeaza, de fapt imi doresc sa devin un fel de Gilles Denise al Romaniei...sa pot vinde la un moment dat sute de Deloni, in ladite produse de mine, populati, pe fagure natural cu albina daca se poate selectionata...stiu ca este o provocare uriasa asta de a selectiona o albina rezistenta la varroa, dar mie imi plac provocarile dificile !!

Cat despre sferele energetice ele chiar exista...nu e praf sa stii, uita-te la diferentza dintre pozele puse de mine sau din linkul acela si pozele facute la pulberile de praf de catre Mathias Wandel puse de Ovidiu 78...o sa vezi o diferentza mare !!
Un popa ar fi bun ... :lol: ...si niste tamaie ...asa ca sa lucrez si eu linistit !! :lol:
BUNKA

Mesajde BUNKA » 01 Feb 2014, 19:45

Trantorul@ scrie:
BUNKA scrie:
Mircea_63 scrie:
BUNKA scrie:Problema e ca am acolo o adunatura de sfere energetice care nu stiu ce sunt...

Cum adica nu stii ce sunt? Sunt sfere energetice!

Da` de ce sunt asa multe la un loc, intr-o hala oarecare...unde s-a mai lucrat si nainte...in mijlocul orasului ! E ciudat...am o fotografie pe hartie care e facuta la malul marii...e full, si mai am cateva prin biserici si apar cateva ! Se mai vad sferele astea si la rusul Vladimir Komich ala cu Delonii...in hala in care tine stupii la iernat are la fel !

Vezi ca de la deloni ti se trage , asa ca, cat inca mai poti si esti in stare de functionare 100% din toate punctele de vedere io zic sa mii trimiti mie cat mai repede deloni ca ma risc io avand in vedere ca si asa io sunt avariat .
La mine is in jur de 1 grad la umbra si e in crestere mai e si soare la tine cum ii ? , asa ca mai pe la dupa amiaz i-ai putea trimite.
:lol: :lol: :lol:

La mine-i gheatza la mal si se anuntza pod de gheatza... :lol: ...trimit niste deloni cand ajung la 500...
BUNKA

Mesajde un incepator » 01 Feb 2014, 20:07

Adrian,lasa la noapte usa deschisa la hala ca la gerul care e afara sigur vor ingheta acele spirite sau ce or fi ele :D ,iar daca crezi ca-ti trebuie un preot stiu eu cativa :lol: . In ceea ce priveste delonul doar stii ca eu sunt total deacord cu potentialul lui si sunt sigur ca din primavara o sa ne lamureasca si cu celelalte dileme (culesul,limita de roire ,rezistenta la varoa,etc ).Din partea mea ai toata aprecierea pentru ceea ce ai facut pana acum pentru delon,apreciez faptul ca tinzi spre perfectiune.Sper sa-ti faci hala asa dupa placul tau si cu utilajele care ti le doresti,iar albinutele ,in cel mai scurt timp sa-ti multumeasca pentru tot ce ai facut pentru ele.Cu respect acelasi incepator!
un incepator

Mesajde BUNKA » 01 Feb 2014, 20:15

A iesit ca naiba filmul asta cu telefonul dar il pun asa... http://www.youtube.com/watch?v=aL3AGf3k ... e=youtu.be cam asa trece iarna pe la stupii mei !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 01 Feb 2014, 20:17

un incepator scrie:Adrian,lasa la noapte usa deschisa la hala ca la gerul care e afara sigur vor ingheta acele spirite sau ce or fi ele :D ,iar daca crezi ca-ti trebuie un preot stiu eu cativa :lol: . In ceea ce priveste delonul doar stii ca eu sunt total deacord cu potentialul lui si sunt sigur ca din primavara o sa ne lamureasca si cu celelalte dileme (culesul,limita de roire ,rezistenta la varoa,etc ).Din partea mea ai toata aprecierea pentru ceea ce ai facut pana acum pentru delon,apreciez faptul ca tinzi spre perfectiune.Sper sa-ti faci hala asa dupa placul tau si cu utilajele care ti le doresti,iar albinutele ,in cel mai scurt timp sa-ti multumeasca pentru tot ce ai facut pentru ele.Cu respect acelasi incepator!

Ma duc sa le fac focul sa se incalzeasca.. :lol:
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?