Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde lucky5strike » 30 Ian 2014, 21:13

luci scrie:Am dat si eu turte la stupi.Am folosit miere poliflora cristalizata la care am adaugat polen uscat macinat.Cam 600 g miere si 30 g polen de familie.Am observat ca in 4 zile au dus mai mult due jumatate.Mierea si polenul le-am dat in punga de 1 kg.Daca cara asa repede turtele nu cred ca-mi ajunge mierea si polenul pana la pomi.

:)

Luci, fii atent, concentratia la turta ta in proteina ar fi de 1,2%, ceea ce o face o simpla turta energetica... Daca nu ai macar 10% proteina in turta, nu se mai cheama energetica.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde alexx » 30 Ian 2014, 22:01

luci scrie:In conditii normale matca incepe ponta in ianuarie, deci stupii cresc puiet.

Sa cred ca toti stupii au puiet acum???eu nu cred cu toate ca e posibil dar putin probabil
alexx

Mesajde yokoz777 » 01 Feb 2014, 12:44

alexx scrie:
luci scrie:In conditii normale matca incepe ponta in ianuarie, deci stupii cresc puiet.

Sa cred ca toti stupii au puiet acum???eu nu cred cu toate ca e posibil dar putin probabil

Au cu siguranta.M-am uitat eu in ai mei saptamanile trecute cand a fost cald si la unii aveam si puiet capacit de o palma.
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde adrian.vintila » 01 Feb 2014, 17:29

Inainte de prima zapada am deschis vreo 12-14 si nu am gasit puiet in nici unul.
La un prieten care le-a dat turte de la sf lui decembrie avea puiet la 2 din 3 desfacuti (sunt pe vatra mea).

Asa ca amatorii de turte nu au de ce se bucura
adrian.vintila

Turte Proteice

Mesajde B.K » 03 Feb 2014, 11:59

Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde lucky5strike » 03 Feb 2014, 13:58

Ce bine stapanesc comerciantii astia verbul. Din albine puternice, si productii mari, si profit, si raiu pe pamant, nu te mai scot.

Nu fiti creduli, intai testati pe un lot de 10 familii ce se inscriu mediei stupinei. Daca vedeti ceva in plus, mai testati pe jumate efectiv.

Daca nu vedeti nimica in plus... nu fiti tristi. In cel mai bun caz, ati ramas cu munca, timp si bani dati.

In cel mai rau caz, v-ati prapadit niste familii, care banuiesc ca nu erau grozave.

:roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 03 Feb 2014, 14:02

proteinei de cea mai buna calitate provenita din polen sterilizat electro magnetic

As vrea sa ma tavalesc de ras, pacat ca n-am comanda necesara. :lol: :lol: :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde B.K » 03 Feb 2014, 16:53

lucky5strike scrie:
proteinei de cea mai buna calitate provenita din polen sterilizat electro magnetic

As vrea sa ma tavalesc de ras, pacat ca n-am comanda necesara. :lol: :lol: :lol:

La cate zice ca are in ea ar trebuii sa traiasca mult si bine
B.K

Mesajde B.K » 07 Feb 2014, 14:57

B.K

Mesajde csaa » 07 Feb 2014, 15:44

Vreau sa fac turte (pasta) proteice , dar sa folosesc numai miere si ados proteic (lapte praf, drojdie de bere inactivata, faina de soia).
Se poate face fara sa folosesc zahar? Anul trecut o mare parte din zahar era pe fundul stupului iar anul asta am pastrat toata mierea de rapita special pentru hranirile de stimulare de acum.
csaa

Mesajde State » 07 Feb 2014, 15:47

csaa scrie:Vreau sa fac turte (pasta) proteice , dar sa folosesc numai miere si ados proteic (lapte praf, drojdie de bere inactivata, faina de soia).
Se poate face fara sa folosesc zahar? Anul trecut o mare parte din zahar era pe fundul stupului iar anul asta am pastrat toata mierea de rapita special pentru hranirile de stimulare de acum.

Off-topic total-din partea mea!
Se poate sa-mi dai si mie(contra-cost,bineinteles) 1kg de miere de rapita ?
Cand pun mana pe agenda, o sa-ti scriu o reteta de turta proteica cu ingredientele pe care le-ai enumerat.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde B.K » 07 Feb 2014, 16:02

csaa scrie:Vreau sa fac turte (pasta) proteice , dar sa folosesc numai miere si ados proteic (lapte praf, drojdie de bere inactivata, faina de soia).

O reteta de pasta fara zahar : http://www.youtube.com/watch?v=buIrS7VZKmM
B.K

Mesajde csaa » 08 Feb 2014, 12:05

Aici, in comentariile din subsolul videoclipuluui, se spune ca turta proteica trebuie sa aibe 10% proteina. Sa inteleg ca daca ai lapte praf cu 34% proteina trebuie ca la 10 kg de miere sa folosesti 3 kg de lapte praf? (34% inmultit cu 3 kg = 1,02 kg)
csaa

Mesajde joohny » 08 Feb 2014, 13:01

csaa scrie:Aici, in comentariile din subsolul videoclipuluui, se spune ca turta proteica trebuie sa aibe 10% proteina. Sa inteleg ca daca ai lapte praf cu 34% proteina trebuie ca la 10 kg de miere sa folosesti 3 kg de lapte praf? (34% inmultit cu 3 kg = 1,02 kg)

Va salut.Parerea mea este ca este gresit.Deci:10 kg miere +3 kg l.p.=13 kg.=>7,85% proteina .Daca puneti 7 kg miere +3 kg lapte praf=> 10,2% proteina.Sanatate.
joohny

Mesajde csaa » 08 Feb 2014, 18:47

Corect! Adica si mai mult lapte praf decat calculasem eu. Nu e cam mult?
csaa

Mesajde CORNEL V. » 08 Feb 2014, 19:11

Turtele proteice ar trebui sa aiba proteina situata intre 10-15%
CORNEL V.

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA