Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 21 Ian 2014, 10:17

Neatza Duma si sa traiesti,

Imi pare rau pentru vestile primite de tine si sper sa revi asa incet pe fagasul cel bun. Acum despre albine, Eu cand m-am uitat la ele erau bine asa ca nu le-am bagat nici o turta. Sincer, eu am pus la pastrare cateva rame cu miere capacita din toamna si ma bate gandul ca in primavara ( februarie pe la sfarsit ) sa scot cate o rama goala din cuib si sa o inlocuiesc cu una cu miere dupa care sa arunc si cate o turta cu polen peste rame ca sa aibe si proteine destule. Acum tot sper ca sunt in regula ramele :) Le-am bagat in cateva magazii si le-am inchis ermetic dupa ce le-am dat niste sulf. Acum nu le mai deschid pana cu vreo sapt inainte sa le dau ca sa le pot aerisi. Poate nu fac bine dar atat m-a dus pe mine mintea pana acum :)

@Liviu, iti accept propunerea daca zici k prin februarie o sa ai "zbor de curatire" :) Pana atunci apor la invatat.

@Duma, Sa ai drum bun si sa rezolvi ce iti propui

Toate cele bune,
Sami
Salutare!
Nu sunt genul sa ma plâng si nici sa las după cum vor medicii de obicei.... Țin la " frumusețea mea " exterioara dar ăsta pana când suport si pot.
Despre albine......nu stau nici eu prost cu rezervele......CRED......După mult studiu si întrebări în stânga și dreapta uarecum stau liniștit pana prin 15 februarie.
Spor lantreaba!
P.S. Am sa va trimit câteva poze de la fata locului cu dedicație...ție și la Liviu! ;)
De rezolvat....trebuie ca de aceea mă trimit dragutii de șefi :evil:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2014, 10:24

alt stupar scrie:Mai copii,
de ce nu treceti pe la bibloteca inainte de a lua decizia sa faceti fumigatii de sulf la rezerva de rame cu miere ?

De unde stii ca nu posteaza la mishto,eu nu i-am vazut stupii asa ca....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde samuellazea » 21 Ian 2014, 10:31

proapis13 scrie:
alt stupar scrie:Mai copii,
de ce nu treceti pe la bibloteca inainte de a lua decizia sa faceti fumigatii de sulf la rezerva de rame cu miere ?

De unde stii ca nu posteaza la mishto,eu nu i-am vazut stupii asa ca....

Salutare Proapis13,

Aici e vorba de mine sau de alt stupar? :)

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2014, 10:34

Ma refer la aia care fac fumigatii la ramele de rezerva cu miere...
Sunt curios cum arata o astfel de rama si daca cel ce a scris gogomania asta are stupi sau vreo tangebnta cu apicultura :shock:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde samuellazea » 21 Ian 2014, 10:46

proapis13 scrie:Ma refer la aia care fac fumigatii la ramele de rezerva cu miere...
Sunt curios cum arata o astfel de rama si daca cel ce a scris gogomania asta are stupi sau vreo tangebnta cu apicultura :shock:

Salutare Proapis,

"Gogomania" asta am scris-o eu. De avut am 4 stupi si tangenta cu apicultura am de acusi 2 ani. Declar sus si tare ca sunt iincepator si nu cunosc prea multe dar de citit citesc si de actionat am actionat la spusele mai multor apicultori. Am spus de la inceput ca nu stiu daca am facut bine si ca sunt deschis la critici/sfaturi.
Te rog sa nu ma intelegi gresit ca nu am nici o treaba dar te rog sa ma sfatuiesti si tu mai departe. Pana acum albinele nu au avut de suferit si sper sa nici nu aibe

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2014, 10:58

samuellazea scrie:"Gogomania" asta am scris-o eu....dar de citit citesc si de actionat am actionat la spusele mai multor apicultori.

Dragul meu coleg cine te-a invatat sa faci asa ceva NU este apicultor iar ca sa o scriu mai voalat a facut mishto de tine
Daca ai vre-o nelamurire sa ma contactezi pe privat
salve
proapis13

Mesajde duma » 04 Feb 2014, 13:03

Salutare !
Daca a folosit careva aceea tabla de la tipografie pentru capace la stupi si poate sa imi spuna ceva despre ea ?
Multumesc anticipat !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 06 Feb 2014, 15:54

Salutare !
Vin cu urmatoarea intrebare la domniile voastre .
Am 4 stupi azi , am comandat 4 colectoare de polen si de la primul cules mai sanator dupa ce isi cam refac rezervele de pastura si miere sa strang si eu niste polen si m-am gandt astfel sa procedez :
Timp de 3 zile sa folosesc colectorul de polen can 3 ore dimineata si 3 seara dupa care 3 zile sa le las in pace adica cu placa activa ridicata si dupa 3 zile sa mai fac o data ? Ce spuneti ? ce gesesc s-au cum sa procedez mai bine ......sa las 3 zile placa jos si 3 sus ?
Multumesc anticipat !
duma

Mesajde FLORINELU » 06 Feb 2014, 16:32

duma scrie:Salutare !
Am 4 stupi azi , am comandat 4 colectoare de polen si de la primul cules mai sanator dupa ce isi cam refac rezervele de pastura si miere sa strang si eu niste polen si m-am gandt astfel sa procedez :
Timp de 3 zile sa folosesc colectorul de polen can 3 ore dimineata si 3 seara dupa care 3 zile sa le las in pace adica cu placa activa ridicata si dupa 3 zile sa mai fac o data ? Ce spuneti ? ce gesesc s-au cum sa procedez mai bine ......sa las 3 zile placa jos si 3 sus ?
Multumesc anticipat !

problema e putin mai altfel,dupa parerea mea:cand a inceput culesul mare de polen poti sa lasi colectoarele continuu puse,placa activa nu retine chiar tot polenul,mai ramane si pentru ele,apoi mai sant zile cand nu aduc mult polen,sau nu ai timp sa te ocupi de ele si atunci ridici placa activa si ele isi fac provizii. cu cat le retii tu polenul cu atat ele aduc mai mult
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 06 Feb 2014, 16:34

Daca a folosit careva aceea tabla de la tipografie pentru capace la stupi si poate sa imi spuna ceva despre ea ?
Multumesc anticipat !

da am folosit acea tabla la capacele de stupi si e foarte buna si ieftina.
cumpara cat mai multa. si apoi mai citesti si presa si vezi si poze :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde samuellazea » 06 Feb 2014, 16:38

FLORINELU scrie:
Multumesc anticipat !

buna asta cu presa :)

cine stie ce gasesi pe acolo. Poate iti vezi si poza ta pe acolo :lol:
samuellazea

Mesajde duma » 06 Feb 2014, 18:35

FLORINELU scrie:
Multumesc anticipat !

problema e putin mai altfel,dupa parerea mea:cand a inceput culesul mare de polen poti sa lasi colectoarele continuu puse,placa activa nu retine chiar tot polenul,mai ramane si pentru ele,apoi mai sant zile cand nu aduc mult polen,sau nu ai timp sa te ocupi de ele si atunci ridici placa activa si ele isi fac provizii. cu cat le retii tu polenul cu atat ele aduc mai mult

Nea FLORINE vreau sa folosesc placile de tip salaj cu diametrul gauri de 4,9 sau 4,8 nu sunt sigur ca imi tremura mana :oops: , ceea ce cred ca nu uzeaza albina asa tare si mai ramane si pentru ele ! si daca chiar trebuie sa ridic placa trimit pe soacra-mea ;) dar in fiecare sfarsit de saptamana sunt pe langa ele .
am sa pun poze cu , colectoarele cand imi sosesc !
Multumesc frumos !
duma

Mesajde duma » 06 Feb 2014, 18:50

FLORINELU scrie:
Multumesc anticipat !

Nea Florine vindemi si mie pontul de la care tipografie ca ma cam ustura o coala de 2/1 din care fac duar 3 capace si alea la limita si trebuie sa ma pun sa fac 15 capace in viitorul apropiat .
Nu raman dator ......dau si eu un borcan de miere :D
duma

Mesajde FLORINELU » 06 Feb 2014, 18:52

eu am colectoare cu placi numai tip salaj si mi se par ok, fiind si salajean de loc :?: :lol:
FLORINELU

Mesajde duma » 06 Feb 2014, 18:59

samuellazea scrie:
FLORINELU scrie:
Multumesc anticipat !

cumpara cat mai multa. si apoi mai citesti si presa si vezi si poze
buna asta cu presa

cine stie ce gasesi pe acolo. Poate iti vezi si poza ta pe acolo :lol:

Iti dai seama Sami sa prinda trantori pe fata de la pagina 5 s-au playboy-ul ce trag trantorii dupaia de va oua matca si pe speteze :lol: :lol: :lol:
duma

Mesajde duma » 06 Feb 2014, 19:04

FLORINELU scrie:eu am colectoare cu placi numai tip salaj si mi se par ok, fiind si salajean de loc :?: :lol:

;) de aceea vreau sa lucru si eu cu acel tip , nu sunt salajan .....dar imi place caracterul oamenilor de acolo !
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?