Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive apicole

Mesajde iunicu » 03 Feb 2014, 18:26

As vrea sa te rog nea Ioane sa ma tutuiesti. Eu nu pot sa o fac cu dumneata, nu datorita varstei, ci admiratiei ce ti-o port. Intotdeauna am fost de parere ca respectul se castiga nu se aplica dupa normative. Dumneata ai tot respectul meu.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde proapis13 » 03 Feb 2014, 18:33

dicu.ion57 scrie:Desi cantitatea de pastura este relativ mica,dar pentru nr mic de oua care il depune la inceput reprezinta totusi ceva ,si nu se mai uzeaza atit de repede albinele.

Mosule,nu-ti face griji din pricina pasturii ; o celula cu pastura este de ajuns pentru cresterea a 3 albine :!:
salve ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde dicu.ion57 » 03 Feb 2014, 19:43

Iunicu iti multumesc pentru cuvintele frumoase ,si de aprecierile facute la adresa mea.
Sa asteptam sa se mai incalzeasca,si cu multa placere va invit pe la mine ,odata cu domnul Delorin si cu Domnul State,poate va gasiti toti trei si atunci o asa discutam mai multe.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 03 Feb 2014, 19:55

Domnule Proapis prefer acea mica cantitate de pastura in locul turtitelor proteice facute de noi.
Am incercat toate variantele scrise in carti ,dar si nescrise si am ajuns la concluzia ca la albina sa-i dau ce aduna ea,si cu ce a trait si a rezistat mii de ani.Nu este o paguba mare in buzunarul apicultorului ,daca lasa o rama cu mincare la rezerva.
In caz de forta majora folosesc orice,dar cu multa stringere de inima ,ca nu dau ce este al ei,dar si turtitele noastre sint un rau necesar.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 04 Feb 2014, 18:00

Doresc sa va prezint o situatie reala ce se intimpla cind este viscol si zapada intra in stupi.
Putem sa fim foarte usor pacaliti ,ca daca in fata stupilor,dar mai ales urdinisul nu este blocat cu zapada,credem ca nici inauntru nu avem zapda.
Postez aceasta foto care arata pe viu ca nu este ce pare a fi la inceput un urdinis curat,dar in stup se gaseste destula zapada.
Se vede ca la citiva cm in interiorul stupului nu se vede zapada ,dar mai in spate mai ales in spatele stupului zapada este destul de mare.
Cind se incalzeste si se topeste zapada va dati seama cita umezeala este in stup,mai ales daca stupi nu sint inclinati putin in fata ,sta apa acolo mult si bine.
Daca nu avem stupi impachetati corespunzator ,mai facesiceva si condens ,concluziile le trageti dv.
Chiar daca incercam sa tragem cu sirma ,s-au cu ce se pricepe si are fiecare,zapada no so putem trage decit foarte putin ,restul ramine in stup ,pina se topeste singura,ca chiar daca constatam ca avem zapada in stupi ,sa incercam s-o curatam desfacind cuibul,producem o paguba si mai mare.
Si acuma i-mi permit sa va dau un sfat ,cind bate vintul,indiferent cum aveti stupi asezati PROTEJATI URDINISURILE.
Fişiere ataşate
phpFrsSEEAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 04 Feb 2014, 18:15

Din fericire ce va prezint in foto este o cutie de stup goala care am impartito in mai multe parti unde i-mi fac roiurile,dar mai iernez in acest fel de cutii,ca am mai multe si matcile de rezerva ,care le iernez pe doua trei rame.
Va dati seama ce se intimpla ,ca din foto nu se vede cit de sus este zapada , in spatele stupului dar va spun eu ca atige peste un lat de palma.
Cu siguranta pierderea de albina era foarte mare ,daca nu chiar de tot ca acea zapada era bagata printre rame,si de aici pierderi destul de insemnate mai ales la stupi bagati in iarna mai slabuti.Va doresc iernare usoara si ce a-ti vazut in foto ,as dori sa fie numai ceva ce s-ar putea intimpla ,si sa nu avem si cazuri reale.
Fişiere ataşate
phpS9tNNJAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde delorin I » 04 Feb 2014, 20:18

Evident trebuie sa facem ceva sa protejam urdinisul iar "balconul " propus de dvs. poate fi o solutie! Intrebarea mea este: Cand il dati jos? Cand stiti ca vine un zbor de curatire si este temperatura in jur de 10 grade? Sau iernati cu el?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde iunicu » 04 Feb 2014, 21:39

Hai ca maine ma duc sa arunc un ochi dupa blocurile urdinis. M-ai bagat in sperieti nea Ioane!
iunicu

Mesajde dicu.ion57 » 05 Feb 2014, 06:44

Domnul Delorin iernez cu acele blocuri,iar cind se incalzeste le dau jos.
Am observat ca nu influienteaza prea mult la zborul de curatire, ca am facut experienta ,la uni stupi am ridicat blocurile ,iar zborul era cam acelasi la toti,dar cind se incalzeste mai ales la primul zbor le dau jos .
Le mai folosesc in pastoral la rapita ,daca sint in cimp,ca sint curenti de aer,iar vintul bate de toate directiile.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 05 Feb 2014, 06:54

Iunicu eu nu doresc la nimeni asa ceva,dar am vrut sa arat ca se poate intimpla,si cu siguranta in multi stupi este bagata zapada,mai mult s-au mai putin.Din pacate nu putem sa vedem mare lucru ,doar daca deschidem stupul cea ce eu nu recomand, ca daca miscam ramele si cade ghemul in zapada pierdrea este sigura.
Zapada se topeste si in stup de la caldura ghemului ,este drept ca mai incet,important este ca stupi sa fie inclinati putin in fata ca apa sa iasa afara pe urdinis.
Sper ca la verificare sa nu ai probleme..
dicu.ion57

Mesajde iunicu » 05 Feb 2014, 09:47

Inlaturarea blocului urdinis imi ofera o panorama asupra fundului. Anul trecut am patit-o si mai rau. O foaie de azbociment s-a desprins de pe gard si mi-a izbit un stup. Nu l-a rasturnat insa au cazut podisorol si capacul. Cum locuiam in Bucuresti, nu am aflat intamplarea decat dupa doua saptamani. A nins pe ele efectiv. Am socotit pierdua familia aia si totusi a iesit prima dupa polen in primavara.
iunicu

Mesajde iunicu » 05 Feb 2014, 16:37

Fundurile stupilor sunt curate, cateva albine moarte pe fund si atat.
iunicu

Mesajde dicu.ion57 » 05 Feb 2014, 18:04

Astazi am fost la TIRGUL APICOL SLOBOZIA.
Fişiere ataşate
phpVN43rbAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 05 Feb 2014, 18:07

phprzXeYDAM.jpg
De cumparat se gaseau de toate.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 05 Feb 2014, 18:10

Foarte interesant a fost ca organizatori au oferit un spatiu special FORUMISTILOR.
Fişiere ataşate
phpvoRWzLAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde iunicu » 05 Feb 2014, 18:25

Ne-a Ioane aia e camera de formare a forumistilor. Ca o celula de albina. Ecloza cineva inauntru?
iunicu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE