Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: turte[ cu praf de oua] pt albine =cozonac

Mesajde gica.mosu » 04 Feb 2014, 19:52

dorindafi scrie:
gica.mosu scrie:Da State,
P.S....vin sa' cu reteta" placinta",,,dupa ce Dorin dafii o"baga pi aia-ciocolata".....

moshule ,zici ca nu vrei sa renuntzi
doar tzi-am spus ca difera doar materia prima , restul e la fel dupa retzeta lui Gica R. ;)

No capisco....Convingema-ce ,cat sa' cummm=multumesc mult-mosu!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde cantemir » 04 Feb 2014, 21:08

Of topic!
Am primit vizita unei familii de prieteni.
Pana sa... "ce mai faceti, ce mai dregeti, ce tuica sevim, tu vrei o miericia, puiule?"... pulifriciul ala micu al lor, zdup la calculator!
Calculatorul conectat fix pe "cozonac".
Dupa nici doua minute, vine bomba:
- Mamaaa! Hai sa vezi... din ce face asta mierea!!!

"Asta" fiind, bine-nteles, eu!
Au urmat ceva expicatii... Mierea nuu se face puiule, din cozonac... a fost Craciun si pentru albinute ...etc!
Na, belea!
cantemir

Mesajde gica.mosu » 04 Feb 2014, 21:17

BUUUNAAA,asta...sa nu le-ai za's...ca uneor mierea e facut=stransa di albini.... :mrgreen: P.S stai s-o citesti p'aia -placinta' :P ...Dupa cicolata lu'dorin :|
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde dorindafi » 04 Feb 2014, 22:57

mai uitate odata la ea
am zis : difera materia prima shi tot zahar este
Fişiere ataşate
010 %28855 x 642%29.jpg
010 %28855 x 642%29.jpg (25.27 KiB) Vizualizat de 15948 ori
dorindafi

Mesajde gica.mosu » 04 Feb 2014, 23:06

Se vedi ,e desteapt,frumoasa' shi digaaba acasa=vrem retetaaa....100 aia+ 200 ailalta =3kg miere=COCOLTAAA....N'tales=multumesc frumos :P
gica.mosu

Mesajde paul » 05 Feb 2014, 09:08

dorindafi scrie:mai uitate odata la ea
am zis : difera materia prima shi tot zahar este

Dorine, ai facut-o cu zahar brun ??? :P
Daca da ... zii mai departe ce ai pus in ea !
Daca nu ... se mai gandeste mosu' Gica si-ti raspunde ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde dorindafi » 05 Feb 2014, 12:00

-200 ml solutie 5% sare de lamaie
-0,9 litri de apa
-10kg zahar
Oala de 10 litri dar e mai buna una de 15 litri.
Se pune 0,9 litri de apa si 200 ml solutie 5% sare de lamaie.
Se pune la fiert.Cand incepe sa fiarba se pune treptat zaharul (10 kg) si se amesteca continuu.

da paule , e zahar bru. ;)
dorindafi

Mesajde catalin.profiri » 06 Feb 2014, 03:37

Nene Gica, reteta gasita de mine e urmatoarea:
100 lbs Zahar granulat 45.4 kg
25 lbs drojdie bere 11.3 kg
12 lbs praf ou intreg 5.4 kg
5 l apa 5.0 l
3 cup ulei vegetal 0.7 l
3 cup suc lamaie 0.7 l
Total 68.6
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde gica.mosu » 04 Mar 2014, 09:13

IATA...Reteta..."PLACINTA": 5 KG miere fluida+1gk urda de oi=capre+5-7kg zahar farin=pudra...se amesteca toate =consistenta dorita,cei care doresc si au se adaoga polen rasnit pana se obtine 10-15% pr0teina...Eu am folosit ac reteta cu ff bune rez la fam de la care am tras botci timpurii si trantori...Cei care aveti merge adaugat lapte de "buhai"=apilarnil(congelat) an loc de vitamine :!: Se poate pune an pungi s-au an hranitoare(consistenta moale)...Am folosit ac reteta si la roii folositi pt a afla si longevitatea albinelor=4 variante de stimulari diferite,fata de fam=roi-martori :idea:
P.S-Se mai adauga si altele=fiecare ce si cum doreste=sa obtina de la stupii lui!?!(nu mai vreau sa mai am discutii ca cele de la reteta anterioara=COZONAC..asa ca.... :!:
gica.mosu

Mesajde proapis13 » 04 Mar 2014, 10:44

gica.mosu scrie:.Cei care aveti merge adaugat lapte de "buhai"=apilarnil(congelat) an loc de vitamine :!:

ATENTIE - Apilarnilul este hrana vie iar prin congelare isi pierde toate proprietatile :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 04 Mar 2014, 11:25

gica.mosu scrie:Am folosit ac reteta si la roii folositi pt a afla si longevitatea albinelor=4 variante de stimulari diferite,fata de fam=roi-martori :idea:

Neata buna mosule!
Ceva rezultate ne dezvalui si noua?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde joohny » 04 Mar 2014, 11:41

[quote="gica.mosu"]IATA...Reteta..."PLACINTA": 5 KG miere fluida+1gk urda de oi=capre+5-7kg zahar farin=pudra...se amesteca toate =consistenta dorita,cei care doresc si au se adaoga polen rasnit pana se obtine 10-15% pr0teina...Eu am folosit ac reteta cu ff bune rez la fam de la care am tras botci timpurii si trantori...
Va salut.Aceasta reteta este buna si in cazul cind vrei ca o anumita familie sa intre in frigurile roitului mai devreme.Sau se poate folosi zer de vaca,capra ,oaie in loc de ceai sau apa atunci cind se face siropul de zahar ( Cum spunea d-ul Gica intr-o postate pe un topic ,cind se foloseste asa ceva NU SE FOLOSESTE ACID,DEOARECE ZERUL SE BRINZESTE)
joohny

Mesajde gica.mosu » 04 Mar 2014, 16:07

proapis13 scrie:
gica.mosu scrie:.Cei care aveti merge adaugat lapte de "buhai"=apilarnil(congelat) an loc de vitamine :!:

ATENTIE - Apilarnilul este hrana vie iar prin congelare isi pierde toate proprietatile :!:

Ai dreptati(intr-o mana ;) )....pt a treci peste iarna=folosit pana apare cel paroaspat,dansam cu ci avem....Vara,al pun juma-juma cu miere(AN FRIGIDER) si-l folasescc si necongelat....P.S-Dansam cu ce avem fiecari :P
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 05 Mar 2014, 00:15

Pentru toti inclusiv pt razasul meu Paul....urda.... grasimi- zero,contine PROTEINEEEE :oops:
Pt Cantemir....poti chema de" sf sarbatori de PASTE"..rudili=la o 'PLACINTA" (pasca) :idea: :P
gica.mosu

Mesajde proapis13 » 05 Mar 2014, 00:42

gica.mosu scrie:Ai dreptati(intr-o mana ;) )....pt a treci peste iarna=folosit pana apare cel paroaspat,dansam cu ci avem....Vara,al pun juma-juma cu miere(AN FRIGIDER) si-l folasescc si necongelat....P.S-Dansam cu ce avem fiecari :P

Mosule,acuma o dai la intors cu mine...???... :lol:
Vorbeam despre Apilarnil....nu despre polen... ;)
Eu prefer cura de larve de trintor proaspat capacite...sunt mai gustoase...si merg unde trebuie... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde paul » 05 Mar 2014, 10:07

gica.mosu scrie:Pentru toti inclusiv pt razasul meu Paul....urda.... grasimi- zero,contine PROTEINEEEE :oops:

Mosuleee ... cioban n-am fost in viata mea !
In schimb, stiu cum se face urda ... :P Din fierberea zerului rezultat dupa prepararea casului !
Si apropos de continut ... urda de oaie contine cam 15% grasimi si cam tot pe atatea proteine ! Urda de capra sau de vaca are aceste valori cuprinse intre 10%-13% ! :P Deci, treaba cu grasimi zero ... pica ! :lol:
LE ... eu zic ca-i mult mai de efect prepararea siropului de stimulare in primavara cu zer proaspat ! Deja am vorbit cu o doamna de la care cumpar toate produsele lactate sa-mi aduca zer in momentul in care ma apuc de facut sirop pentru stimulare !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA