jenica67 scrie:Pai daca dupa 12 ani, nu se inteleg regulile de baza, cum sa mai progresese forumul ?
Păi cei ce nu înțeleg regulile de bază (nu doresc să mă refer la colegul de mai sus) nici nu comentează pe acest forum prea mult. Și în altă ordine de idei: în acest forum sunt foarte multe subiecte, cum s-ar zice: pentru toți și pentru fiecare, și cât mai mult se scrie în acest forum cu atât mai bună poziție el capătă în căutătoarele internaționale și cu atât mai mulți oameni intră și mai mulți bani se capătă (d/e: din publicitate). Poate acum când au început să comunice (amatorii) cu un număr mare de apicultori (de pe forum) își vor forma alte păreri. Căci se știe că: Planurile nu izbutesc, când lipseşte o adunare care să chibzuiască, dar
izbutesc când sunt mulţi sfetnici." (Proverbe 15:22) Când nu este chibzuinţă, poporul cade; dar
biruinţa vine prin marele număr de sfetnici. (Proverbele 11:14)
Și alta ce am dorit să zic e că: dacă omul d/e de 10 ani nu a înțeles o întrebare atunci tot ce e posibil ca el să nu o înțeleagă pentru încă 10 ani dacă nimeni nu are să-i ajute (amabil).
jenica67 scrie:Cine are rabdare sa explice aceiasi problema, de 12 ori, pentru fiecare, care intreaba ?
Înțeleg că e dificil. Dar după cum cunosc pe forum nimeni din punct de vedere oficial nu-i obligat să răspundă la fiecare întrebare. Se poate ignora (cum o fac mulți) dacă nu dorești să repeți răspunsul sau se poate pune un link la pagina unde a fost discutat subiectul. Mai mult mă frământă: cine din cei slabi are răbdare să asculte răspunsurile agitate ale unora tari în apicultură (nu mă refer la vreo persoană anume) ?
Colegilor, e bine să se evite atacurile de persoană și să existe un echilibru frumos (creștinesc) în comentariile noastre. Asta e ceea ce ne dorim noi cu toții. Deci cu toții să și o facem cu fapta.
jenica67 scrie: Iernarea in pat cald are avantaje, dar are si dezavantaje. Cuibul nu mai poate beneficia, de caldura zilei, ca in pat rece.
E logic ceea ce scrieți, eu iernez în pat rece, dar mă gândesc că în timpul zilelor mai calde când pătrunde mult așteptata căldură (și aceea mică), ea pătrunde pe vreo două rame ce stau lângă urdiniș. Și dacă urdinișul permite doar trecerea la o albină (căci în caz că deschidem mai tare intră șoarecii) atunci câți cm³ de
aer cald pătrunde în stup? Și alta e: acest
aer cald poate păcăli albina în zilele însorite dar totuși destul de reci, albina va ieși afară și nu va mai intra înapoi (într-un procentaj careva).
Multă sănătate și căldură!
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13