Zilele trecute (mai precis pe 2 februarie) - control auditiv la stupi...toți zumzăiau în Re major

, mai puțin unul, care mi se părea a zumzăi în Mi bemol major

...astăzi, datorită celor 9 grade ale lui Celsius, a apariției câtorva albine, care scoteau mortăciuni la urdinisul fiecărui stup, și încurajat de temperaturile ridicate care se preconizează a veni peste noi, înarmat cu mănuși (n-am avut nevoie), daltă, afumător, mască și turtă de Ap*f*nda, am ridicat capacele și podișoarele fiecărui stup, pentru a administra, la nevoie câte o felie de turtă. Se pare că iernează în condiții bune, fără umiditate excesivă (mai bine decât iarna trecută, din câte îmi amintesc), ghemuri care mai compacte, care mai răsfirate, cu rezerve bune - zic eu - de mâncare (de ramele mărginașe nici nu se vede a se fi atins). Pentru a preveni situația de a nu se putea deplasa ghemul, în cazul unei răciri a vremii și în condițiile eventualei existențe a puietului (nu am verificat dacă există), am aplicat câte o feliuță de turtă deasupra ghemului format de fiecare roi, sau chiar două (în cazul celor mai răsfirate), după principiul..."dacă au mâncare nu se ating de ea, dar dacă au nevoie, doar întind trompele și se servesc". Toată operațiunea a fost făcută în mare grabă...nu am făcut poze din motive lesne de înțeles. La un roi am scos o ramă...se pare că în toamnă nu am apreciat destul de bine mărimea ghemului și, implicit, numărul de rame necesare. Așteptăm zborul de curățire...și...Doamne-ajută!!!