Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cretan Catalin Marian

Mesajde Florin Dobre » 12 Feb 2014, 20:12

Rama aia chenar o folosesc multi colegi.
Amandoi au murit de foame. Ca unul mai avea miere...poate nu le-a fost la indemana. Greseala-i a ta in ambele cazuri.
Dar asta-i doar o supozitie in fata monitorului. Tu stii mai bine...ca i-ai vazut. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde CATALIN » 12 Feb 2014, 20:12

JANE mancare mai era in cat...iti spusei ca am iernat cu el fara nimic intre cuib si cat
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Florin Dobre » 12 Feb 2014, 20:16

CATALIN scrie:JANE mancare mai era in cat...iti spusei ca am iernat cu el fara nimic intre cuib si cat

Adicatelea ca un ME. Acolo trebuia sa fii atent sa le asiguri traseul spre cat. Scrie la topicul despre ME ce si cum. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde CATALIN » 12 Feb 2014, 20:17

Florin Dobre scrie:Rama aia chenar o folosesc multi colegi.
Amandoi au murit de foame. Ca unul mai avea miere...poate nu le-a fost la indemana. Greseala-i a ta in ambele cazuri.
Dar asta-i doar o supozitie in fata monitorului. Tu stii mai bine...ca i-ai vazut. ;)

FLORINE eu nu am spus ca n-am gresit e clar ca din cauza mea s-a intamplat sunt sigur ca daca ii dadeam mai multa atentie astuia mare era ok
am mai spus ca an de an experimentez anumite moduri de iernare...iti dai seama ca asa ceva nu mai fac niciodata
l-am vazut mare in toamna si n-am vrut nici ziare sa-i pun ma gandeam la cum ierneaza iei in natura
CATALIN

Mesajde paul » 12 Feb 2014, 20:17

Albina moarta era cazuta pe fundul stupului sau era moarta cu capul in celula ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde CATALIN » 12 Feb 2014, 20:24

paul scrie:Albina moarta era cazuta pe fundul stupului sau era moarta cu capul in celula ???

.....?cred ca ma prind...era cazuta pe fundul stupului
CATALIN

Mesajde Florin Dobre » 12 Feb 2014, 20:44

CATALIN scrie:
l-am vazut mare in toamna si n-am vrut nici ziare sa-i pun ma gandeam la cum ierneaza iei in natura

Treaba asta cu natura nu-i un argument. Stii ca eu am un scorburoi. Apropos...traieste. Dar nu vad ce rezultate ar da mnealui ca productie. E de design si pentru observatie.
Cand albina a fost cazata in stupii sistematici, s-a dus si argumentul cu iernarea in natura. Alora nu le ia nimeni agoniseala.
Pe om il intereseaza sa faca bani cu albinele, nu sa le cante-n antene. Nu vorbim aici de hobby. :)

Si mie imi place sa fac probe si imi asum riscurile.
Sper sa-ti fie singurii cazuti pe iarna asta.
Spor!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Jean Valjean » 12 Feb 2014, 20:54

Ai gasit puiet in cel cu catul plin cu miere?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde paul » 12 Feb 2014, 21:09

CATALIN scrie:
paul scrie:Albina moarta era cazuta pe fundul stupului sau era moarta cu capul in celula ???

.....?cred ca ma prind...era cazuta pe fundul stupului

In cazul asta ... n-a murit de foame !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 12 Feb 2014, 21:15

Te contrazic Paul.
Ai vazut cum moare un interval de albina care a terminat papica de pe traseu? Parte raman agatate in rama goala dar si jos gramada..
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde joohny » 12 Feb 2014, 21:20

Florin Dobre scrie: Parte raman agatate in rama goala dar si jos gramada.

Va salut.Si daca sint albine moarte numai pe funt si in rama nu sint albine moarte atunci care este cauza?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde paul » 12 Feb 2014, 21:22

Florin Dobre scrie:Te contrazic Paul.
Ai vazut cum moare un interval de albina care a terminat papica de pe traseu? Parte raman agatate in rama goala dar si jos gramada.

Pai , hai sa vedem cum stam !
Stup puternic, spune el ! Cat cu miere in cap , spune el ! Miere ramasa in rame, spune el !
Daca era puternic, urca in cat ! Daca l-a prins gerul cel mare exact in momentul in care voia sa faca escaladarea, gasea multe albine moarte cu capul in celulele de sub stinghia superioara si mierea de sub stinghie trebuia sa fie consumata in totalitate !
De regula, albina moarta gramada pe fundul stupului=varooa ! De regula ... :P
paul

Mesajde Jean Valjean » 12 Feb 2014, 21:28

Paule, omul spune ca mancarea era in cat. Dar nu a spus pana acum daca a gasit puiet, in cuib.
Ca daca era puiet, albina a murit de foame pe puiet, cu catul de miere in cap, ca n-a parasit puietul ca sa se mute in cat.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Florin Dobre » 12 Feb 2014, 21:33

La cel cu catul cred ca e din cauza aranjarii rezervelor in corpul de jos. Din citite, cand vine gerul, ghemul trebuia sa fi muscat deja din cat.
Nu contest varianta varroua. Am zis ca si atunci cand mor de foame sunt gramada jos.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde joohny » 12 Feb 2014, 21:36

paul scrie:[quote De regula, albina moarta gramada pe fundul stupului=varooa ! De regula ... :P

Va salut.Paul,am recoltat si eu cam un faras de albina moarta dintr-un stup pe 5 rame(toata ziua am fost nervos).Acum i-am scos o rama (pe a-4-a mai erau albine destul de multe pe partea dinspre cuib).Aveau mincare,nu am gasit albine moarte in celule,m-am uitat cu lupa la albinele moarte si nu am vazut varoua.O alta cauza care ar mai fi?Sanatate.
joohny

Mesajde MIHAI BALS » 12 Feb 2014, 21:41

CATALIN scrie:
Florin Dobre scrie:Rama aia chenar o folosesc multi colegi.

FLORINE eu nu am spus ca n-am gresit e clar ca din cauza mea s-a intamplat sunt sigur ca daca ii dadeam mai multa atentie astuia mare era ok
am mai spus ca an de an experimentez anumite moduri de iernare...iti dai seama ca asa ceva nu mai fac niciodata

te salut CATALIN!
nu mai experimenta nimic!
ia-le de-a gata,experimentate!
experientele se fac in timp si cu bani!
foloseste-ti mentorul si fa-i cinste!
si vezi ca daca vrei sa-ti faci modular(si vrei sa iernezi in el) ,in loc de rama aia de hranire poti folosi si un cat.
MIHAI BALS

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?